SM pohdintaa

SM pohdintaa vasta nyt. Olen ollut niin rättipoikki, että ei vaan oo kyennyt kirjoittamaan.

Oon niin ylpeä mun pikku koirasta ja meidän yhteisestä tekemisestä koko viikonlopun ajan. Napakka pohja taisi sopia hyvin Eldalle ja mun lenkkareille. (kun kisakengät hajosi juuri samalla viikolla, enkä raaskinut osataa uusia siihen hätään...)  Elda hyppäsi hyvin 65 rimoja, jotka oli jokaisella radalla, arvatenkin. Ei keretty montaa treeniä treenata 65 rimoilla ja vähän mietiytti ennen kisoja, että onko niistä nyt tarpeeksi tuntumaa. Mutta ei voi kuin ihailla pikkukoiran tiukkoja käännöksiä. <3 Kaikenlisäksi jokaista rataa ennen lämmittelyesteillä rimat ropisi, joten ei ihan hirveän varmalla ololla startattu. Ehkä tiputukset tuli oikeaan paikkaan ennen stratteja muistuttamaan niistä takajaloista.

 Ensinnäkin lauantain joukkuerataan jo olin itsessään tyytyväinen,, vaikka harmillinen virhe tulikin puomin ylösmenokontaktilta. Aikaisempien ryhmien kisaamista katselllessani, monille tuli ylösmenokontaktilla virheitä ja tiedostin, että Eldakin saattaa vastaavanlaisessa "luukutus"lähestymisessä tehdä virheen. Viime vuonnahan me treenasin ennen SM-kisoja ylösmenokontakteja pumpilla, mutta virheitä kun ei ole enää kisoissa tullut, niin enpä nyt muistanut ennen SM:iä niitä treenata. Enkä uskaltanut kauhean selkeitä rytminvaihdoksiakaan tehdä, koska ei olla niitä treenattu, ettei sitten Elda ihmettelisi ja tekisi kieltoa tai jotain. (tosiasia on myös etten osaa tehdä niitä rytminvaihdoksia oikeaan aikaan ) Päätin sitten olla ajattelematta ja toivoa parasta, mutta kyllähän mä näin että ne etutassut meni sinne kontaktipinnan yli. No mutta eipä häirinnyt menoa, että siinä mielessä kiitollinen virhe, ettei rytmi hajonnut. Kovin tyytyväinen olin muutoin rataa ja aikakin oli hyvin kilpailukykyinen. -10,89. Monta semmoista voitettiin ajalla, joille normikisoissa ollaan hävitty. Lauantailta jäi siis hyvä mieli.


Lauantaina kävi itselle vaan semmonen lipsus, että keskityin koirien tankkaukseen ja en sitten kai itse juonut tarpeeksi. Koirat käyttäytyi hotellilla muuten ihan hienosti, mitä nyt heti aulassa laittoin hihnapainin pystyyn ja yritin niitä epätoivoisesti erottaa toisistaan . :D Illalla hotelllille päästyäni rupesi päätä särkemään. Meikkilaukku oli unohtunut autoon, jonka olin jättänyt aika kauas hotellilta koska ajattelin säästää näin opiskelijana hotelliparkista. No en jaksanut illalla lähteä enää autolta hakemaan meikkilaukkua, enkä ollut varma oliko mulla edes mitään lääkettä mukana. Ajattelin, että päänsärky menee ohi kun käyn nukkumaan. No eipä mennyt, enkäpä paljon nukkunut? Lisäksi hotellihuoneessä järjettömän kuuma. Koirat nukkui makoisaati leveillen sängyssä. Aamulla puoli viidenaikaan, oli pakko lähteä autolle kattomaan oliko mukana mitään lääkettä. Onneksi oli ja onneksi olin lähdössä vasta toisiksi viimeisessä ryhmässä, joten uniaikaakin jäi vielä. Kyllä sitä yhden yön vähemmilläkin unilla menee.

Yksilöhyppäriä mentäessäni katsomaan seurailin muiden suorituksia ja ajttelin että rata on ihan mentävissä, jos saan Eldan vaan pidettyä erossa vääristä putkista. Taisi sattua vaan joku nollaputki juuri mun katsonta kohdalle kun tuntui että nollia sateli hirveällä tahdilla. No ei niitä nollia sitten lopulta paljoa tullut, kun  yliajallakin pääsi osa mukaan. Ihanne aika olikin todella tiukka ja aikaerot olivat pieniä. Mielestäni sain hyvät ohjauskuviot valittua Eldalle ja niinhän me mentiin ja tehtiin NOLLA!. Olipahan fiilis. Jee ollaan finaalissa. En edes ajatellut tai tiennyt mistään ihanneajoista, kunnes joku tuli kysymään, että oliko aika alle ihanneajan?. No en mä tiiä. Selvisi sitten että aikamme oli -0,76. Sijoitus oli siis 28/210 tai jotain sinne suuntaan. kisapailla lähdin mielestäni finaaliin kyllä sijalta 26, mutta tuloksissa olin 28. Ehkä välistä oli jotain pois. Ainakin Eldan ja Rhettin välissä olisi pitänyt lähteä joku...


Finaaliin lähdettiin kahden huipun välistä Mailmanmestari toisella puolella ja toisellakin puolella ties mitä saavutuksia maajoukkuepaikkaa ym. Kyllähän toi Elda erottui  maxien finaalissa ainoana vesikoirana Bortsujen, Kelpieiden ja pelkkareiden seasta. Monta kovaa nimeä jäi taakse. Eldalle karsintarata taisi olla aika nappi, koska se kääntyy tiukasti ja ei kaarrattele, mutta ei sekään ihan meiltä täydellinen ollut, Yhdessä kohdassa oli hiukka myöhässä ja tuli pientä kaartoa, mutta muuten oli tiukat käännökset. <3

Finaaliratakin oli meille ihan hyvän oloinen rata. Ainut mikä oli haastava oli puomi joka loppui suoraan katsomoon. Tiesin että siinä voi olla vaikeuksia. No mutta hyllytettiin jo aikaisemmin kun vahingossa merkkasin estettä liika aikaisin ja sain Eldan takaa kiertoon. Vähän harmillinen, mutta hämäännyin ehkä pitkästä viennistä ja kun kaikilla radoilla oli aika paljon takaakiertoja, niin eldakin lähti herkästi. Siinä meni vähän homma sekasin ja kesti ennen kuin pääsin takaisin kartalle. Joo kokemusta tuosta sujuvasta jatkamisesta ei ole, mutta hymyn kautta eteenpäin. Loppuata sujui mallikkaasti, paitsi se puomi. Elda pysähtyi puomilla liika aikaisin ja jouduin houkuttelemaan sitä pidemmälle, joten siinä olisi palanut aikaa, mutta ei virhettä olisi tullut. Ihanne aika oli todella tiukka finaalissa. Tuntuipa se puomi olevan noille huipuillekkin vaikea ja aika paljon virheitä sateli ja muutkin himmasivat aikaisin. Tuloksia katsellessani nollalla ja hiukka yliaikanollallakin olisi meille 8 sija ollut saavutettavissa. Olisipa ollut huikeaa, mutta jätetään nälkää seuraavallekkin vuodelle. ;)

Huippu fiilis jäi kisoista, itsellä oli hyvä asenne päällä ja osasin nauttia tekemisestä yhdessä Eldan kanssa. Huippukunto oli tänäkin vuonna mielestäni ajoitettu Eldan osalta hyvin ja se pystyi tekemään varsin hyvää työtä.

 Yksilöratojen videoita minulla ei ole vielä. Unohdin pyytää ketään kuvaamaan, mutta onneksi Taru oli kuvannut... Kävin kyllä katsomassa kaikki radat live-streamilta, kun kerta jokainen ratamme sattui pääsemään sinne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit