Kasvatusperiaatteeni

 Löydät meidät instagarmmista ja Facebookista Pikkelssin 


Tavoitteenani on kasvattaa monipuolisia harrastuskoiria jotka nauttivat yhdessä tekemisestä ja oppimisesta. Minusta Perrojen tulee olla sosiaalisia, energisiä ja innokkaita, mutta meno ei saa jäädä päälle, vaan Perro kestää myös tekemättömyyttä. Kuitenkin pidän siitä, että koira on kiintynyt omistajaansa ja haluaa tehdä keskittyneesti "hommia" ohjaajansa kanssa, jolloin muut ovat ilmaa. Pidän tärkeänä kriteerinä kasvatuksessa myös yleisterveyttä, joka helposti jää terveystutkimuksien taka-alalle. Ajatuksenani on, että jokainen yhditelmä on sellainen josta voisin itsellenikin pennun ottaa. Tämän takia otan kasvatuksessani huomioon myös ykköslajini koirieni kanssa eli agilityn. Tavoitteenani on terverakenteiset, sporttiset, ketterät ja nopeat koirat, unohtamatta intoa ja yritteliäisyyttä. Terve rakenne on myös ensisijaisen tärkeä kun kyseessä on  kroppaa kuormittava laji. Vaikka agility onkin minun ja koirieni ykköslaji on minulle tärkeää vaalia, testata ja  huomioida Espanjanvesikoirien alkuperäisiä käyttötarkoituksia ja että rodulla pysyisivät vietit tallella. Tavoitteenani onkin kasvattaa monipuolisia harrastuskoiria enkä myy koiria pelkiksi seuralaisiksi. Minulle on tärkeää, että koirien tarpeet tulee jollaintapaa muutenkin tyydytetyiksi  kuin lenkkeilemällä. Tulee siis muistaa, että perro on alkujaan aktiivinen työkoirarotu, joka tulee huomioida myös perroa hankittaessa. Ne tarvitsevat rakkautta, johdonmukaisen kasvatuksen ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja iloisina ystävinä.

Näyttelyissäkin on tarkoitus pyörähtää satunnaisesti, mutta terveys ja luonne ovat ehdottomasti etusijalla.Tarkoituksenani on kasvattaa Espanjanvesikoiria pienimuotoisesti ja harkitusti kotonani. Harrastukset menevät koirilla edelle, joten pennutus aikatulutetaan kunkin koiran fyysisen,että henkisen kasvun mukaan, harrastusten sekä tietysti oman elämäntilanteideni puitteissa. Mietin yhdistelmiä pitkällä aikavälillä harkitusti. Koska Espanjanvesikoirien jalostuskanta on melko suppea tahdon kasvattajana tukea kasvatusvalinnoillani geneettistä monimuotoisuutta. Olen nöyrä ja otan mielelläni vinkkejä kokeneemmilta kasvattajilta.Espanjanvesikoirien rotumääritelmä Espanjanvesikoiran tulee olla rotumääritelmän mukaan: Uskollinen, tottelevainen, iloinen, uuttera, rohkea ja tasapainoinen. Erinomaisesta ymmärtämiskyvystä johtuen erittäin oppivainen.  Suosittelen tutustumaan useisiin perroihin, sillä niin luonteissa kuin terveydessäkin on paljon hajontaa. Mieti millainen on sopiva perro juuri teille. Tutustu pentueen emään ja mielellään jos mahdollista myös isään. Pentueessa tulee näkymään jossain määrin vanhempien ominaisuuksia joskaan toki olematta taysiä kopioita. Yritän tuoda suunnitelluista pentueista mahdollisimman paljon tietoa vanhempien luonteen, terveyden ja ominaisuuksien osalta. Näin pentua harkitsevat näkevät onko tuleva pentue sellainen mistä heille voisi löytyä sopiva koira heidän tarpeisiin ja suunnitelmiin.  Teen sivuja omista lähtökohditani mitä itse haluaisin tietää suunnitellusta pentueesta jos sopivaa pentua itselleni olisin etsimässä. Toki mielelläni vielä tarkemmin suunnitelmistani mitä en pysty sivuillani tarjoamaan.


Pennut luovutetaan Suomen Kennelliittoon rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkitettynä ja asianmukaisesti madotettuna aikaisintaan 7-viikon iässä. Pennut kasvavat meillä kotona arjessa mukana tottuen erilaisiin leluihin, alustohin, ihmisiin, muihin koiriin, uusiin paikkoihin, autoon yms. Pennun lisäksi mukaan lähtee pentupaketti jossa on muun muassa penturuokaa, (samaa jota pentu on syönyt kasvattajan luona) pentuohjeita, muutamia leluja, mahdollisesti jotain ylläripakettia ;) ja tietenkin kasvattajan tuki tulevaa yhteistä matkaanne varten.Kasvateiltani toivon, että ne kuvataan virallisesti noin. 1-2-vuoden tienoilla lonkkien, kyynärien ja selän osalta sekä tutkitaan silmät ja kilpirauhanen.Vaikka itse olen hyvin tavoitteellinen harrastamaan  ei kasvattieni tulokset ole minulle tärkeintä, vaan se, että koirat pääsevät touhuamaan oli se sitten höntsäily- tai MM-tasolla. Toki mielelläni kannustan myös tavoitteellisempaankin toimintaan, sillä potentiaalia uskon kasvateistani löytyvän. Kasvattajana minulle on tärkeää nähdä miten kasvattini toimivat harrastuksissa ja arjessa, sillä ne antavat minulle lisäinfoa jatkoa ajatellen. Minulle on kuitenkin tärkeintä että koirilla on rakastavat kodit jotka ovat valmiita näkemään vaivaa koiran peruskasvatuksessa, sosiaalistamisessa, perehtymään rotuun, tarjoamaan koiralle pelkän lenkkeilyn lisäksi virikkeitä ja ihan vaan viettämään koiran kanssa aikaa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka tiineenä!

Pikkelssin Uniikit treffeillä koirakylpylässä

Hapoilla!