Rallya

Viime viikko meni täysin agilityn merkeissä, mutta tämä viikko alkoikin Rallytokolla. Ilmoittauduin Pihkan kanssa RalluTokon Alokurssille. Tänään oltiin sitten ensimmäistä kertaa. Hyvinhän se sujui. Pihkallahan oli homma todellakin hallussa. Keskittymiskyky oli tapissaan vähättelemättä innon määrää. Kuitenkin Pihka pysyi todella kivassa vireessä. Innokas, yrittelijäs ja keskittynyt pikku vilpertti. Siellä se Pihka seurasi nätisti ilman hihnaa koiravilinässä. Kurssilla on tarkoitus käydä kaikki aloluokan kyltit läpi, plus samalla kerrataan sääntöjä. Sehän itselläni onkin pointti, että pääsee porukassa treenaamaan ja saan itselleni paremman käsityksen lajista, vaikka kylttejä pystyy itsekseenkin treenailemaan. Tänään käytiin läpi lähtö ja sen rutiinit hinhanirrotuksineen joka tulee avossa sitten vastaan. Sitten seuraamista eri nopeudenvaihteluilla (hidaste ja juoksu) Pihka meinasi hitaalla kävelyllä tarjota istumista sivulle, joten testattiin lyhytaskelista kävelyä, joka toimi paremmin Pihkalle. Seuraamisesta istumaan ja siitä lähtöä taas seuraamaan. Sinäänsä ainoana uutena meille tuli hidastettu seuruu, mutta tehtiin kaikki liikkeet myös oikealla puolella, joka meille ihan uutta. Oikealla seuruuta tarvitsee avoluokassa ja siitä eteenpäin. Pihka hoksasi jo aika kivasti oikeallapuolellakin toimimisen kunhan minä opin käskyt enkä sekoita niitä. Välillä Pihka lähti srläntakaa vaihtamaan omatoimisesti tutulle vasemmalle puolella, mutta muutaman tarjonnan jälkeen rupesi hoksaamaan oikeallapuolellakin toimimista.

Sunnuntaina päästiin Tsaun lämpimään halliin treenaamaan. Oltiin Pihkan kanssa Sonja Paavolan koulutuksessa. Niistojen varmentamista ja aikasempaa ja nopeampaa merkkaamista saatiin läksyt. Pihkalla tuppadi pyörittämisellä levitä kaarteet, mutta niistolla tuli kyllä niin tiukkaa kun vaan voi. Ainut, että minun pitää lähteä rivakasti niistossa liikkeelle, sillä minun lähtöni vaikuttaa Pihkan kiihdyttämiseen niistosta todella paljon. Lopun putkijarru päällejuoksu hässäkkä tuotti jonkin verran päänvaivaa, vaikka onnistumisiakin saatiin ei ihan varmaa fiilistä siitä jäänyt. Välillä Pihka jarruttu ja välillä ei. :D Se mikä oli kivointa nähdä oli, että Pihkalla ei ollut ongelmia Tsaun metallikepeillä. Meni ne oikein hienosti osana rataa. Toivotaan, että keppivarmuus olisi poistanut metallikeppiongelman. Pitääpä siis mennä kisoihin testaamaan.

Elda oli loppuviikosta fyssärillä. Muuten ok, mutta lanneselässä jumia. Pakkasetkaan ei ainakaan auta asiaa. Takapää jumppaa pitäs tehdä, jotta taakekin saisi lisää ponnistusvoimaa. Muutamat jumppasetit ollaankin nyt tehty tasapainotyynyllä. Pihkalle taas olen painottanut enemmän etupäätreeniä, sillä se taas tarvitsee habaa lapojen väliin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit