Siirry pääsisältöön

OMAT KOIRAT

  • Pihka

Ran-Plan Furiousballad

Syntynyt: 9.8.2013
Lonkat:  A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK 9/-14, 10/16
prcd-PRA status: Terve A (vanhempien mukaan)
Selkä: OK 9/-14 (epävirallinen)
Kilpirauhanen: OK 9/ -14, 10/-16
TGAA: negatiivinen 9/-14, 10/-16
Dilluutiovapaa
Hampaat: Pentupurenta Ok. Aikuisena oikea purenta ,kaikki hampaat
Paino: 12kg
Säkä: 42,5cm
(ensimmäiset juoksut 9,5kk)
Harrastukset/saavutukset
Agility: Medi3 Agilityvalio, 1*hyppyserti
 Toko, RallyToko, Nose work
Canicross omaksi iloksi
MH-luonnekuvattu osa-alueet ja videot
Luonnetesti 172p +++ osa-alueet ja video

Pihka on iloinen, vilkas, sosiaalinen touhottava luonnonlapsi, jonka kanssa tulee hymy huulille. Super utelias vieterijalka joka rakastaa korkeita ja vähän varaallisiakin paikkoja.  Hyvin mielyttämisen haluinen ja leimautunut emäntäänsä, mutta toisaalta on myös itsenäinen eikä tarvitse mamman apuja ratkoakseen pulmia tai tehdäkseen omia ratkaisuja. Kotia ei vahdita muuten kuin ilmoittamalla tulijoista, mutta tarvittaessa luonnetestissäkin havaittuna puolustaa mamia viimeiseen asti. Kaikkien ihmisten kaveri, kotona viihtyy huomion keskipisteenä, mutta harrastuksissa suhtautuu ihmisiin nautraalisti. Silloin kiinnostaa enemmän tekeminen ja siihen keskittyminen mikä on myös emännän mieleen. 

Pihka on koira joka käyttää hyvin voimakkaasti aistejaan. Harvinaisen vahva silmäkoira perroksi, mutta toisaalta ottaa vainun sekä ilmasta että maasta. Jonkin verran löytyy myös siis riistaviettiä. Pihka on hiljainen työskennellessään, mutta odotellessa omaa vuoroa kun ei tapahdu mitään täytyy vähän päästää höyryjä. Se on todella nopea oppija. Toistoja ei paljon tarvita kun professori jo osaa.


  •  Elda

Nadador Diosa de las Flores 

Syntynyt: 19.8.2010

Lonkat: A/A
Kyynärät 0/0
prcd-PRA status: Terve A (vanhempien mukaan)
 (pentupurennassa toinen kulmuri painoi ikeneen) Kaikki hampaat, aikuisena oikea purenta
steriloitu 11/2014

Paino: 14 kg
Säkä: n. 45cm
(ensimmäiset juoksut 7kk)

Näyttelyt: EH
MH luonnekuvattu linkki
LT 108-- linkki
Harrastuklset Agility Max3 Agility- ja Hyppyvalio (2018 eteenpäin Pikkumaksiluokassa)

Elda on ollut ikänsä perusterve koira ja edelleen kisaamme tavoitteellisesti agilityssä. Elda on kotioloissa hyvin mukavuudenhaluinen ja suorastaan laiska. mutta harrastuksissa se on kiihkeä työmyyrä. Se on hieman tosikkopersoona niin arjessa kuin harrastuksissa ja ääntä tästä koirasta lähtee, sillä aina on jotain asiaa kerrottavana. Selkeä auktoriteetti nuoremmalle koiralle ja nuorempana kyllä testasi kaksijalkaisiakin. Viisas manipuloija  joka pätee niin ihmisiin kuin koiriinkin. Hyvin mielyttämisen haluinen, mutta toisaalta jääräpäisyyden mestari. Eldalle omat ihmiset on kaikki kaikessa ja se kuka pääsee Eldan sydämeen niin se rakastaa ja rajusti. Nuorempana se oli vieraita kohtaan varautunut, mutta iän myötä lähinnä välinmpitämättömän neutraali. Toisten koirien kanssa se on tullut aina toimeen, näyttää paikkansa mutta välttää tappeluita. Se on superahne ja omasta mielestään se elääkin aina nälässä joten ruoka-ajat eivät kyllä unohdu. :D

Minun ensimmäinen koirani, luottopakkini

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…