Ryhmätreenit korkattu ja epikset rallateltu

Eilen käytiin ensin Tsaun epiksissä ja siitä suoraan mentiin oman seuran hallille ensimmäisiin ryhmätreeneihin koutsattavaksi.

Epiksissä avoimen rata oli vaikee tai tasoltaan 3luokan rata. Huomasin, että mulla oli selkeesti keskittymisvaikeuksia kahden koiran kanssa. Tällä kertaa maksit oli ennen medejä, joten Eldan rataan tutustumista häiritsi turhankin paljon samanaikaiset mietteeni siitä miten ohjaan Pihkaa missäkin. Viime epiksissä ohjasin Pihkan ennen Eldaa, joka tuntui omalle pääkopalle helpommalta.

 Eldan kanssa homma sujui hyvin, se otti hienon kontaktin puomilla ja kääntyi vaikeassa paikassa nätisti putkelta sokkariin. (pihkalla meni vastaava kohta vähän pitkäksi) Renkaalla piti kääntyä aika rajusti ja Elda täräyttikin renkaan rikki. Mun ohjauksen piikkiin meni toki, mutta en tykkää yhtään maksikoirilla tiukoista rengaskäännöksistä. Pienemmillä koirilla ne menee paremmin. Otettiin sitten rengas uudestaan, ettei jää mitään ja samalla innollahan tuo Elda porskutti menemään.

Pihkan kanssa otin alun ensimmäisellä radalla samalla tavalla kuin Eldankin kanssa ja toimi ihan hyvin, mutta siitä jatkettiin puomille ja kappas Pihka loikkasi omaan silmään puomin alastulolla, jota ei ole tehnyt kertaakaan täyskorkealla puomilla. Saattoi osuakin yhdellä jalalla, eikä tuomari ollut nähnyt mitään, kun taisi yllättyä koko juoksupuomista. :D Otettiin sitten puolesta välistä paikalta lähtönä korjaus ja jatkettiin aina kepeille asti. Metalliset kepit olivat Pihkasta todella oudot. Sisään kyllä löysi, muta tuli monta kertaa kesken pois ja kepit eivät olleet mitenkään vaikeat, vaan ihan perussettiä. En sitten tiiä johtuiko keppien jälkeisestä renkaasta joka veti liikaa itseensä. Luulen kuitenkin, että metallinväriset kepit olivat jotenkin oudot ja Pihka kepittää tosi tiukasti keppejä myöden ja saattoi oudoksua myös sitä, että kepit heilu ja kolisi normaalia enemmän. Toisessa startissa puomi oli täydellinen. Otin alun eri tavalla ja se toimi ehkä jopa paremmin kuin pakkovalssiversio. Tokalla radalla meno tuntui todella hyvältä, mutta taas tuli virhe niissä oudoissa kepeissä, mutta saatiin korjattua se ehjäksi. A:lta oli yli 90astetta käännös ja edessä oli hämyputki. Pihka tuli A:n kännöksen todella hyvin ja seurasi ohjaustani, eikä rynninyt edessä olevalle putkelle.

Epiksistä kiiruhdimme suoraan omiin ryhmätreeneihin. Päästiin sitten Eldan kanssa oikein esittäytymään uusina ensimmäisinä radalle. :D No mehän vetästiin rata heti nollana läpi. :) On se Elda kone. Ei ollu täydellinen, mutta ihan ok rata. Elda sai hienoista kontakteista kehuja ja ne oli kyllä todella kauniit. Elda meni täysiä loppuun asti, mutta silti kuunteli vapautusta. Hyvin Jari koutsi löysi heti kohdat missä meillä kehitettävää. Mulla on hieman ongelmaa rytmityksessä ja rupean helposti ns. edistämään, joka on vaikea korjata keskellä rataa. Tämä vie toki aikaa, koska jos edistän ohjausta ja tulee paikalla seisomista, niin se vaikuttaa Eldan vauhtiin. Mun liikkumiseen pitää saada agressiivisuutta, jota myös Orenius  on mulle koittanut kitkeä, niin saan koirasta vielä yhden lisävaihteen päälle. Välillä saan sen asenteen ja välillä olen vähän löysä. Vaikka Elda irtoaakin ihan hyvin toimii sen kanssa paremmin se mitä enemmän voin sitä vedättää, mutten saa olla kuitenkaan liikaa edellä, etten ole ajoissa ohjauksissa. Kun kerta ohjaajana pystyn liikkumaan, tulee sitä käyttää hyödyksi, koska Elda saa siitä lisä kipinää, että turha on harrastaa sitä paikalla tökkimistä vaan tehdä asiat draivilla ja saattaa niissä tilanteissa enemmän, missä pystyy, kuin että lähettelisi vaan ja seisoisi jalat tönkkönä. Tätä samaa pitää tehdä myös Pihkan kanssa.

Olin vähän miettinyt, että tuleeko tämän ryhmän radat olemaan liian vaikeita vielä Pihkalle, mutta sehän yllätti. Ihan hirveen taitava koira mulla. Aluksi halusin palkata puomin jälkeisen hypyn jälkeen, koska puomi oli melko haastavasti seinääpäin ja käännös 50 astetta vasempaan. Pihka osu jokaisen puomin treeneissä aivan nappiin. :) Kotihallissa kepit meni ongelmitta. Päästiin rata itseasiassa melkein nollana läpi (20 esteen rata), mutta mä möhläsin kolmanneks vikalla esteellä. Pihkan kanssa suurin haaste tulee olemaan se, että opin ohjaamaan sitä niin kuin mediä. Nyt kuulemma ohjaan sitä kuin maksia ja välillä hidastan sitä turhaan. No siinä riittää pitkäksi aikaa opeteltavaa ja huomaan itsekin monissa kohdissa missä esim. maksin kanssa ei voi tehdä sokkaria, mutta medin kanssa se toimii samassa kohdassa vallan mainiosti, mutta en aina hoksaa käyttää. Valssimerkkaukset tein niin kuin maksille eli turhankin voimakkaina kun pienempikin riittäisi Pihkalle. Tietty eihän tuota Pihkaa ole vielä virallisesti mitattu mediksi, mutta omien mittauksien mukaan se on medi ja seurakavereiden medeihin verrattuna pitäs olla kevyesti medi. Medi se on siis niin kauan kuin toisin todetaan.

Selkeesti muuten noiden toisten juoksujen aikana Pihkalla tuli esiin murkkuiänmerkkejä. Kokoajan pahanteossa ja oikein tahallista sellaista. Muutenkin tuntui olevan vähän levoton juoksujen aikaan. Onneksi "kerrostaloleikkejä" ei tälläkertaa koirilla ollut. Selkeesti Eldaa ei juoksut enää sterkin jälkeen kiinnosta, paitsi välillä siivoojan roolissa kävi siistimässä Huithapein jälkiä. Pihkan juoksut ei onneksi kestä kun 2,5 viikkoa. Eldalla kesti juoksut aina sen kolmisen viikkoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!