Pihkan Pentuhaaveista


Heti tullut tietysti kyselyitä kun vinkkasin Pihkan pentusuunnitelmista  Kiinnostusta toki on jo ollut ennen kuin olen tietoa kovinkaan jakanut. Kukaanhan kun ei voi olla tykkäämästä meidän Pikkelssistä. :D Pentuja on siis haaveissa syksylle 2017. Yhdet juoksut on tarkoitus pitää vielä välissä ja jos Pihka säntillisesti pitää juoksuaikataulunsa (yleensähän nartut pitää juu ;)) niin astuttamaan päästää heinä-elokuussa. (Ja jos kaikki muutoin menee hyvin) Mielummin saavat lykkääntyä kuin aikaistua, jotta päästää alku kesän suunnitellut agilityn arvokisat vetämään läpi.

 Pihkasta, Pihkan pennuista  tai yleensä Espanjanvesikoirista kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä s.postilla. tyyni.kosonen@gmail.com
Olen puhelimitse huonommin tavoitettavissa kun usein olemme illat harrastamassa, mutta voimme sopia sähköpostitse ajan jolloin voi soittaa. :) Facebookissa saa myös kysellä. :)

Tulevana syksynä olen menossa kasvattajan peruskurssille. Pentue siis tulee kasvattajanimen alle. Kennelnimelle otan ehdotuksia vastaan. Muutama on jo mielessä :D Syksyn aikana tulen päivittämään tarkemmin sivuja, kasvatusajatuksia ym.

Uros on mitä todennäköisemmin jo valittu, mutta odotetaan nyt vielä muutamaa varmistusta... Yhdistelmän julkaisen siis syksyn aikana. Kasvatusajatusta  olen pyöritellyt tässä jo muutaman vuoden ja toki yrittänyt katsoa Pihkaa ja sen sukua kriittisin silmin, tutkinut sukuja, tutkinut uroksia ym. No miksi haluan Pihkalle jälkeläisiä? Olen pitkään pohtinut millainen on minusta passeli perro, millainen on hyvä perro harratuksissa. Jotenkin monet ajatukseni yhtyvät monien kasvattajien kanssa, mutta toisaalta taas on valintoja ja ajatuksia joissa en voi yhtyä tai ajattelen eri tavallaä. Löydänkö enää muilta kasvattajilta yhdistelmiä joista itselleni koiran haluan kun se yhdistelmä on aina uroksen ja nartun "kauppa". Eli vaikka toinen miellyttäisi ei välttämätää toinen osapuoli tyydytä. Jotenkin itselleni on tässä kehkeytynyt halu vaikuttaa siihen millaisia perroja nähdään tulevaisuudessa. Tämän vuoksi ajatus siitä, että teetän Pihkalle pennut itse.

Tarkoituksenani on kasvattaa Espanjanvesikoiria hyvin pienimuotoisesti. Harrastukset menevät koirilla edelle, joten pennutus aikatulutetaan koiran fyysisen,että henkisen kasvun mukaan, harrastusten sekä tietysti oman elämäntilanteideni puitteissa. Mietin yhdistelmiä pitkällä aikavälillä harkitusti. Haluan myös vaalia laajaa geenipoolia. Olen nöyrä ja otan mielelläni vinkkejä kokeneemmilta kasvattajilta.

Tavoitteenani on kasvattaa monipuolisia harrastuskoiria jotka nauttivat yhdessä tekemisestä ja oppimisesta. Minusta perrojen tulee olla sosiaalisia, energisiä ja innokkaita, mutta meno ei saa jäädä päälle,vaan perro kestää myös tekemättömyyttä, osaa rauhoittua ja olla vaan. Kuitenkin pidän siitä, että koira on kiintynyt omistajaansa ja haluaa tehdä keskittyneesti "hommia" ohjaajansa kanssa, jolloin muut ovat ilmaa. Pidän tärkeänä kriteerinä kasvatuksessa myös yleisterveyttä, joka helposti jää terveystutkimuksien taka-alalle.

 Ajatuksenani on, että jokainen yhditelmä on sellainen josta voisin itsellenikin pennun ottaa. Tämän takia otan kasvatuksessani huomioon myös ykköslajini koirieni kanssa eli agilityn. Tavoitteenani on terverakenteiset, sporttiset, ketterät ja nopeat koirat, unohtamatta intoa ja yritteliäisyyttä. Terve rakenne on myös ensisijaisen tärkeä kun kyseessä on  kroppaa kuormittava laji. Näyttelyissäkin on tarkoitus pyörähtää satunnaisesti, mutta terveys ja luonne ovat ehdottomasti etusijalla.

Olen ollut Pihkaan hyvin tyytyväinen. Sillä on paljon ominaisuuksia joita haluan ja toivon sen periyttävän jälkipolville. Se on monipuolinen harrastuskoira, mutta hoitaa hienosti myös perus kotikoiran roolin. Pihka on kuitenkin hyvin energinen ja nauttii tekemisestä, jonka vuoksi haen pennuille harrastavia koteja. Vaikka itse olen hyvin tavoitteellinen harrastamaan tulokset eivät ole minulle tärkeitä, vaan se, että koirat pääsevät touhuamaan oli se sitten höntsäily tasolla tai MM-tasolla. Minulle on tärkeää on, että koirilla on rakastavat kodit jotka ovat valmiita näkemään vaivaa koiran peruskasvatuksessa, perehtymään rotuun ja ihan vaan viettämään koiran kanssa aikaa. Kuitenkin jokainen koira on yksilö eikä kenenkään kopio. Toiveenani on myös saada itselleni tulevaisuudessa Pihkan jälkikasvua harrastuskentille on se sitten pentu tai pennun pentu.

Pihka pentuna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit