Siirry pääsisältöön

Elda Suvin ohjaksissa

Tiistain epiksissä Suvi testasi Eldan ohjaamista junnujen agirotukisoja varten. Elda ei ole tehnyt agilityä kuin minun kanssani aikaisemmin tai muutaman kerran on hönstännyt pari estetta Kristianin kanssa, mutta sitä ei lasketa koska on omaa laumaa/perhettä. Ei siis ollut mitään käsitystä lähteekö se tekemään agilityä vieraan kanssa, mutta Elda yllätti. En ihan hirveästi osannut antaa neuvoja siitä, että Eldaa pitää kyllä käskyttää napakasti ja muutenkin oma asenne pitää olla jämäkkä, koska ajattelin, että Elda menisi vieraan kanssa vähän matalammalla vireellä ja olisi normaalia kiltimpi niin kuin suurinosa koirista. No ei ihan toiminu niinkuin ajattelin. Taidettiin Suvin kanssa molemmat  yllättyä. Ekalla radalla Elda veteli ihan omia ratoja, teki lentokeinun osittain luulen siksi, että kun käskytystä ei oikein tullut se luuli sitä puomiksi, mutta jokaiselta kontaktilta lähti omia aikojaan pois. :D Toisella radalla Suvillakin oli jo pientä hajua millainen tapaus siellä on ohjaksissa ja rata sujui ihan kivasti. Alla toinen yrittämä. Kaiken kaikkiaan meno näytti hyvältä ja Elda näytti menevän ihan samallalailla samalla asentella kuin minunkin kanssani, tosin vielä napakkuutta pitäisi saada enemmän ohjaajalle. Suvi on tainnut ohjata vähän kiltempiä koiria. :D Eldalla tuntui toimivan hyvin se, että olin mukana lähdön läheisyydessä, joilloin se tiesi missä olen, eikä sen tarvinnut keskittyä minuun kun tiesi olinpaikkani. Alkuun mietin, että onko parempi että olen lähettyvillä paikalla vai en paikalla ollenkaan. Aluksi meinasin mennä alueelta pois, mutta sitten Elda  rupes kiskomaan heti mun luo, joten heti kun menin lähtöalueen lähelle ei sillä ollut hätäpäivää Suvin kanssa. Sinäänsä jännä juttu, sillä Eldahan ei todellakaan lähde vieraiden matkaan niin kuin MH-luonnekuvauskin sen osoitti, mutta nähtävästi kyllä agilityä voi vieraan kanssa tehdä, koska siinä hänellä on tehtävä. Myös paimentamaan se on lähtenyt vieraan kanssa silloin aikanaan ja minulla on sellainen käsitys, että ylennsä Espanjanvesikoirat eivät oikein paimenna kuin oman mamman kanssa. Eldahan on semmonen hyötykoira. Jos hän itse hyötyy ihmisistä kuten joku leikkii tai antaa herkkuja sille, se on hyvinkin kiinnostunut, mutta noin muuten sitä ei paljon vieraat kiinnosta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…