Siirry pääsisältöön

Pihkalle toinen LUVA!

Tänään Pihka pääsi toisiin kisoihinsa Ojankoon kahdelle agiradalle. Vieras halli ja vieras puomi, joten hyvää harjoitusta Silakalle. Omat jalat oli jotenkin tosi tönköt,vaikka kuinka yritin verrytellä ja irrotella, mutta pitkän matkan autolla ajaen vetää jalat aina aika tukkoon ja tönköiks. :/

Ekalta radalta vetästiin ihan kelpo nolla. Ohjaajalla hieman rytmitysongelmia. Pihkakin näytti videolla hieman varovan uutta puomia tai sillä oli ongelmia ehkä löytää ylösmeno alkuun. Agiradoilla ei ollut ollenkaan keppejä tai keinua. Keppeien puuttuminen tuntui hassulta, mutta vaikeutta oltiin tuotu kyllä muilla keinoin. Itseasiassa nollia ekalta radalta tuli runsaasti ja me oltiin toisia. Hävittiin 5 kymmenystä nopsalle kelpielle.Toinen rata vaikutti haastavalta. Ensinnäkin puomilta alastulokulma oli vaativa. Itse asiassa se on haastavin kulma Pihkalle. En ihan odottanut vastaavaa puomia ykkösluokassa. Alastulossa en voinut käyttää käännöskäskyä, koska kääntyminen oli kuitenkin yli 90astetta. Edessä oli ärsyttävästi hämy este, joten en voinut antaa käännöksen mennä pitkäksikään. Oli vaan pakko kokeilla nimi käskyllä, mutta vastaava kulma ei ole ollut treeneissä kovinkaan varma, eikä olla pitkään aikaan kyseistä kulmaa treenattukaan. Päällejuoksuakin hetken mietin puomin alastulolle kun toisella puolella oisin saanut enemmän etumatkaa, mutta tila oli todella ahdas, eikä olla treenattu kovin tiukkoja päällejuoksuja. Katsomosta sanoivat heti, että osui ja omaan silmään radalla pihkalla osui etutassulla ihan kontaktin loppuun, mutta videolta on tosi vaikea katsoa osumaa edes hidastettuna, koska kuva ei ole tarkka ja valkonen tassu häviää. No jokatapauksessa ei osunut takajaloilla, vaikka selkeesti niitä Pihka hakikin. Ei siis loikannut, mutta ei vaan saa jalkoja ihan perille asti osumaan. No, mutta rata oli jo kämmätty ennen puomia, joten ei tarvitse spekuloida ainakaan tuomarin tuomiota kun sellaista ei ollut.

Alkuus siis Pihka juoksi pussin jälkeen muurilta ohi. Mielestäni kyllä katsoin rataantutustumisessa linjan, että syöttäisi muurille jos koira ei käänny ohjaajaan päin. Pihka  juoksee kuitenkin ohi muurista, vaikka jatkaakin suoraan matkaa. Voihan se olla, että se pongaa sen putken sieltä, mutta vähän oudosti tuomarikin rupeaa katsomaan ja korjailemaan pussin linjaa heti meidän aikana. Mä epäilen, että pussin laittaja ei ole asetellut pussia aivan suoraan, jolloin linja on syöttänyt erilailla. Eikä pussissa ollut mitään paikkamerkkejä. Vastaavassa kohdassa tuli aivan älyttömästi virheitä otti sen kummalta puolelta vaan.  Radalta ei tullut tuloksia kuin yksi vitonen, joten oli se muillekkin haastava. Loppuosakin oli aika paha koska mun oli ainakin pakko jäädä varmistamaan, että saan Pihkan suoraan putkeen, eikä reagoi mun vauhtiin ja lähde puomille, sillä kun tuo puomi vetää aka paljon puoleensa.

 Ruokaa! Ruokaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…