Molempien kanssa itsenäisesti treenaamassa

Mentiin Homeetan hallille päivällä treenaamaan. Homeetan hallin treenit taisi tulla Eldalle oikeaan paikkaan. Se on siellä aina ihan ekstra into piukassa, vaikka seuran halli onkin kasvihuoneen toisella puolella. Ehkä se vaan johtuu siitä että siellä ollaan aloitetltu meidän "agilityuramme" Eldan kanssa tehtiin A:ta ja puomia erilaisin variaatioin. Vedättäen, jättäytyen, leluärsykkein, nopeasti vapauttaen ja kunnolla pysäyttäen. Osasta annoin palkan heti kontaktisuorityksen jälkeen ja osasta jatkoimme kehun jälkeen, (jos kyseessä oli kunnon pysäytys) tai jatkettiin vaan nopeasti  rataa, niin että tuli paljon kontakti toistoja. Otin myös samassa yhteydessä vähän pöytää, jossa Elda sai välipalkkaa pöydällä. Nyt tuli hyvin loppuun asti, myös itsenäisesti ja sain muutaman kerran varastamaankin ja sitten korjasi itse hyvin kun sai näyttää että osasi. ;)

Pihkan kanssa otettiin muutama kerta täysiä pinkomista eteenpäin, missä parin palikan pituus ja palikoilla muuri, putki ja normi esteitä. Tosi hyvä estehakuisuus, eikä ota yhtään häiriötä mun liikkeestä ja tietty jätti mut mennen tullen, vaikka otin etumatkaa. Oon ruvennu otaamaan nyt  mukaan paikalta olo lähtöjä, koska  kestää jo muualla sitä kaiken laisessa häiriössä. Sitten otin muutamat päällejuoksut parilla esteellä. Päällejuoksut on vielä haastavat sille, jos esteen takaa töröttää joku houkutin kuten putken suu. Tietyllä tavalla haastavuutta tuo Pihkan ohjaajapehmeys ja toisaalta jonkinlainen itsenäisyys ja se että se on niin estehakuinen ja irtoava. Just noista päällejuoksuista karkaili putkiin ja  pyysin vaan takas että otettas uudestaan helpommalla kaavalla, niin se rupeaa tarjoamaan kaikkia ympärillä olevia esteitä ja menee vähän hämilleen, että mitä nyt... SE on niin estehakunen jo etten mitenkään voi antaa palkkaa jokaisesta oman pään suorituksesta. Kohta mulla on koira joka ei kuuntele ohjeita ollenkaan. Toki onhan se pentunen, mutta en halua liikaa pönkittää omia valintoja kun pitäisi tehdä tätä hommaa yhdessä. Vielä ei siis ihan täysin ole kuulolla. Tehtiin vielä muutamat pyörityshaltuunotto ja rupesihan se minuakin kuuntelemaan. Edelleen vaan haltuunoton ja kuuntelemisen vahvistamista ja läheltä käsipalkkaust.

Tauon jälkeen tehtiin lasketun keinun alastulo kolkuttelua ja ensimmäistä kertaa muutama alusta loppuun juoksu madalletulla keinulla. Sen verta hyvää touhua, että jätetään hautumaan keinu ja vähän vielä odotellaan että kehittyy vielä, ennen kuin edetään enempää. Ei olla keinu treeniä tehty kun muutama kerta alastulo kolkutteluna, mutta se osaa jo tosi hyvin paikan ja kestää yllättävästi häiriötäkin. Ei minkään laista pelkoa kolahduksesta vaan tekee niin kuin aina olisi tehnyt. Mä luulen että ihan pikkupentuna tehty On/off paikan opettaminen  kotona vanerinpätkällä tasapainotyynpäällä on jäänyt aika hyvin sille pohjana mieleen. Niin se vaan on että pienenä ne oppii niin huikeen hyvin ja muistaavatkin käsittämättömästi, vaikka ei oltu moneen kuukauteen tehty on/dff paikan hakua, ennen kun ruvettiin vähän keinun alaosalla harjottelemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit