säikähdys

Tosiaan tässä muutamapäivä sitten Elda rupesi pesemään alapäätään siihen tahtiin, että aloin huolestua. Sen pimppa punotti, oli turvonnut ja tuli epämääräistä vuotoa. Elda vielä repikin kaikenlisäksi kovakouraisesti karvoituusta siitä ympäriltä, joka saattoi saada punoituksenkin aikaiseksi.

Juoksuistahan on vajaa kaksi kuukautta, joten ei voi mitenkään olla mahdollista, että moiset olisivat taas alkamassa. No ylihuolehtivana ja vainoharhaisena emäntänä olin jo aivan huolesta sekaisin. Tutkiskelin netistä oireesiin käypää selitystä, jonka johdosta rupesin jo epäilemään kohtutulehdusta. Elda ei tosin juonut normaalia enempää, vaikka oireesiin olisi kuulunut kova juominen ja pissailikin ihan normaalisti. Toisaalta taas tulehdus saattoi olla mahdollinen, koska se ilmenee usein juoksuista muutaman kuukauden päästä ja jos tulehdus olisi kovin alkuvaiheessa, niin juomisongelma ei välttämättä ollut vielä ilmennyt.

Kerkesin jo käydä läpi kaiken siitä kuinka Elda joutuu leikkaus pöydälle ja voidaa unohtaa kesän arvokisat ja muut. Leikauksessa menee kuitenkin joku pieleen ja sitten Elda joutuukin kotikoiraksi. :( Yöllä ei uni oikein maittanut. No aamulla oli pakko heti varata jo aika.

Lääkärissä tehtiin perustarkastukset ja lääkäri ei uskonut tulehdukseen, vaikka Elda jäkittikin vatsaa kun sitä lääkäri hiplaili. No kai se jäkittää jos vieras tunkeutuu hänen herkille akueille. Kuulemma harvoin näin nuorille niitä märkäkohtuja ilmaantuu. No ultrattiin kohtu. Se osoittautui melko haastelliseksi, kun Elda ei ollut ihan saamaa mieltä toimenpiteestä, jossa hänen pitäisi maata selällään "alistettuna" kaikkien edessä. Saatiin ihan täysillä pidellä, jotta pysyi edes hetken paikallaan. Minä pitelin etupäätä ja hoitaja jalkoja. Saipahan ainakin kehuja lihaksistostaan kun noin paljon mahtuu voimaan pieneen pakettiin. Sitkeä tapaus kuulemma, no ei yllätä minua. Kohdustahan ei mitään löytynyt. :) Jes! Pissanäytettä ei samassa yhteydessä edes saatu kun Elda jäkitti vatsalihaksiin sen vertaa lujaa.

No minä menin sitten saunakuupan tapaisen kanssa ulos Eldan kanssa. Hoin Pis,PisPis, Pis! No sieltähän se pissa tuli ja minä kauhaisin kuupan kanssa vähän pissaa talteenkin pissanäytettä varten.

Olin jo valmis ottamaan taas vainoharhaisen emännän papereita ja pulittamaan vain sen takia omaisuuteni, MUTTA...
Pissasta löytyi kuitenkin virtsakiviä jonkin verran, eli pissan PH:n arvo oli koholla väärään suuntaan. Näin sen ymmärsin. Tämä siis ei todellakaan vakavaa, kuulemma vaan hoituu ruokamuutoksella. Saatiin mukaan sellasta Royalkaninin ruokaa mikä  poistaa virtskakivet. Muuta ei saa syödä mitään muuta ja kuukauden päästä mun pitää kiikuttaa Eldan pissaa lääkärille uudestaan. Sitten tutkitaan onko "kivet" hävinneet.

Syytä virtsakiviin ei saatu ihan selville. Voi johtua edellisistä juoksuista, ruoasta, jollain koirilla voi olla taipumusta siihen tai jostain muusta. Kuitenkin sain lopulta kehuja siitä, että oli hyvä että tulin koiraani näyttämään, koska joillain voi vaiva mennä niin pahaksi että joutuu leikkaamaan. Eldalla ongelma oli kai hyvin lievä. Voidaan siis jatkaa elämäämme normaaliin malliin ,eikä siis mitään lääkitystä ole tiedossa.

Törkeää sanoa, mutta melkeinpä onni että jotain pientä sieltä löytyi, koska nyt saadaan lasku vakuutuksen piikkiin. Ihan mukava summa siitä kuitenkin kertyi kaikkine operaatioineen. Kyllä mä sittenkin taidan kirani tuntea ja huomaan pienetkin asiat jos jokin mättää. :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit