Pikkelssi Tokoilemassa

Tänään Toko kurssin toinen kerta Pihkan kanssa. Teemoina paikallamakuu, luoksetulo ja luoksepäästävyys. Luokse päästävyys toimii nyt jo niin että en pitänyt namia kokoajan kädessä, vaan annoin suht tiiviisti palkkaa aina namipussista. Hyvin maltto istua paikalla ja kontakti säilyi. :)

Luoksetulo toimi ok. Aluksi otettiin pelkkää palkkausta paikalla olosta istuen ja sitten koko liike. Luoksetulokäskysssä  mun pitää muistaa etten sano PIHKA TULE, vaan PIHKATULE, jotta on vain yksi käsky.  Pikkasen Pihka vilkaisi peiliä mennessään, mutta muuten liike sujui hyvin. vähän vielä ohjasin kädellä sivulle menoa. Pihka olikin ensimmäistä kertaa tollasten isojen peilien edessä saati treenaamassa, joten ei ihme jos hieman oudoksui niitä.

Paikalla makuusta olen ylpeä. Tehtiin kaksi minuuttia, niin että kävin kahteen kertaan sen aikana palkkaamassa ja palasin takaisin. Olin jossain 13-15 metrissä. Ajattelin pitää välimatkan lyhyempänä kuin 20metriä, koska nyt oli muita koiria ja muiden koirien ohjaajat jäivät viiteen metriin.Vaikka toiset koirat aiheuttivatkin häiriötä nousemalla paikalla olosta Pihka pysyi maassa silti. Sillä oli kyllä semmonen katse, ette Hei noi nous...mitäs nyt?.... no ehkä mä pysyn täällä kun toi mamma ei oo antanu mitään käskyä. Pihkaa kehuttiin kuuliaiseksi. :) Hyvää häiriö treeniä saatiin siis. niin ja kokotreenit mentiin ilman valmista namia kädessä ja toimi vallan mainiosti.

Mun pitää kyllä muuttaa käsky Paikka agilityssä, jotta ei vahingossakaan tuhota tokon paikka käskyä. Itse olin ajatellut, että koira osaa erottaa tilanteen ja varsinkin kun agilityssä aion käyttää jalkojenvälistä lähtöä, niin selkeyttäisi erottelua, mutta ohjeeksi tuli erottaa ne toisistaan. Ehkä pitää ottaa agilityyn käsky Odota. Osaankohan mä, ja meenköhän sekaisin kun Eldalla kuitenkin Paikka käskynä agilityssä. en ollut tuotakaan ajatellut tarkemmin. Nyt kuitenkin käsky Paikka on viety tokossa jo niin hyvin perille, että agilityastä se on helpompi muuttaa. oppupelissä ollaan agilityssä tehty pääasiassa lentäviä lähtöjä ja aika vähän paikallaolo lähtöjä.

 Voisin melkein heittää tavoitteeksi, että ens vuoden aikana korkattais kokeet. vaikka myö ei hirveen tunnollisesti Tokoa treenatakkaan, kun tulee meidän kakkoslajina, niin  sillon tällön kun muistetaan ALO-liikkeitä käydä läpi, niin jo vuoden päästä ois ihan mahollisuuksia kokeisiin. Pihka kuitenkin tuntuu oppivan nopeasti. Alo- luokan liikkeet eivät ole kuitenkaan mitenkään ylitsepääsemättömiä oppia pienemmälläkin treenillä.
 
 P.S Huomiset agilitytreenit taidetaan jättää väliin. KUUMA!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit