Voi rytmityksen kauhistus!



Lauantaina oltiin Juha Oreniuksen koulutuksessa. Lämmintähän oli semmoset +27. Tehtiinkin siksi kahdessa pätkässä, koska koirat oli aika kovilla noin kovassa lämmössä. Elda jaksoi mielestäni ihan kiitettävän hyvin. :)

Eipä keretty kokeilemaan edes nolla rataa, mutta tärkeintä nyt kuitenkin että opittiin molemmat Eldan kanssa niin paljon. Saatiin mukavasti vinkkejä myös jatkotreenaamiseen. Jauhettiin  tota mun rytmittämistä ja ajottamista.Tehtiin semmosta pikkuviilaamista noihin mun ohjauksiin. Just tollasta mä tarvinkin, niitä oikeita ohjeita, jotta homma toimii parhaalla mahdollisella tavalla. :) Treenien jälkeen tuntui siltä, että voiko tämä olla edes mahdollista, että ollaan kolmosluokassa ja vieläpä menossa Sm kisoihin. :O

Puolet meidän treeniajasta meni varmaan Juhan kanssa höpöttelyyn (höpöttelytuokiot ei siis ole videolla. ;)) Mutta oikeestaan loppupelissä niistä mä sain todella paljon. Tarvin perusteluja että miksi näin, missä pitää hidastaa, missä ottaa koira selvästi haltuun, mitä treenataan, miten meidän tulee kehittää, opetella, mitä ohjauksia välttää ja mitkä sopii meille paremmin. Ihmisnuoli ja niistot eivät ole Eldalle parhaimpia, koska se joutuu hyppäämään niissä ns. meitä vastaan. Samaa on sanonut Helikin. Mielummin käytänkin valssia ihmisnuolen sijaan, koska joko Elda kokoaa ihmisnuoleen  liikaa tai ei ollenkaa. Se ei myöskään juokse niin kovaa kun minä olen vastassa sitä rintamasuunta siihen. Mie en itte vaan osaa kauheesti niitä pyörityksiä ,kun ollaan niistoja enemmän käytetty. Ei siis itsestä tunnu luontevalta, mutta harjoiteltava enemmän. Koirallehan ne parhaat ohjaukset valitaan eikä mitkä itselle parhaiten sopii. :D Pitäisi myös ihan kellotella kuinka paljon eroa eri ohjausvalinnoilla on.

Tuhat uutta asiaa taas tuli opittua, mutta mitenköhän mahdan sisäistää tuon kaikken. Muurin takaa kierto oli Eldalle tosi vaikea. Tässä tuli taas esiin se kun se menee "siivekkeitä pitkin niin nuolien, että muurin hyppääminen osoittautuu sille hankalaksi, koska este on paljon leveämpi. Muurin takaakierto treenaukseen siis. Myös väräaikainen takaakieroon lähetys nousi esille. Tyrkkään Eldan liian ajoissa, jolloin takaakiertoon tyrkkäisy ei anna koiralle lisää vauhtia. Toi rytmittäminen on kyllä niin kovin vaikeaa minulle. Varsinkin kun Elda ei kauheasti anna siinä anteeksi. Maksimaalisen vauhdin saamiseksi on saatava oikea rytmitys ohjauksiin.

Rata oli mielestäni huisin hauska. Treeneissä muutenkin huippu fiilis päällä. Sm kisoja kohti siis. :D Jaiks. Ei  mennä perjantaina olleskaan kisaamaan, koska uskon että parhain vire Eldalla on jos en turhaan jo väsytä sitä perjantaina. Lauantaina saadaan kuitenkin tuntumaa tekonurmipohjasta joukkuekisan muodossa. Muo jännittää jo nyt. :D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit