Kuulumisia

Tällä viikolla ollaankin ehditty treenailemaan ihan kunnolla. Alkuviikosta käytiin ottamassa pienet treenit. Eldalle A:ta ja Pihkalle lähdössä pysymistä ja puomille loivia käännöksiä. No Palkkailin Pihkaa alkuun nakilla pysymisestä ja sehän menikin jotenkin Tokomoodiin ja pysyi kuin tatti paikallaa. Homma ei nyt kuitenkaan ajanut asiaa, sillä virekin tipahti Tokotasolle eikä ollut samanlainen mielentila kuin agikisoissa. Puomi rupesi sujumaan ihan kivasti kun alkuun pidin pituuden tolppaa apuna, ettei rupea varastamaan loivissa käännöksissä. Auttoi muutenkin vähän käskypaikan hakemisessa.

Eldan kanssa otin vedätyksiä erilaisilla ohjauksilla A-esteellä. Ei tullut yhtään mitään. Jotenkin arvasin, että niissä tulee ongelmaa kun se ei suorita estettä niin itsenäisesti kuin Pihka. Omalla rytmittämisellä toimii kun mennään yhtämatkaa, mutta hätä iskee kun menen edellä. Sitten rupesinkin pohtimaan jatkoa. Eldalla fokus on edessä eikä alhaalla niin kuin pyssäreissä. Sillä ei ole minkäänlaista takajalkojen erottelua, vaan jalat on sumpussa joka kertoo, ettei se täysin juokse estettä. Sille tuskin takajalkaerottelua koskaan tulisikaan... Plus sillä katoaa älli kokonaan. Kisoissa vielä kun vire nousee entisestään kontrolli touhuun häviää ja en tykkään. Tykkäsin enemmän Eldan varmasta pyssäriA:sta jolla tarvittaessa pystyin käyttämään nopeaa vapautusta, mutta ajatus pysyi on/offissa eikä liikaa edessä olevissa esteissä. Pysäytyksillä pystyn tekemään mitä vain ohjauksia A:n edessä, joita myös tykkään käyttää paljon. JuoksuAlla joutuisin tevkemään paljon työtä, jotta pystyisin Eldan kanssa tekemään sokkareita,valsseja ja juonsemaan vedättäen seuraavalle esteelle. Tällähetkellä mulla ei ole siihen aikaa, eikä oikeastaan intoakaan. Siispä päätin palata On/off A:han Eldan kanssa, koska tiedän, ettei siitä tule juostuna yhtä varmaa ja hienoa kuin Pihkalla. En myöskään tykännyt siitä kuinka puomi sekoittui juoksu A:sta. Mä en oikein tykkää epävarmuudesta kun kerta ollaan juuri päästy Eldan kanssa yhteiselle levelille ja luotto pelaa. No kokeilin muistiko pysäytyksen omalla käskyllään. Ei ollut mitään ongelmaa.

Päästiin pitkästä aikaa torstain Jampan treeneihin. Elda teki hienot pyssärit A:lla radan yhteydessä. Tykkään, jotenkin sen kanssa enemmän entisestä systeemistä. Molempien kanssa meno tuntui kerrassaan hyvältä torstain treeneissä. Koirat osasi hienosti ja miäkin osasin vaihtaa lennossa moodia. :) Ainut mikä meni miinuksen puolelle oli Pihkan lähdöt. :( Se varasti tai yritti varastaa ainakin viidesti kun menin kolmen esteen taakse. No ainakin sillä oli kisavire päällä kun oli niin tohkeissaan. Kahden esteen taakse malttoi ja toimi siten, mutta kolmas este oli liikaa.

Tänään mulla oli viikon ainut vapaa ja suuntasimmekin päivästä hallille. Pihkan treenit tei kahdessa erässä, jotta saadaan hyvin puomille toistoja. Eldan kanssa treenasin välissä omia kuvioita vireisellä kentällä. Vähän kauko-ohjaust, sylkkäriä ym.

Pihkan kanssa teemana oli kuunteleminen ja puomin erilaiset käännökset hämyesteineen. Olen kerrassaan tyytyväinen. Vaikka vauhti vähän tipahtikin puomilla on tärkeintä, että nyt Pihka oli kuulolla. Kun erinäiset käskyt vielä vahvistuu ja varmuus kasvaa hommasta tulee hieno. Hyvä mieli jäi ja homma rupeaa pikkuhiljaa asettumaan uomiinsa. Kriteerit ja käskyjen ajoitus rupeaa hahmottumaan. :) alla video tämän päiväisestä puomitreenistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Agilityn SM-kisat