Pihkalle toinen LUVA!

Tänään Pihka pääsi toisiin kisoihinsa Ojankoon kahdelle agiradalle. Vieras halli ja vieras puomi, joten hyvää harjoitusta Silakalle. Omat jalat oli jotenkin tosi tönköt,vaikka kuinka yritin verrytellä ja irrotella, mutta pitkän matkan autolla ajaen vetää jalat aina aika tukkoon ja tönköiks. :/

Ekalta radalta vetästiin ihan kelpo nolla. Ohjaajalla hieman rytmitysongelmia. Pihkakin näytti videolla hieman varovan uutta puomia tai sillä oli ongelmia ehkä löytää ylösmeno alkuun. Agiradoilla ei ollut ollenkaan keppejä tai keinua. Keppeien puuttuminen tuntui hassulta, mutta vaikeutta oltiin tuotu kyllä muilla keinoin. Itseasiassa nollia ekalta radalta tuli runsaasti ja me oltiin toisia. Hävittiin 5 kymmenystä nopsalle kelpielle.Toinen rata vaikutti haastavalta. Ensinnäkin puomilta alastulokulma oli vaativa. Itse asiassa se on haastavin kulma Pihkalle. En ihan odottanut vastaavaa puomia ykkösluokassa. Alastulossa en voinut käyttää käännöskäskyä, koska kääntyminen oli kuitenkin yli 90astetta. Edessä oli ärsyttävästi hämy este, joten en voinut antaa käännöksen mennä pitkäksikään. Oli vaan pakko kokeilla nimi käskyllä, mutta vastaava kulma ei ole ollut treeneissä kovinkaan varma, eikä olla pitkään aikaan kyseistä kulmaa treenattukaan. Päällejuoksuakin hetken mietin puomin alastulolle kun toisella puolella oisin saanut enemmän etumatkaa, mutta tila oli todella ahdas, eikä olla treenattu kovin tiukkoja päällejuoksuja. Katsomosta sanoivat heti, että osui ja omaan silmään radalla pihkalla osui etutassulla ihan kontaktin loppuun, mutta videolta on tosi vaikea katsoa osumaa edes hidastettuna, koska kuva ei ole tarkka ja valkonen tassu häviää. No jokatapauksessa ei osunut takajaloilla, vaikka selkeesti niitä Pihka hakikin. Ei siis loikannut, mutta ei vaan saa jalkoja ihan perille asti osumaan. No, mutta rata oli jo kämmätty ennen puomia, joten ei tarvitse spekuloida ainakaan tuomarin tuomiota kun sellaista ei ollut.

Alkuus siis Pihka juoksi pussin jälkeen muurilta ohi. Mielestäni kyllä katsoin rataantutustumisessa linjan, että syöttäisi muurille jos koira ei käänny ohjaajaan päin. Pihka  juoksee kuitenkin ohi muurista, vaikka jatkaakin suoraan matkaa. Voihan se olla, että se pongaa sen putken sieltä, mutta vähän oudosti tuomarikin rupeaa katsomaan ja korjailemaan pussin linjaa heti meidän aikana. Mä epäilen, että pussin laittaja ei ole asetellut pussia aivan suoraan, jolloin linja on syöttänyt erilailla. Eikä pussissa ollut mitään paikkamerkkejä. Vastaavassa kohdassa tuli aivan älyttömästi virheitä otti sen kummalta puolelta vaan.  Radalta ei tullut tuloksia kuin yksi vitonen, joten oli se muillekkin haastava. Loppuosakin oli aika paha koska mun oli ainakin pakko jäädä varmistamaan, että saan Pihkan suoraan putkeen, eikä reagoi mun vauhtiin ja lähde puomille, sillä kun tuo puomi vetää aka paljon puoleensa.

 Ruokaa! Ruokaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!