OMAT KOIRAT

  • Iiva

narttu

Syntynyt: 6.5.2019
 
Ääntä lähtee tästä tytöstä! Varsinkin kun koirien ruokakaappi aukeaa. :D
Pentulaatikon Pikku-Ii kulkee myös nimillä Iivana-Julma, Iivertti, Vertti.
Haaveenani oli saada Pihkasta jälkikasvua ja nyt oli sen aika. Kun pennut syntyivät sanoin että tuo huutaja ei ainakaan kotiin jää, mutta sehän se juuri veikin sitten sydämeni. Iiva hurmasi jo hyvin pienenä  kontaktin hakuisuudellaan, vilkkaudella, vahvalla tahdolla ja päättäväisyydella. Se ilmensi jo pienenä voimakasta taistelu- ja saalisviettiä jota nimen omaan hain ja toivoin tulevalta harrastuskaverilta. Moottoria, vauhtia ja vaarallisia tilanteita tästä tytöstä tuskin puuttuu, mutta kyllä sinne on saatu iskostettua jo hyvin rauhoittuva ja ajatteleva työmyyrän poikanen. Paitsi että hän vaan tuppaa lataamaan akkunsa aika nopeasti. :D Kovin utelias ja hullun rohkea on äitinsä tapaan joskaan ei niin toimintakykyinen, vaan hakee enemmän kontaktia minuun kuin toimii ominpäin.
Aika näyttää mitä tästä tytöstä vielä kuoriutuukaan, mutta me olemme aivan rakastuneita. <3  • Pihka

RAN-PLAN FURIOUSBALLAD

narttu
Syntynyt: 9.8.2013
Lonkat:  A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK 9/-14, 10/-16, 11/-18
prcd-PRA status: Terve A (vanhempien mukaan)
Selkä: OK 9/-14 (epävirallinen)
Kilpirauhanen: OK 9/ -14, 10/-16, 12/-18
TGAA: negatiivinen 9/-14, 10/-16, 12/-18
Dilluutiovapaa
Hampaat: Pentupurenta Ok. Aikuisena oikea purenta ,kaikki hampaat
Paino: 11,5kg
Säkä: n.43
(ensimmäiset juoksut 9,5kk)
Harrastukset/saavutukset
Agility: Medi3 Agilityvalio, 1*hyppyserti
 Toko, RallyToko, Nose work
Canicross omaksi iloksi
MH-luonnekuvattu osa-alueet ja videot
Luonnetesti 172p +++ osa-alueet ja video

Pentueet:
Pikkelssin Tyypit 20.7.2017
Pikkelssin Uniikit 6.5.2020


Pihka on iloinen, vilkas, sosiaalinen touhottava luonnonlapsi, jonka kanssa tulee hymy huulille. Super utelias vieterijalka joka rakastaa korkeita ja vähän varaallisiakin paikkoja.  Hyvin mielyttämisen haluinen ja leimautunut emäntäänsä, mutta toisaalta on myös itsenäinen eikä tarvitse mamman apuja ratkoakseen pulmia tai tehdäkseen omia ratkaisuja. Kotia ei vahdita muuten kuin ilmoittamalla tulijoista, mutta tarvittaessa luonnetestissäkin havaittuna puolustaa mamia viimeiseen asti. Kaikkien ihmisten kaveri, kotona viihtyy huomion keskipisteenä, mutta harrastuksissa suhtautuu ihmisiin nautraalisti. Silloin kiinnostaa enemmän tekeminen ja siihen keskittyminen mikä on myös emännän mieleen. 

Pihka on koira joka käyttää hyvin voimakkaasti aistejaan. Harvinaisen vahva silmäkoira perroksi, mutta toisaalta ottaa vainun sekä ilmasta että maasta. Jonkin verran löytyy myös siis riistaviettiä. Pihka on hiljainen työskennellessään, mutta odotellessa omaa vuoroa kun ei tapahdu mitään täytyy vähän päästää höyryjä. Se on todella nopea oppija. Toistoja ei paljon tarvita kun professori jo osaa.


  •  Elda
NADADOR DIOSA DE LAS FLORES


narttu
Syntynyt: 19.8.2010

Lonkat: A/A
Kyynärät 0/0
prcd-PRA status: Terve A (vanhempien mukaan)
 (pentupurennassa toinen kulmuri painoi ikeneen) Kaikki hampaat, aikuisena oikea purenta
steriloitu 11/2014

Paino: 14 kg
Säkä: n. 45cm
(ensimmäiset juoksut 7kk)

Näyttelyt: EH
MH luonnekuvattu linkki
LT 108-- linkki
Harrastuklset Agility Max3 Agility- ja Hyppyvalio (2018 eteenpäin Pikkumaksiluokassa)

Elda on ollut ikänsä perusterve koira ja edelleen kisaamme tavoitteellisesti agilityssä. Elda on kotioloissa hyvin mukavuudenhaluinen ja suorastaan laiska. mutta harrastuksissa se on kiihkeä työmyyrä. Se on hieman tosikkopersoona niin arjessa kuin harrastuksissa ja ääntä tästä koirasta lähtee, sillä aina on jotain asiaa kerrottavana. Selkeä auktoriteetti nuoremmalle koiralle ja nuorempana kyllä testasi kaksijalkaisiakin. Viisas manipuloija  joka pätee niin ihmisiin kuin koiriinkin. Hyvin mielyttämisen haluinen, mutta toisaalta jääräpäisyyden mestari. Eldalle omat ihmiset on kaikki kaikessa ja se kuka pääsee Eldan sydämeen niin se rakastaa ja rajusti. Nuorempana se oli vieraita kohtaan varautunut, mutta iän myötä lähinnä välinmpitämättömän neutraali. Kotiin tulevat kyllä haukutaan aluksi voimakkaasti. Toisten koirien kanssa se on tullut aina toimeen, näyttää paikkansa mutta välttää tappeluita. Itseasiassa se on edelleen kovin leikkisä koirien seurassa. Se on superahne ja omasta mielestään se elääkin aina nälässä, joten ruoka-ajat eivät kyllä unohdu. :D

Minun ensimmäinen koirani, luottopakkini
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka tiineenä!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!