Siirry pääsisältöön

pihkan juoksukontaktien vaikeat käännökset treenit2.

Kävin treenaamassa päivällä molempien koirien kanssa. Kuinka siistiä, tyhjä halli ja kolme kenttää meidän käytössä. :) Pystyi helposti katsomaan molemmille omat kentät, missä oli vähän sopivaa treenipohjaa treeniteemoille. Eikä tarvinnut välissä nostaa niitä rimoja kun treenasin koirat eri kentillä. Aika luksusta. :)

Eldan kanssa treenattii okserillä kääntymisiä, putkiA-erottelua ja itsenäistä kontaktien suorittamista A-esteellä ja keinulla.

Pihkalla jatkettiin edellisellä teemalla eli puomin yli 90asteen käännökset ja ne vaikeiden kulmien käännökset. Nyt ollaan treenattu niin, että vetävää estettä ei ole ollut edessä. Seuraavaksi pitää ottaa hämy esteet mukaan. Silloin homma muuttuu hieman. Nyt haasteena on se, ettei koira rupea ennakoimaan  liikaa ja hämy esteellä taas se, että saan koiran ohjaukseen. Apuna meillä on näihin vaikeisiin käännöksiin 80cm korkea aurauskeppi, jota on pikkuhiljaa on tarkoitus ruveta häivyttämään eli lyhentämään. Selkeästi keppi auttaa  Pihkaa hahmottamaan puomin loppumista noissa vaikeissa käännöksissä. Saa siis nähdä miten häivytys lähtee sujumaan. Veikkaan, että alkuun häivyttyy ihan ok, mutta varmasti se viimeinen poisto on haastava.

90 asteen tai siitä oleville käännöksille on oma käsky ja se on meillä TAKAS;TAKAS. Annan viimeistään kun koira on puomin puolessa välissä, sillä sen on muutettava laukkaansa normaali puomijuoksemisesta jotta osuu. Tarkoitus on, että koira hakee tällöin atujalkaosumaa. Pihkan kohdalla olen todennut videoita tsekkaillessa, että se käyttää todella usein yhden etujalan osumaa, eli täppää vain toisella jalalla kontaktille kokoamista varten. Tuntuu olevan sille luontaisempaa kuin kahdella jalalla. Jos se lähtee toimimaan sillä niin ok, mutta jos rupeaa jättämään sen yhden jalla kokoamis kosketuksen pois ja alkaa venyttämään laukkaa, niin täytyy miettiä yritänkö saada sille vahvemmin sen kahden etujalan täppäisyn.

Loivissa käännöksissä olen käyttänyt TÄSTÄSTÄS- käskyä. Käytössä silloin kun koiran pitää kääntyä minuunpäin, eikä voi luukuttaa suoraan. Käsky tulee kun koira on alastulo-osassa lankkua. Tämä vielä hyvinkin vaiheessa. Sen olen todennut, että käsky ei voi tulla kovin myöshään tai riippuu toki tilanteesta, mutta Pihkalla on sen verran pitkä laukka, ettei se käänny ihan äkkinäisesti niinkuin minikoirat esimerkiksi voisivat kääntyä. Se tarvitsee käskyn jo ennen kuin on kontaktilla.

 Sitten meillä on tulossa vielä käsky joka tarkoittaa, että pitää tulla liki minua. Eroaa Tästäs-käskystä niin, että pelkkä  huomio ja liike minua kohti ei riitä, vaan koira tulee lähelle ohjaukseen. Tähän olemme treenanneet käskyä MINMINMIN ja ohessa reiteen kädellä taputusta. Videolla hieman sitäkin näkyy. Nyt ollaan tehty aina pyörityksiin tuloina ja siitä saa aina palkan. Tarkoitus vahvistaa sitä, että myös minun luokse on kiva tulla, kun Pihkalle mielekkäämpää hakea esteistä pois minusta päin. En ole tätä vielä yhdistänyt puomitreeniin, mutta jossain vaiheessa tarkoitus ottaa pyörityksen mukaan suoraan puomilta tuloihin.

Voin sanoa, että osumien katsominen ei ole helppoa. Varsinkaan analysoiminen nopeasti siitä oliko osuma hyvä vai kohtalainen jos pitää samassa keskittyä vielä ohjaamiseenkin. Osa osuu vielä turhan ylös, mutta selkeästi Pihkalla on ymmärrys siitä mitä tulee hakea. Se on niin hauska tapaus. hän itse tarjoaa hudin jälkeen aina kiipeämistä takaisin puomille ja haluaa onnistua. Virhestä puomilla seuraa uusi mahdollisuus paikata osumattomuus osumalla. Otetaan yleensä aina helpotetusti paikaltalähtönä puomilta josta palkka ja sitten uusi yritys kokonaisuutena varsinkin näissä vaikeissa käännöksissä. Suorilla saatetaan testata vaan heti perään uudella yrityksellä jos huti tulee.  Alla videota treeneistä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…