Siirry pääsisältöön

Riman kisoissa Pihkan kanssa

Kävin Pihkan kanssa kisaamassa kolme starttia Riihimäellä. Ensimmäisen radanm profiilista en tykännyt yhtään varsinkaan lopun A:n kulmasta. Muutenkin rata ei ollut sujuva tai tiesin jo tutustuessani, etten saa tätä menemään sujuvan oloisesti läpi. Hyviä pätkiä mahtui, mutta alku ja loppu kusi. Toijnen agirata ja hyppyrata olivat profiileiltaan ihan mukavia, mutta haastetta löytyi kuitenkin. Harmittavasti agiradalta puomilta jyrkänkäännöksen virhe. Pihka ei sitten laskenut etutassua kontaktipinnalle. Sinäänsä hyvä katsaus siitä missä pisteessä tiukat käännökset on? Kisatilanteessa eivät näköjään kovin varmat. Toisaalta en ole edes häivyttänyt täysin alastulotolppaa, joten vaikea edes vaatia onnistumaan. Vauhti oli kyllä kova ja harmillisesti se voitto meni puomivirheeseen.

 Se mitä lähdin kisoista hakemaan oli yhteisen tekemisen löytyminen ja sehän löytyi. Tuntui todella hyvältä ohjata Pihkaa. Ohjaukset ja ohjeet lähtivät ajoissa ja sen myötä Pihka kulki kuin juna. Se ei irronnut yhtään kertaa ylimääräisille esteille koska ohjeet olivat ajoissa ja kontakti säilyi. Rupeaa olemaan todella hilkulla että loputkin palaset loksahtelevat kohdilleen. Hypäri tuntui myös hyvältä. Ja katsokaa kolmannen esteen valssi lähtee ainakin ajoissa eikä mun tarvitsella etteikö Pihka ottaisi uudenlaista risuestettä vaikkei se ole ikinä sellaista nähnytkään. Näissä tykkään siitä todella. Mun ei tarvitse auttaa sitä vaan se kyllä suorittaa esteen ja kääntyy nätisti kunhan annan sen vastuun vain pihkalle enkä yritä epätoivoisesti jesailla kun ei tarvetta. Sama pätee muissakin kohdissa. Ei mun tarvitse josta sen kanssa rintarinnan jokapaikkaan kun voin jo kertoa sivuetäisyydellä aikaisemmin tulevasta. :) Hyppärillä tuli harmittava keppivirhe. Vaikea kulma ja päätin antaa Pihkan hakea kepit täysin itsenäisesti. Pihka tajuaa superfiksuna samantien kepeille mennessä että meni toiseen väliin. Ehkä olisin voinut ottaa muutaman askeleen eteenpäin. Jäin vähän turhankin taakse. Muuten rata toimi kivasti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Pihka Luonnetestissä

Päästiin Pihkan kanssa peruutuspaikalle sunnuntaina luonnetestiin. Siellä oltiin Amstaffien ja Staffien seassa. Ei tarvinnu hävetä isojen koirien seassa, sillä Pihka veti oikein mallikkaasti. Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi. tuomarit tykkäsivät Pihkasta kovasti.
Pihka Luonnetesti 172p +++ Toimintakyky +1a KohtuullinenTerävyys +1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshaluaPuolustushalu +3 Kohtuullinen, hillittyTaisteluhalu +2b kohtuullisen pieniHermorakenne +1a Hieman rauhatonTemperamentti +3 VilkasKovuus +1 Hieman pehmeäLuoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoinLaukauspelottomuus +++Laukausvarma
Tiesin että Pihka tulee saamaan Eldaa paremmat pisteet, mutta en uskonut että ihan noin hyvät. Kuvittelin että ois ollu jotain 130-150 luokkaa. Eldan ja Pihkalla oli samaa ainoastaan Kovuus ja Taisteluhalu. Nämä olin veikannutkin etukäteen samoiksi. Kumpikin mun koirista taitaa olla sellaisia mamman muusukoita että mun kanssa leikkivät, mutta vieraita ei lähdetä ha…