Paluu takaisin maan pinnalle

Tänään käytiin treenamassa Pihkan kanssa puomin jatko-ohjaamisia, niitä vaikeita käännöskulmia ja hämyesteitä. Pihka oli kyllä niin intopiukassa kun treenattiin pitkästä aikaa kunnolla puomia. :D Tällä alueella riittää kyllä työnsarkaa varmasti aika pitkäksi aikaa niin koiralle kuin ohjaajallekin. Näiden treenaaminen on minulle todella vaikeaa, koska jatko-ohjaukset on jo niin vaativia, että joudun keskityymään täysillä niihin ja siihen, että saan jonkinlaisen huomion Pihkaan, enkä pysty mitenkään katsomaan kontaktiosumia. Tarvis kyllä melkeen jonkun toisen silmäparin joka keskittyis katsomaan niitä osumia kun en mä nähny mitään paitsi niissä yli 90 asteen käännöksissä. :D Tehtiin valssia, päällejuoksua, vastakäännöstä, tiukkoja käännöksiä omalla käännöskäskyllä ja kaiken maailma ohjauksia. Valsseissa meinasin olla ekalla puoliskolla vähän turhankin ajoissa.

 Treenistä tekee haastavan se, että jos koira osuu kontaktille, mutta ei tule oikein ohjaukseen niin en tiedä miten sen palkkaisin oikeasta asiata, mutta toisaalta vahvistamatta virhettäkään, ja toisinpäin jos Pihka tulee hienosti vaikeaan ohjaukseen, mutta kontaktiosuma on huono tai skippi palkkaanko vai en. Pitää vähän pohtia tätä. Vähän haastavaa juu. Pitää varmasti ainakin vahvistaa vielä 70-80 asteen käännöksien osumista niin, ettei edessä ole hämyestettä, jolloin Pihka pystyy helpommin keskittymään niissä osumiseen, eikä mukana ole niin paljoa häiriötä. Muo vähän ärsyttää kun mulla tulee automaattisesti virheestä OHO-sana, vaikkei pitäis sanoa yhtään mitään. Se vaan tulee tuolta jostain automaattisesti, mutta eipä tuo Pihka nyt siitä piloille ole mennyt. Se on vaan niin kiltti partiolainen, että sille kyllä riittäis hiljaakin oleminen kun se on heti tarjoamassa uusintaa ja kiipeaää automaattisesti puomille odottamaan paikalta lähtöä. Käytän aika usein virheen jälkeen paikalta lähtöä, jossa voidaan purkaa tilanne vähän hitaammista vauhdeista ja Pihka saa heti mahdollisuuden korjata erheensä. Sitten vasta koko puomi, muutta vähän riippuu tilanteesta. Hidastuksia en jaksanut erikseen muokata, joten koittakaa harjoittaa silmiä ja nähdä osumat. :D Ei ole kyllä ihan helpponakki tuomarille tuo kontaktien näkeminen. :D



Vasta videolta huomasin, että toisen puolen puomin alastulo rämis, eikä tukipuu ollut paikoillaan. En tiiä sitten vaikuttiko se Pihkan juoksemiseen.

Kommentit

  1. Olen hankkimassa espanjanvesikoiran pentua. Koirasi näyttävät aktiivisilta ja koilutetuilta :) Miten monta harrastusiltaa viikkoon sisältyy?Miten olet opettanut koiran noin hiljaiseksi agilityssä? Onko vinkkejä mitä kannattaa katsoa pentueen vanhemmista, mitkä seikat on tärkeitä? Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista. :) Noh vanhempi koirani Elda ei ole mikään hiljainen agilityssä, mutta nuorempi on harvinaisen hiljainen työskentelijä vesikoiraksi. Yleensä poikkeuksetta vesikoirilla on ääni mukana kun tehdään agilityä, mutta toki tärkeää mielestäni on se, ettei ääni ole mukana silloin kun ei tehdä agilityä vaan ollaan hiljaa ja rauhassa kun odotetaan vuoroa. Pentuaikana toki panostin Pihkan kanssa paljon rauhoittumiseen. Kotona treenatessa temppuja, opetin sen odottamaan vuoroaan kun treenasin toisen koiran kanssa. Kävimme paljon pentuaikana Pihkan kanssa mm. turistina agilitykilpailuissa kun kisasin Eldan kanssa. Siellä totutin sitä rauhassa olemiseen ja rauhoittumiseen. Pihkalla on omasta mielestäni jo perittynä hyvä kyky padota, mutta toki uskon, että vääränlaisella koulutuksella senkin olisi saanut pilattua. Pihka on todella energinen ja itseasiassa Eldaa astetta energisempi, mutta se ei pura energiaansa niin kuin useimmat vesikoirat. Vaikea sanoa mikä on koulutuksen ansiota ja mikä perittyä, mutta uskon, että varmasti molempia. Tuosta kouluttamisesta ja harrastamisesta muutenkin saisi monta sivua tekstiä, mutta en viitsi tähän ruveta kirjottelemaan. :) Lyhyesti: Pihkan kanssa olen tehnyt paljon aivo- ja kroppajumppaa pennusta alkaen naksuttimen kanssa, joka varmasti osaltaan auttanut siihen, että sen keskittymiskyky, kropanhallinta on huikeaa ja uudenoppiminen on todella nopeaa. Pentuaikana erilaisia harjoitteita tehtiin useita kertoja viikossa ihan esim kotiolohuoneessa, mutta hyvin lyhyinä treenipätkinä. Treenataan agilityä yleisesti 1-3kertaa viikossa. Tällä hetkellä treenataan kaksi kertaa viikossa, yhdet tekniikka treenit ja yhdet ratatreenit. Välillä pidetään useamman viikon totaali preikki koko lajista ja välillä treenataan kovempaa jopa kolmea kertaa viikossa, mutta silloin ei kisata. Pentuaikana on hyvä panostaa myös ihan perustottelevaisuuteen kuten varmaan luoksetuloon ja paikalla odottamiseen ja yhdessä leikkimistä ei voi liikaa korostaa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit