Siirry pääsisältöön

Paluu sorvin ääreen

Agilitytauko ohi ja taas treenataan. Otettiin heti alkuun tuplatreenipäivä. Eilen ja tänään siis treeniä molempien koirien kanssa. Tän päivän treenit piti pitää perjantaina, mutta päädyttiin tänään treenaamaan kurjan kelin, liukkaiden teiden vuoksi plus, että ohjaaja on niin jumissa keskiviikon kuntopiiristä ja joutui siirtämään juoksulenkin perjantaille. Jospa silloin pääkadut olisivat jo sulaneet ja kroppa vähän vähemmän kipeä.

Keskiviikkona teemana keppien avokulma itsenäisesti. Alkuun Pihka muisteli vähän niitä keppejä helpommilla jutuilla tauon jälkeen. Avokulmaa opeteltiin ensin paikalta irrottaen ja sitten esteen takaa hakuna. Hyvin Pihka hoksasi homman ja pujotteli loppuun myös itsenäisesti. Sitten otettiin homma vielä pieneen rataan yhdistettynä ja toimi. Elda ei osaa vastaavaa kulmaa ja sekin pääsi opettelemaan sitä. Treenattiin siis niin, että lähettyi vasemmalta puolelta minua. Minun oikealta puolelta Elda osaa kohtuu hyvin avokulman keppivälin, mutta vasemmalta ei sitten millään. Edes yhden esteen takaa se ei löytänyt oikeaan väliin kuin muutaman kerran ja sille on niin kovin vaikeaa irrota edes yhtä estettä pitemmälle paikalta lähettäen, eikä todellakaan ohjaudu pelkillä käskyillä, mahtaako muutenkaan edes kuunnella niitä. :/ Valmispalkalla toki löysi, mutta ei asiaa silti oppinut sen avulla. Radan pätkäänkään yhdistettynä ei osannut ei sitten millään. Eldan kanssa ei sitten muuta treenattukaan silloin kun homma meni toisillemme huutamiseksi. Tiedän nyt  myös miksi se menee aina kakkosväliin kyseisestä kulmasta. No vaikka se irtoo se kääntää pikkasen päätään oikealle tarkkaillakseen minua, vaikka antaisin käskyn kuinka aikasin tahansa. Koska pää on kääntynyt pikkusen minuun, syöttää se automaattisesti kakkosväliin ja aika mahdotonta mennä edes oikeaan väliin. Silloin kun Elda on mun oikealla puolella se kääntää päätä hieman vasemmalle minuun päin, jolloin se hakee myös helposti oikeaan väliin. Se on ainut kepeilletulo jota Elda ei osaa ja tuskiin tulee oppimaankaan. Onneksi Eldan kanssa on hyvin pieni mahdollisuus joutua ratkomaan tuota kepeille vientiä, koska melkein aina kerkeän merkkaamaan keppivälin tai vahtamaan puolta. Pihkalla taas käskypäällä katse on lukittuna kepeille, eikä se vilkuile muo yhtään. Toisaalta taas huomaan tietyissä ohjauksissa kun Pihka on lukinnut jonkun esteen se ei seuraa mun ohjausta ja tekee ominpäin. Pihkalla keppitekniikka näytti myös todella hyvältä. Yhden kerran hermostuspäissään Eldakin kauhoi kepit kun oli niin kova hinku palkalle. :D

Pihkan kanssa treenailtiin myös perus esteympyrän hyppimistä. ( tulee ykkösissä vastaan takulla) Mun koirat kulkee molemmat aika hiljaa tollaset esteympyrät, joissa kökin keskellä ohjaamassa. Sain pohdittua omaa liikkumista kyseisessä ohjaamisessa vähän tehokkaammaksi jolloin saan koiristakin enemmän irti. Sitten tehtiin valssisarjoja ja haastavampia sokkareita.

Tänään Pihka pääsi muistelemaan keinua. Keinu ei ollut missään kovin järkevässä paikassa, joten ei paras mahdollinen treenipaikka. Ei voi mitään keinu on todella kesken ja huono. Keinu on ihan kohtuullinen kun treenataan sitä yhden hypyn kautta, mutta heti jos otan sen mukaan rataan se ei vaan toimi. Saati jos mulla on kädessä lelupalkka kontakti paikka keinun päässä häviää osaamisesta kokonaan. Täytyy vähän pohtia tota keinua, että miten sen kanssa nyt etenisin. Keinu oli jo ihan hyvä, mutta jotenkin ei vaan enää toimi haluamallani tavalla.

Molempien kanssa tehtiin ratapätkiä, joissa vääränpään putkeen ohjauksia. Sain Eldan huijattua varastamaan treeneissä kontaktilta ja sen perään teki vielä hienon pysähdyksen ja loppuun asti täysiä. Jes! Pihkan kanssa lopuksi vielä pitkästä aikaa Rc- treeniä. puomin tiukkoja käännöksiä piti vähän muistutella, kun haki niissäkin takajalkoja. Kyllä se sitten muistui mieleen, mutta Pihkan kanssa käännöksiä ei voi kauan treenata, sillä se hidastaa vauhtia jo liikaa lopussa, jotta varmasti osuu, kiltti partiolainen kun on. Pihkan kanssa tehtiin myös ekaa kertaa takaaleikkauksia A-esteellä ja se teki kuin ois ennenkin tehny. Jossain vaiheessa pitää tehä takaa leikkauksia myös puomia ennen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Puolivuotistreffit koirakylpylässä

Vuosi on vaihtunut ja kiirettä pitänyt niin etten ole malttanut koneella kovin istua.

Aloitetaan nyt vaikka omista koirista. Pihkalla alkoi juoksut Tapaninpäivänä, joten häneltä jäi pentutreffit väliin. Oikeastaanjuoksut olivat aikalailla ohi, mutten viitsinyt viedä sitä häiritsemään nuoria poikiaan tuoksuillaan. Pihka oli kyllä kovin harmissaan kun kotiin tultuamme haistoi pennun tuoksut. toisella kertaa sitten äippäkoirakin pääsee mukaan. Pihka on agilityssä ollut aivan intopiukassa pentujen jälkeen. Selkeesti ei ole ollut myöskään niin herkkis ottamaan nokkiinsa huonosta ohjaamisesta. Nyt kuitenkin juoksujen jälkeen minusta ei tee töitä ihan samalla asenteella kuin ennen juoksuja ainakaan minulle. :D Vähän semmoinen keskisormi pystyssä meininki ollut kun tälläkertaa  kukaan sulho ei käynytkään kylässä. :D

Elda korkkasi pikkumaksit heti hyppärivoitolla ja sai sen myötä viimeisen hyppysertinsä ja täten on nyt myös hyppyvalio. :) Huikean siistiä on ollut mennä sen kanssa nyt pikkumaks…