Kesälaitumilta paluu

Maajoukkuekarsinnatkin sujahtivat jo aikapäivää sitten ohitse. Hyvät fiilikset jäi, vaikkei meitä Pihkan kanssa sunnuntaina nähtykään. Koira kulki kovaa, mutta pieniä lipsahduksia sattui.

Heinäkuun helteet ollaan vietetty lomaa kisailusta. Pihkan kanssa lähinnä treenailtu naksuttelujuttuja. Täytyi ottaa käännökset uudelleen syyniin, koska tekniikka ja kriteeri eivät selkeästikään olleet selvät. Esteet ovat olleet sivussa.

Nyt keskiviikkona korkattiin taas kisakentät Kirkkonummen iltakisoissa. Molemmile kaksi agirataa. Elda oli kerrassaan villi ensimmäisessä startissa. Se on muutenkin ollut helteiden aikaan ihan mahdoton kaheli. Oli näköjään purettava vähän patoutumioa ja energioita, sillä se varasti röyhkeästi lähdössä selän takaa, ja veteli oikeastaan ensimmäiset neljä estettä ihan ominpäin. :D Piti vähän itseä keräillä ensimmäisen katastrofiradan jälkeen. En siis muista milloinko vaiko koskaan Elda olisi varastanut seläntakaa kisoissa. Pihkaa en edes uskalla jättää selän taakse, sillä sehän kyllä tulee, mutta Eldalle se on ollut kyllä selkeä viesti siitä että lupaa ei ole tulla. Ei sen puoleen jouduin olemaan tarkkana ettei se varasta seuraavallakin radalla. :D

Oli kyllä keskittyminen ja paineensieto ihan hyvällä koetuksella sillä Pihkan ensimmäinen rataantutustuminen ja Eldan toinen olivat aivan peräkkäin. Tutustuin ensin Pihkan radan. Siitä suoraan Eldan radan ja sen kanssa heti ensimmäisinä lähtöruutuun. Sen jälkeen kuin sain hengityksen tasaantumaan ja koiran vaihdettua oli viisi koiraa ennen minun ja Pihkan lähtöä. Yllättävän hyvin pysyi palikat kasassa. Sitten vielä myöhästyin Pihkan toiselta rataantutustumiselta jonkin verran. Onneksi Herralan radat olivat hyvin loogisia ja suoraviivaisia, joten jäivät hyvin mieleen ja ohjauskuviotkin olivat nopeasti selvillä.Pihkan toinen rata tuli videolle. Tässä oli kyllä hilkulla ettei mennyt putkesta kääntymisessä esteestä ohi, mutta onneksi on estehakuinen ja hyvä hyppytekniikkainen koira. :)

Pihkalle tuomisina TUPLANOLLAVOITTO!! Oho! Aika superfiilis olis. Pihkalta nimitttäin loppui juuri juoksut ja en ollut yhtään varma vaikuttavatko ne tekemiseen. No ei ainakaan negatiivisesti. Se pinkoi ihan kiitettävän kovaa ja radatkin olivat aika juostavia. Sain nauttia siitä että lähetän koiran kaukaa ja ehdin seuraavaan kohtaan sokkariin. Medien agiradoilla ei ollut ollenkaan puomia, joka sekin oli aika jännä, mutta sepä ei menoa häirinnyt.

Eldalla taas oli Laamasen radat, jotka olivat paljon kinkkisempiä ja teknisempiä kuin Herralan. Tykkäsin niistä kovasti myös, vaikka osaltaa oli aika lyhyitä estevälejä, mutta ne ei Eldalle ole kyllä ongelma. Eldan ensimmäinen rata meni arastamisessa ja toinen oli kyllä todella hyvää tekemistä, mutta aika lopussa sitten väärä putken pää. Kohta oli tosi haastava kun ei ehtinyt milölään tilanteeseen ohjaamaan ja Eldahan ei käskyillä toimi sitten yhtään.
Alla ensin sikapossuvarastelurata ja sitten se toinen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit