Käännöksiä ja ryhdistäytymistä Tokorintamalla

Elda on toipunut sterkkauksesta oikein hyvin. Hieman koominen se on tossa potkupuvussaan, mutta on se parempi kuin kokoajan joutuisi pitämään tota kauluria. Kiltisti ollaan koitettu hihnalenkkeillä, vaikka joka lenkillä meinaan olla ongelmissa hihnat solmussa, kun joudun tyynnyttelemään noiden leikki-intoa. Leikkisähläys pitää tietysti aloittaa juuri siinä vaiheessa kun olen solmimassa sitä kakkapussia... :/ Elda olisi niin innokas rilluttelemaan Pihkan kanssa pitkin peltoja ja koittaa lenkilläkin kokoajan haastaa leikkimään. Koitetaan nyt kuitenkin mennä perus hihnalenkeillä, ettei ryysitä tätä hommaa.

Perjantaina käytiin Pihkan kanssa hallilla tekemässä puomin kääntymistreeniä joka sujui aika mallikkaasti. Idean Pikkelssi on ymmärtänyt ja ollaan menty jo ilman kierrettävää "tikkua" koko puomia. Välillä laitoin toistojen välisää tikun takaisin muistuttamaan ja taas mentiin ilman kiertotikkua. Ei yhtään virhettä tullut kokopuomin käännöksissä, mutta edetään maltilla. Nyt olen löytänyt myös kohdan missä käskytän,ettei käsky tule liian aikaisin, eikä taas liian myöhään. Aika aikaisin saa kyllä ohjeet antaa, koska vauhti on sen verran kova. Seuraavaksi pitää ruveta tekemään suoran juoksuja ja käännöksiä sekaisin, jotta käskyerottelu vahvistuu. Pihka myös lukee aikalailla hyvin liikettäni ja reagoi siihen. 70 ja 80 asteen käännökset ovat myös vielä tulevaa projektia plus tietty jyrkät puomille  tulokulmat on vielä opettelematta, vaikka aika hyvin Pihka osaa hakea puomille eri kulmista. Veikkaan noiden 70 ja 80 asteisten käännösten olevan haastavimpia kun pitää hakea myös omaa linjaa ja rytmiä, millon annan inffon ja miten liikun. Jyrkissä käännöksissä ja suoraan jatkamisessa on selkeä ero toisiinsa, mutta noi käännöskulmät on haastavia kun ajatus pitäisi olla kuitenkin niissä takajaloissa.

Otettiin myös keinua pitkästä aikaa ja homma toimi. Fokus oli edessä, vaikka tein sivuiroamisia ja jättäytymisiä. Kohta pitää ruveta ottamaan keinua mukaan radan yhteyteen myös puomin ja A.n kanssa. Siitä olen varma että Pihka ei osaa vielä erottaa puomia ja keinua toisistaan hyvin, joten pitää antaa käsky hyvissä ajoin, jottei pääse tapahtumaan lentokeinuja.

Viikonloppuna kävin Pihkan kanssa lähikentällä treenamassa liikkeestä seisomista. Päätin ottaa sen nyt projektiksemme ja keksin meille hyvän treenitavan siihen. Namin kanssa kun homma ei oikein ottanut edetäkseen, varmasti ihan siksi, että kyseinen liike tuntuu minulle jotenkin haastavalta opettaa. Nyt otettiin samalla metodilla kun opetan noi agilityasiatkin sille. Naksu ja pallo käteen, niin johan alko tapahtua. Miksiköhän mä en sitä naksua tossa liikkeessä ole aikaisemmin käyttänyt, kun taas huomasi kuinka se sai pikkuproffan miettimään. Hommahan eteni nopeasti. Pysähdykset onnistui loistavasti kun muistan välillä ottaa niitä nopeita vapautuksia nopeista pysähtymisistäkin. Päästiin jo liikkeessä siihen vaiheeseen että kävelen jo takaisin päin ja sitten palkka lentää. Ihan ei vielä keretty viemään loppuun asti liikettä perusasentoon asti, mutta pointti  liikkeestä seisomaan jäämisestä on hoksattu. :) Vielä vähän treeniä tuolle, niin voidaan ruveta ottamaan liikkeestä maahan ja - seisomista sekaisin, jotta ymmärtää kumpaa haetaan. Tähän asti maahan meno on ollut aika voimakas kun se oli mulle itselleni jotenkin helpompi opettaa.

 Tokosaralla meillä ois tavotteena saada alo-liikkeet kuosiin ja ens vuoden aikana kokeisiin. Luulenpa ettei sen pidemmälle aiota tokossa ja ehkä siirrytään siitä sitte rallyn puollelle, mutta noi aloliikkeet mä haluaisin saada opetettua.. Oikeastaan ylläri ylläri meillä on hyppy liike kokonaan opettamatta. Syy on pelkästään siinä, että tarvittaisiin se hyppy jolla opetella. ATT:n tiloista en ainakaan ole moista kapistusta löytänyt, eli siellä ei varmasti sellaista ole ollenkaan. Idea sen opettamiseen mulla on mielessä jo, mutta pitäs päästä treenaamaan jonnekkin missä sellainen on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit