Siirry pääsisältöön

Miksi Espanjanvesikoira?Tässä muutamia kysymyksiä pohdittavaksi, mikäli olet kiinnostunut ottamaan Espanjanvesikoiran :)


- Miksi espanjanvesikoira?
– onko aikaisempaa kokemusta koirista?
– Uros /narttu, miksi?
– Millaisia ominaisuuksia toivot teidän koiralle?
- onko sinulla ajatuksia tai suunnitelmia mitä haluaisit tulevan koiran kanssa tehdä/harrastaa?
- Oletko ottanut selvää paikkakuntasi pentukursseista tai muista koiraharrastusmahdollisuuksista?
- Mitä odotat minulta kasvattajana?
Uskallatko turvautua kasvattajaan aina kun siltä tuntuu? (noloja kysymyksiä ei ole)

Tähän olen kerännyt linkkejä suosittelemiini nettisivuille jossa saa tietoa  Epanjanvesikoirista rotuna; alkuperäisestä käyttötarkoituksesta, luonteesta, terveydestä ja sopivista harrastuksista. Lisäksi hyviä linkkejä sivustoille joissa kerrotaan pennunhankinnasta, koiran kasvatuksesta yms.
Espanjanvesikoiran alkuperäisestä käyttötarkoituksesta ja historiasta löydät tietoa kts.linkki

Rodussa esiintyviä sairauksia Linkki linkki

Espanjanvesikoiran turkinhoito linkki

Rodun valinta linkki

Espanjanvesikoirasta video sen alkuperäisissä käyttötarkoituksissa linkki videoon

Rajojen asettamisen tärkeydestä koiran kasvatuksessa. Rajojen asettaminen pennulle


Pennun sosialistaminen linkki

Pennun opettaminen yksinoloon linkki

koiran perushoidosta löytyy tietoa  linkki

Luonnetestin testitulosten tulkinnasta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…