Siirry pääsisältöön

Loppukevään suunnitelmia

Vapun aattona on tarkoitus palailla kisakentille. Ei aijota älyttömästi ennen arvokisoja enää kisailla, vaan tarkoitus hakea vaan tuntumaa. Muutamiin ulkokisoihin on tarkoitus päästä ennenSM-kisoja.

Onpas ollut kivaa käydä itsekseen koirien kanssa treenailemassa. Sitten kun päästään uloskin treenailemaan täytyy ruveta treenaamaan Eldan kanssa 65 rimoilla, jotta löytyy tatsi niihinkin. Pihkan kanssa ollaan nyt muutamissa ratatreeneissä kokeiltu 45 rimoja ja en huomaa ohjaamisen enkä koiran hyppäämisen kannalta eroa onko siellä 40 vai 45. Pihka ei juurikaan ole vielä 45 rimoilla tehnyt, mutta ei näyttäisi olevan ongelmaa niiden kanssa. :)

 Alla viimein valssiteeni. Hyvä videoida niin näkee oikeasti mitä koirat tekee. Perus valsseissa huomaa hyvin sen eron, että Eldaa ohjataa lähempää esteitä ja Pihkaa kauempaa. Sille tieto pitää tulla aikaisemmin kuin Eldalle ja se on noin muutenkin irtoavampi. Pihkan kanssa piti hetki hakea oikeaa rytmiä. Molemmat hyppää takaakierroissa aivan liian läheltä rimaa. Eldalle tämän korostuu vielä kun sillä esteet ovat korkeammalla. Pihkalla taas se ei näy niin pahasti koska sen ei tarvitse tehdä niin paljoa töitä hypyillä, mutta videoita katsottuani huomasin, että sekin hyppää liian läheltä rimaa. Pihkan kanssa testasin uudenlaista ohjausta meille ja se toimi kyllä tosi mageesti. :)


Pihkan kanssa listalla on lähinnä puomitreenejä kera erilaisten jatkojen, haltuunottoam keppitreeniä. Palkkovalsseihin tuloa pitää vahvistaa. Pihka vähän miettii turhaan ja ei ole varma niissä. Pihkan päällejuoksut on parantuneet todella paljon ja luotto ja varmuus rupeaa löytymään niiden kanssa. Se taitaa sittenkin olla meille aika sopiva ohjaus monessakin tilanteessa.

Keväällä käydään Sonjan treeneissä vielä kolmesti ja lisäksi seura tarjoaa SM-koulutuksia jonne pyritään pääsemään mahdollisuuksien mukaan molempien koirien kanssa. Ne olivat hyviä koulutuksia viimekin keväänä. Päästään paukuttamaan rataa ulkokentälle. Lisäksi Jamppa hioo meidän kuvioita viikkotreeneissä aina kun ne on ja satutaan niihin pääsemään.

Eldalle olen tehnyt lähinnä vauhdin hakua. Ollaan haettu puomille sekä vauhtia, mutyta myös varmuutta. Lisäksi ollaan Pihkan kanssa samassa treenattu Myös Eldan kanssa keppejä eri kulmista. Silläkin on kohtisuora avokulma parantunut selkeästi. Eldanlle on tullut lisävaihde kun olen ottanut sillekin pallon palkaksi treeneihin. Se on ihan liekeissä, mutta nykyään pysyy pallonkin kanssa palikat suht koht kasassa. Taidan ottaa Eldalle arvokisoiin palkaksi myös pallon. Ei käy sitten samalla lailla kuin viimekesänä Sm-kisojen lämmittelyesteillä jossa Eldalla juuttui leuat yhteen, enkä meinanut saada siltä lelua irti ja lähtöhetki rupesi lähestymään uhkaavasti. En halua vastaavaa kuumotusta lämmittelytilanteeseen. Eldalle oikeastaan toivon saada ratatreeniä ja ns. nollaratatreeniä jota päästäänkin hyvin toteuttamaan Jampan viikkotreeneissä. Muutama juttu mitä' voisi vähän Eldan kanssa kertailla: Pituudella käännökset, takaaleikkaukset ja hämyputket. Kontaktiputkierotteluja ollaan nyt viimeaikoina tehty ja niihinkin tullut selkeästi parannusta. :)

Tänään oltiin Pihkan kanssa Sonjan koulutuksessa. Aika huikeeta me vedettiin treenirata ensimmäisellä kerralla nollana!!! Aika huikeeta. Aika harvinaista ollu vielä Pihkan kanssa, että onnistuttais treeniradoilla ensimmäisellä toistolla nollana läpi.  Harmi kun ei tullut videolle, mutta fiilis on tärkein.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Pihka Luonnetestissä

Päästiin Pihkan kanssa peruutuspaikalle sunnuntaina luonnetestiin. Siellä oltiin Amstaffien ja Staffien seassa. Ei tarvinnu hävetä isojen koirien seassa, sillä Pihka veti oikein mallikkaasti. Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi. tuomarit tykkäsivät Pihkasta kovasti.
Pihka Luonnetesti 172p +++ Toimintakyky +1a KohtuullinenTerävyys +1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshaluaPuolustushalu +3 Kohtuullinen, hillittyTaisteluhalu +2b kohtuullisen pieniHermorakenne +1a Hieman rauhatonTemperamentti +3 VilkasKovuus +1 Hieman pehmeäLuoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoinLaukauspelottomuus +++Laukausvarma
Tiesin että Pihka tulee saamaan Eldaa paremmat pisteet, mutta en uskonut että ihan noin hyvät. Kuvittelin että ois ollu jotain 130-150 luokkaa. Eldan ja Pihkalla oli samaa ainoastaan Kovuus ja Taisteluhalu. Nämä olin veikannutkin etukäteen samoiksi. Kumpikin mun koirista taitaa olla sellaisia mamman muusukoita että mun kanssa leikkivät, mutta vieraita ei lähdetä ha…