treeniprojekteja

Jos joku ihmettelee miksi meitä ei näkynyt agilityn halli SM-kisoissa. Vastaus on yksinkertainen olin töissä. Kyseinen viikonloppu sattui olemaan juuri sellainen, etten mitenkään pystynyt pitämään vapaata. No, mutta meillä muutenkin ajatukset on enemmän siellä kesässä. Toisaalta ihan pikkasen harmitti kaikki ne päivitykset kisoista somessa varsinkin kun Eldan kanssa on niin hyvä putki päällä.

Molemmat koirat kävi hierottavana viime viikolla. Lähinnä sellainen perushuolto. Minullakin oli fiilikset, että koirat ovat vaikuttaneet olevan hyvässä kuosissa, mutta ajttelin huollattaa kun kuitenkin ollut niin liukkaat kelit ja treenattu vähän kovempaa. Molemmat koirat olivat hyvässä kuosissa eikä siis mitään ihmeempiä. Pihka ainakin esitteli omaa vuoroa odotellessa sellaisia venytysliikkeitä, että hieroja totesi jo siinä, että tuo ei nyt voi olla ainakaan jumissa. Itsekin totesin ,että siinä vaiheessa kun se ei enää harrasta noita älyttömiä selänvenytysasentoja on sen oltava jumissa. :D

Viikonlopun oli tosiaan töissä, joten pitkästä aikaa arkivapaa ja mehän hyödynnettiin se omatoimitreenaamiseen, kun kerrankin pääsee rauhassa päiväsaikaan. Eldan kanssa treenasin puomin kontaktia aitaan päin ja renkaalla käännöksiä. Selkeästi tuo tyhjiin oleva puomi on sille vaikea varsinkin kun jättäydyn taakse. Eldasta olis hirveän helppoa ois vähän oikoa kontaktilla sivuun. :/ Eldalla treenilistalla lähinnä juuri nuo itsenäiset puomit, keinu ja A-este. Lisäksi tarkoitus treenata erikoisesteillä vedätystä ja käännöksiä. Pituus, rengas ja okseri.

Pihkan kanssa ollaan aloitettu puomilla vaikeiden käännöskulmien opettelu. Tänään ensin treenattiin niin, että edessä ei ollut vetävää estettä vaan aita. (on ehkä niitä vaikeimpia)  Ja toisessa suunnassa edessä oli hämyeste. Apuna käännösten hahmottamisessa on pituuden siiveke, jota rupean pikkuhiljaa häivyttämään. Kristian juuri osti meille motonetistä aurauskepin, jota voi ruveta pilkkomaan  pienemmäksi ja pienemmäksi. Tarkoitus siis ruveta pikkuhiljaa häivyttämään käännöskeppiä. Testasin kerran tiukkaa päällejuoksua, johon Pihka tuli kivasti, mutta selkeästi lyhensi laukkaa ja takajalatkin meni yhteen. Selvästikin niitä pitää myös treenata, mutta ongelmana  niissä on niiden osumien katsominen. Joudun keskittymään niin paljon ohjaukseen ja edestäpäin on muutenkin vaikea katsoa osumia. Selkeästi myös tehtävien vaihtelu tuo haastetta ja eihän se nyt ole ihme kun välillä pitäisi hakea etujalkoja ja välillä takajalkoja. Huomasi selkästi kun loppuun otin vielä perus suoraan juoksemisen ja Pihka otti sen  osuman etujaloilla ja tietty jäi siksi myös ylös. Paljon siis opeteltavaa, mutta on vaan niin hirmu siistiä ja opettavaista. Videolla näkyy vähän myös toistaprojektiamme eli haltuunottokäskyn opettamista.  Olen rakentanut nyt lähelle tulemista kokonaan uudestaan ja yritän palkata siitä mahdollisimman paljon sillä Pihkalle on luontaisempaa olla vähän kauempana minusta. Tämäkin projekti on vielä kesken, mutta olen nyt yhdistänyt sen puomitreeneihin. Eli Pihkalle on kannattavaa hakea minuun kontaktia puomin esteiden jälkeen eikä jäädä hahuilemaan ja odottelemaan palkkaa silä palkka tulee vasta  minun luota. Vihjeenä lähelletulokäskylle on käskysana MINMIN ja kädellä reiteen taputus. Tällä hetkellä palkkaa aina siitä, että Pihka tulee pyörityksiin. Jatkossa saatan jatkaa pyörähdyksen jälkeen rataa ja jossain vaiheessa pyöritys jää kokonaan pois.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!