Siirry pääsisältöön

Keppitekniikkaa ja vähän muutakin

Pihkan kanssa muistuteltiin tänään vähän sitä keppitekniikkaa vinokepeillä. Eka ja vika väli oli suorassa muut kepit vähän vinossa. Oon huomannu että suorilla kepeillä Pihkalla meinaa rytmi vähän kadota varsinkin jos tehdään vaikeita sisäänmenoja. Ajattelin vähän muistutella tekniikasta ja treenailla erilaisia sisäänmenoja vähän vinokepeillä, jotta saa niissä nopeasti rytmistä kiinni. Tuntu toimivan hyvin. Videolla näkyy myös hyvin keinun tilanne. Melko hidas se on yhä. Pihka ei juokse ihan loppuun asti, vaan juoksee kontaktin alkuun ja siirtyy päähän vasta kun keinu on maassa. Eldalla oli aikoinaan sama juttu ja keinu parani ja parani mitä enemmän sitä tehtiin ja kokemuksen myötä into sinne päähän asti juoksemisesta tuli automaattisesti. Treenattiin lopuksi Pihkan kanssa sille uutta estettä pöytää. Sellainenkin este on siis olemassa ja  meinattiin kokonaan unohtaa se.  :D Hyvin Pihka nappasi idean. Se haki pöydän itsenäisesti vähän kauempaakin käskystä ja yhdisti hyvin pöytään myös maahan menon. Ei vielä otettu radan jatkeena, mutta ei myö aiota kyseiseen esteeseen kauheasti aikaamme tuhlata kun on niin harvinainen. On se kuitenkin jollain lailla opeteltava, koska sitten harmittaa jos se ilmestyy tärkeissä kisoissa, eikä koira ole sitä koskaaan edes nähnyt.

Pihkan treeneistä videon pätkä. Varoituksena: jos joku ei siedä kunnon gospelia voi laittaa videosta äänet pois. ;)


Eldan kanssa tehtiin eri kentällä ratapätkiä teemana "agressiivinen ohjaus" ja oikea aikainen rytmittäminen. Toimi ihan törkeen hyvin. Elda oli ihan liekeissä ja meni kepit ihan tajutonta vauhtia. Tollasen asenteen kun saan itselleni kisoihin niin tulee hyvää jälkeä. Miks mä meinaan olla helposti semmonen löysäpökkelö kun pitäs antaa kaikkensa siellä radalla. Asenteen löytämisestä se on kiinni. Meinattiin mennä Eldan kanssa viikonloppuna pitkästä aikaa kisaamaan. Viimeksi oltiin marraskuun alussa ja siitä asti pidetty taukoa virallisista kisoista. Muutamissa mölleissä käyty kontakteja ottamassa. Nyt mullakin ois kertynyt intoa ja asennetta kisaamaan, joten me ollaan  valmiita kisatantereelle taas. :) Tarkoituksena ei ole kauhean paljoa Eldan kanssa keväällä kisata, mutta sen verran, että tuntuma pysyy yllä SM-kisoja ajatellen. Viime keväänä ainakin vastaava taktiikka toimi ihan hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Pikkelssin Tyypit

Saanen esitellä teille Pikkelssin ensimmäinen pentue! Eilen tosiaan pennut saivat sirut niskaansa ja alkuviikosta varmasti tyypit näkyvät jo koiranetissäkin. Nää on kyllä niin rakkaita minulle. <3 Kaikilla aivan ihanat kodit odottamassa. :)


Pikkelssin Tahtojen TaisteluPikkelssin Tuikkiva TalenttiPikkelssin Totuuden Torvi

Pikkelssin TositarinaPikkelssin Taitava Taktikko