Aamutreenit

Tänään menin heti aamusta hallille treenaamaan, jotta kasvihuone ei ole kerennyt vielä kuumentua liikaa. Pihkan kanssa lankulla juoksutusta, johon lisäsin lisää korotusta. Viimeviikolla ei päästy yhtään treenaamaan lankkua, kun olin kipeänä. Lisäkorotuksellakin osumatarkkuus oli aika hyvä. Muutama sellainen että yksitassu osui vain yläosankontaktille. Niistä ei tuplapalkkaa  eikä naksua  herunut. Nyt olen ottanut kehupalkan ja tuplapallon lisäksi mukaan sen naksuttimenkin, kun rupean jo aika hyvin erottamaan osumat. Matolla en naksua viittinyt käyttää kun tuntui että naksukäsi tuppasi olemaan vähän turhan herkkä ja tuli niitä hasardi naksuja. :D Matolla muutenkin treenattiin pääasiassa sitä täysiä juoksemista ja hyvää laukkaa. Pihka on niin hupsu kun VAU! sana tulee,niin heti kun se saanut ensimmäisen pallon suuhun se rupeaa kyttäämään, että mistä se toinen pallo ilmestyy. :D Ja kun pidän turpani kiinni se ei mitään toista palloa odottelekkaan. Nyt rupeaa pikkuhiljaa tuntumaan, että se rupeaa hoksaamaan ideaa. Yleensä ohijuoksun jälkeen tulee seuraavalla juksulla hyvä osuma, joten ehkä sillä rupeaa himppasen käryä asiasta olemaan. Tarkoitus olisi vielä tehdä yksi pikku lisäkorotus lankulla ennen kuin siirrytään matalaan puomiin. Aattelin että siirrytään vasta muuton jälkeen matalalle puomille, jotta ei puomin muutos sekoita meitä.

Eldan kanssa treenattiin puomin kontaktia huomisia kotikisoja silmälläpitäen. Keskiviikon treeneissä esiintyi puomilla ihan kamalaa hiipimistä. Ärsytti! Ensin kokeilin pelkkää itsenäistä puomia valmiilla palkalla ja hiipi hieman taas lopussa. Sitten oltiin "kontaktipeliä" että minä istuin puolessävälissä puomia ja Elda lähti luotani tekemään kontaktia siis selkä päin minuun. Aina kun tassut osuivat mahaan lensi lelu ja saman tien vapautus. Halusin vähän vahvistaa taas sitä oikeaa alastulopaikkaa, ettei pysähdy liian aikaisin. Aikaisemmin ollaan tehty tätä namilla, mutta nyt tein lelun kanssa. Eldasta "kontaktipeli" on hirmu hauskaa ja silloin se ei kyttää muo kun sen on pakko tuijottaa eteenpäin, jotta näkee mihin lelu ilmestyy. Tämän jälkeen otettiin koko puomia vauhdin kanssa ja heitin taas taka-alalta lelun ja vapautus heti kun tassut oikeassa paikassa. Sitten treenailtiin vielä puomia vedättäen ja jättäytyen jatkaen erinäisille esteille ja haltuunottoja puomilta ja rupesi toimimaan. Meni loppuun asti. Eldan kanssa jäi niin hirmu hyvä mieli treenesitä. Se oli niin intopiukassa. Pitää nyt vähän keskittyä noihin kontakteihin sen kanssa kun niitä ei ole aikoihin vahvistettu. Välillä tuntuu, että nimenomaan se kunnon pysäyttäminen laittaa se hipimään, koska se tietää että nyt pitää pysähtyä kunnolla. Ja sitten kun tekee nopealla kosketuksella ja samantienvapauttaa, niin sitten tulee paremmin loppuun asti. Vähän semmonen kakspiippunen juttu taas tämäkin. Pitäisi aina muistaa treeneissäkin tehdä niitä nopeita vapautuksia ja kunnon pysäytyksiä sopivasti sekotellen, ettei se opi sitä millon pitää pysähtyä ja millon taas ennakoidaan vapautusta.

Pihkan kanssa otettiin Eldan jälkeen vielä muutamat toistot putkenkautta pakkovalssille, pyöritykselle ja päällejuoksulle tuloja. Varsinaisesti ei olla edes treenattu vielä päällejuoksuja eikä pyörityksiä, mutta onhan Juhan treeneissä tullut vastaavanlaisia haltuunottoja kuin pyörityksessä ja päällejuksun tapaista hieman tehty. Hyvin tuli kaikkiin ohjauksiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit