Siirry pääsisältöön

Pätevä canicrossari

Kuntotestistä tulleista jumeista on jotakuinkin selvitty. Oon käyny nyt muutaman juoksulenkin. sunnuntaina 40 min ja tänään 50min. Huomenna ois sitten rautareisien jumppakerhon vuoro kokoontua. Edelleenkin etureidet jumittaa jonkun verran. :/ Juoksu on kulkenut kohtuu hyvin siihen nähden, että kesällä on tullut viimeksi lenkkeiltyä. Oon aina inhonnut talvella lenkkeilyä, mutta ei nyt tunnu yhtään inhottavalta, vaan päin vastoin.

Pihka osoittautui innokkaaksi lenkkikaveriksi. Oon nyt käyny juoksemassa sen kanssa canicrossvermeiden kanssa. Pihkalla meno on todella vaivatonta. Pihka on hoksannut idean heti ja tykkää luontaisesti normi lenkilläkin viilettää etunenässä. Pihka vähän ihmettelee ylämäissä kun vauhti tipahtaa niin paljon. :D Canicross varusteilla on mukava mennä kun saan kädet vapaaksi, ja naru joka on valjaiden ja vyön välissä on joustava, jolloin ei tule ikäviä nykäyksiä koiralle eikä minulle. Hirveen kivasti se juoksee edellä ja naru on sopivan napakka, muttei se kuitenkaan kisko muo, eikä Pihka tietty jaksaiskaan muo perässä kovaa kiskoa. Hyvin Pihka myös ohittelee ihmisiä, vaikka ne tuijottelevatkin meitä kovasti, mutta eteen käskyllä vahvistan, ettei erehdy ihmisiä moikkaamaan. Nyt pystyn lenkeillä kuuntelemaan tsemppausmusiikkia. Jos juoksen koirat vapaana en voi musiikkia kuunnella koska en kuule jos joku tulee takaa ja en siten pysty ennakoimaan ja ottamaan koiria haltuun.

Ostin Canicross varusteet aikoinaan Eldalle, mutta se ei siedä valjaita, eikä muutenkaan tykännyt juoksemisesta hihnassa pitemmän päälle. Elda tykkää mielummin juosta sivulla, jolloin juoksuvyö ei toimi ja muutenkin Elda rupee muutaman kilometrin jälkeen matelemaan perässä. Eldasta se oli vaan todella tylsää. Vapaana juostessa Elda menee ihan kivasti. Ehkä Pihka on vähän putkiaivosempi tapaus ja sille sopii tollai yksinkertainenkin homma. Kunhan vaan saa touhuta mamman kanssa jotain, niin Pikkelssi on onnellinen. :) Oon saanu delegoitua juoksulenkkipäivät niin, että mieheni hoitaa Eldan lenkittämisen niinä päivinä, sillä hänelläkin menossa jonkinlaista kunnonkohotusta ja silloin Elda pääsee itsekseen juoksemaan nätisti vapaanakin.

Loppuviikosta taukomme on ohi ja päästään taas teenaamaan agilityä. <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Puolivuotistreffit koirakylpylässä

Vuosi on vaihtunut ja kiirettä pitänyt niin etten ole malttanut koneella kovin istua.

Aloitetaan nyt vaikka omista koirista. Pihkalla alkoi juoksut Tapaninpäivänä, joten häneltä jäi pentutreffit väliin. Oikeastaanjuoksut olivat aikalailla ohi, mutten viitsinyt viedä sitä häiritsemään nuoria poikiaan tuoksuillaan. Pihka oli kyllä kovin harmissaan kun kotiin tultuamme haistoi pennun tuoksut. toisella kertaa sitten äippäkoirakin pääsee mukaan. Pihka on agilityssä ollut aivan intopiukassa pentujen jälkeen. Selkeesti ei ole ollut myöskään niin herkkis ottamaan nokkiinsa huonosta ohjaamisesta. Nyt kuitenkin juoksujen jälkeen minusta ei tee töitä ihan samalla asenteella kuin ennen juoksuja ainakaan minulle. :D Vähän semmoinen keskisormi pystyssä meininki ollut kun tälläkertaa  kukaan sulho ei käynytkään kylässä. :D

Elda korkkasi pikkumaksit heti hyppärivoitolla ja sai sen myötä viimeisen hyppysertinsä ja täten on nyt myös hyppyvalio. :) Huikean siistiä on ollut mennä sen kanssa nyt pikkumaks…