Siirry pääsisältöön

Kuulumisia

Tällä viikolla ollaankin ehditty treenailemaan ihan kunnolla. Alkuviikosta käytiin ottamassa pienet treenit. Eldalle A:ta ja Pihkalle lähdössä pysymistä ja puomille loivia käännöksiä. No Palkkailin Pihkaa alkuun nakilla pysymisestä ja sehän menikin jotenkin Tokomoodiin ja pysyi kuin tatti paikallaa. Homma ei nyt kuitenkaan ajanut asiaa, sillä virekin tipahti Tokotasolle eikä ollut samanlainen mielentila kuin agikisoissa. Puomi rupesi sujumaan ihan kivasti kun alkuun pidin pituuden tolppaa apuna, ettei rupea varastamaan loivissa käännöksissä. Auttoi muutenkin vähän käskypaikan hakemisessa.

Eldan kanssa otin vedätyksiä erilaisilla ohjauksilla A-esteellä. Ei tullut yhtään mitään. Jotenkin arvasin, että niissä tulee ongelmaa kun se ei suorita estettä niin itsenäisesti kuin Pihka. Omalla rytmittämisellä toimii kun mennään yhtämatkaa, mutta hätä iskee kun menen edellä. Sitten rupesinkin pohtimaan jatkoa. Eldalla fokus on edessä eikä alhaalla niin kuin pyssäreissä. Sillä ei ole minkäänlaista takajalkojen erottelua, vaan jalat on sumpussa joka kertoo, ettei se täysin juokse estettä. Sille tuskin takajalkaerottelua koskaan tulisikaan... Plus sillä katoaa älli kokonaan. Kisoissa vielä kun vire nousee entisestään kontrolli touhuun häviää ja en tykkään. Tykkäsin enemmän Eldan varmasta pyssäriA:sta jolla tarvittaessa pystyin käyttämään nopeaa vapautusta, mutta ajatus pysyi on/offissa eikä liikaa edessä olevissa esteissä. Pysäytyksillä pystyn tekemään mitä vain ohjauksia A:n edessä, joita myös tykkään käyttää paljon. JuoksuAlla joutuisin tevkemään paljon työtä, jotta pystyisin Eldan kanssa tekemään sokkareita,valsseja ja juonsemaan vedättäen seuraavalle esteelle. Tällähetkellä mulla ei ole siihen aikaa, eikä oikeastaan intoakaan. Siispä päätin palata On/off A:han Eldan kanssa, koska tiedän, ettei siitä tule juostuna yhtä varmaa ja hienoa kuin Pihkalla. En myöskään tykännyt siitä kuinka puomi sekoittui juoksu A:sta. Mä en oikein tykkää epävarmuudesta kun kerta ollaan juuri päästy Eldan kanssa yhteiselle levelille ja luotto pelaa. No kokeilin muistiko pysäytyksen omalla käskyllään. Ei ollut mitään ongelmaa.

Päästiin pitkästä aikaa torstain Jampan treeneihin. Elda teki hienot pyssärit A:lla radan yhteydessä. Tykkään, jotenkin sen kanssa enemmän entisestä systeemistä. Molempien kanssa meno tuntui kerrassaan hyvältä torstain treeneissä. Koirat osasi hienosti ja miäkin osasin vaihtaa lennossa moodia. :) Ainut mikä meni miinuksen puolelle oli Pihkan lähdöt. :( Se varasti tai yritti varastaa ainakin viidesti kun menin kolmen esteen taakse. No ainakin sillä oli kisavire päällä kun oli niin tohkeissaan. Kahden esteen taakse malttoi ja toimi siten, mutta kolmas este oli liikaa.

Tänään mulla oli viikon ainut vapaa ja suuntasimmekin päivästä hallille. Pihkan treenit tei kahdessa erässä, jotta saadaan hyvin puomille toistoja. Eldan kanssa treenasin välissä omia kuvioita vireisellä kentällä. Vähän kauko-ohjaust, sylkkäriä ym.

Pihkan kanssa teemana oli kuunteleminen ja puomin erilaiset käännökset hämyesteineen. Olen kerrassaan tyytyväinen. Vaikka vauhti vähän tipahtikin puomilla on tärkeintä, että nyt Pihka oli kuulolla. Kun erinäiset käskyt vielä vahvistuu ja varmuus kasvaa hommasta tulee hieno. Hyvä mieli jäi ja homma rupeaa pikkuhiljaa asettumaan uomiinsa. Kriteerit ja käskyjen ajoitus rupeaa hahmottumaan. :) alla video tämän päiväisestä puomitreenistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…