pihkan juoksukontaktien vaikeat käännökset treenit2.

Kävin treenaamassa päivällä molempien koirien kanssa. Kuinka siistiä, tyhjä halli ja kolme kenttää meidän käytössä. :) Pystyi helposti katsomaan molemmille omat kentät, missä oli vähän sopivaa treenipohjaa treeniteemoille. Eikä tarvinnut välissä nostaa niitä rimoja kun treenasin koirat eri kentillä. Aika luksusta. :)

Eldan kanssa treenattii okserillä kääntymisiä, putkiA-erottelua ja itsenäistä kontaktien suorittamista A-esteellä ja keinulla.

Pihkalla jatkettiin edellisellä teemalla eli puomin yli 90asteen käännökset ja ne vaikeiden kulmien käännökset. Nyt ollaan treenattu niin, että vetävää estettä ei ole ollut edessä. Seuraavaksi pitää ottaa hämy esteet mukaan. Silloin homma muuttuu hieman. Nyt haasteena on se, ettei koira rupea ennakoimaan  liikaa ja hämy esteellä taas se, että saan koiran ohjaukseen. Apuna meillä on näihin vaikeisiin käännöksiin 80cm korkea aurauskeppi, jota on pikkuhiljaa on tarkoitus ruveta häivyttämään eli lyhentämään. Selkeästi keppi auttaa  Pihkaa hahmottamaan puomin loppumista noissa vaikeissa käännöksissä. Saa siis nähdä miten häivytys lähtee sujumaan. Veikkaan, että alkuun häivyttyy ihan ok, mutta varmasti se viimeinen poisto on haastava.

90 asteen tai siitä oleville käännöksille on oma käsky ja se on meillä TAKAS;TAKAS. Annan viimeistään kun koira on puomin puolessa välissä, sillä sen on muutettava laukkaansa normaali puomijuoksemisesta jotta osuu. Tarkoitus on, että koira hakee tällöin atujalkaosumaa. Pihkan kohdalla olen todennut videoita tsekkaillessa, että se käyttää todella usein yhden etujalan osumaa, eli täppää vain toisella jalalla kontaktille kokoamista varten. Tuntuu olevan sille luontaisempaa kuin kahdella jalalla. Jos se lähtee toimimaan sillä niin ok, mutta jos rupeaa jättämään sen yhden jalla kokoamis kosketuksen pois ja alkaa venyttämään laukkaa, niin täytyy miettiä yritänkö saada sille vahvemmin sen kahden etujalan täppäisyn.

Loivissa käännöksissä olen käyttänyt TÄSTÄSTÄS- käskyä. Käytössä silloin kun koiran pitää kääntyä minuunpäin, eikä voi luukuttaa suoraan. Käsky tulee kun koira on alastulo-osassa lankkua. Tämä vielä hyvinkin vaiheessa. Sen olen todennut, että käsky ei voi tulla kovin myöshään tai riippuu toki tilanteesta, mutta Pihkalla on sen verran pitkä laukka, ettei se käänny ihan äkkinäisesti niinkuin minikoirat esimerkiksi voisivat kääntyä. Se tarvitsee käskyn jo ennen kuin on kontaktilla.

 Sitten meillä on tulossa vielä käsky joka tarkoittaa, että pitää tulla liki minua. Eroaa Tästäs-käskystä niin, että pelkkä  huomio ja liike minua kohti ei riitä, vaan koira tulee lähelle ohjaukseen. Tähän olemme treenanneet käskyä MINMINMIN ja ohessa reiteen kädellä taputusta. Videolla hieman sitäkin näkyy. Nyt ollaan tehty aina pyörityksiin tuloina ja siitä saa aina palkan. Tarkoitus vahvistaa sitä, että myös minun luokse on kiva tulla, kun Pihkalle mielekkäämpää hakea esteistä pois minusta päin. En ole tätä vielä yhdistänyt puomitreeniin, mutta jossain vaiheessa tarkoitus ottaa pyörityksen mukaan suoraan puomilta tuloihin.

Voin sanoa, että osumien katsominen ei ole helppoa. Varsinkaan analysoiminen nopeasti siitä oliko osuma hyvä vai kohtalainen jos pitää samassa keskittyä vielä ohjaamiseenkin. Osa osuu vielä turhan ylös, mutta selkeästi Pihkalla on ymmärrys siitä mitä tulee hakea. Se on niin hauska tapaus. hän itse tarjoaa hudin jälkeen aina kiipeämistä takaisin puomille ja haluaa onnistua. Virhestä puomilla seuraa uusi mahdollisuus paikata osumattomuus osumalla. Otetaan yleensä aina helpotetusti paikaltalähtönä puomilta josta palkka ja sitten uusi yritys kokonaisuutena varsinkin näissä vaikeissa käännöksissä. Suorilla saatetaan testata vaan heti perään uudella yrityksellä jos huti tulee.  Alla videota treeneistä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Agilityn SM-kisat