ratatreeniä ja pohdintaa

Tänään kävin molempien kanssa hallilla tekemässä ratapätkiä. Sunnuntaina ois tarkotus mennä molempien kanssa korkkaamaan Tsaun hallin uusi pohja epiksiin. Eldalle kontaktitreeniä ja Pihkalle uusia puomeja.

Täytyy sanoa, että on tuo Pihka Pikkelssi ihan hirmusen pätevä jo. Nyt kun ollaan ruvettu tekemään senkin kanssa kunnon rataa, niin yllätyn vaan joka kerta kuinka se osaa paljon asioita, mitä en tiennyt sen osaavan, kuin ehkä teoriassa, mutta että tekee niin hienosti oikeita asioita pitkin rataa. Oon kyllä ihan hirmusen tyytyväinen pohjatyöhön jonka olen sille opettanut. Nyt sen hedelmistä voi nauttia. Tekniikat ja ohjaukset mitkä olen sille opettanut toimii todella hienosti radalla. Se mikä on varsinkin huomattavaa, on  että Pihka on nykyään todella hyvin kuulolla ja toimii ihan pienillä rytmityksillä todella nätisti. :) Se on myös oppinut putkijarrun, jota ei varsinaisesti ole edes treenannut sen katastrofi treenin jälkeen, mutta sehän käänty todella tiukasti putkelta radalla tänään ja toisaalta taas irtosi ja jatkoi matkaa kun tuli etenemiskäsky.

Teemana ratapätkissä oli lähdöissä tokan esteen irrotukset, niin että olin jo kolmannella esteellä ohjaamassa. Molemmilla koirilla sujui hyvin. Kepeillä erilaisia avokulmia ja sivulle irtoomista, putki jarrua ja putkelta etenemistä, puomilta ja A:lta loivia ja tiukkoja käännöksiä sekä muita ohjauksia radan varrella. Eldalla oli vähän hiipimisongelmaa sivulleirtoamistilanteissa kontaktiesteillä. Pihka käänty hyvin A:lta ja puomilta 70 asteen käännös toimi, vaikka osui aika ylös. Sen sijään  90 asteen käännös puomilla, jossa otin sivuetäisyyttä, ei alkuu toiminut, mutta treenattiin se kuntoon ja Pihka hoksas homman hyvin. keinua olisi pitänyt ottaa Pihkan kanssa vähän sunnuntaita varten, mutta keinut olivat poissa radoilta ja en osannut laskea niitä pyöriä kannattelemasta.

Nyt ollaan noita ratatreenejä tehty muutamat kerrat rimat 40 ja sitten muita pienempiä juttuja matalammalla. Pihkan hyppääminen on vaan todella kauniin ja sulavan näköistä, vaikka voisi kuvitella, että tommosen ripakintun meneminen on kaikkea muuta kuin hallittua. Sen mitä videolta ja livenä oon kattonu niin se kokoaa todella kauniisti ja arvioi hyvin etäisyyksiä noilla nelikymppisillä rimoilla. Pihka osaa säädellä vauhtia ja kääntyy todella nätisti ja tiukasti. Hyppätekniikkahan oli jo hyvän näköstä silloin 8-kuukautisena Vapun tsekkauksessa, vaikka koira oli ihan kesken kasvunen. Toki ollaan koitettu jumpata kroppaan vielä habaa, mutta hyppytekniikkaa ei kyllä olla erikseen treenattu Vapun kahden tsekkauksen jälkeen. Jotenkin en itse nähnyt sitä tarpeelliseksi, vaan oon muuten treeneissä koittanu seurailla sen hyppäämistä. Toki jos hyppytekniikassa olisi ollut sanomista oltaisiin sitä treenattu, mutta aika hyvin Pihka on ihan normi treenien lomassa oppinut katsomaan este-etäisyyksiä yms.

Onko mulla nyt niin, että mulla on kaksi koiraa joilla on luonnostaan hyvä hyppytekniikka. Vai voisiko vaan olla niin, että noi temppuilut ja jumppailut Pihkan kropalle on auttanut siihen, että hyppääminenkin vaan on helppoa kun sen kroppansa hallitsee hyvin. Ei Elda mun mielestä Pihkan ikäsenä hallinnut kroppaansa noin hyvin kuin Pihka, vaikka silläkin on hyvä hyppytekniikka. Sillon kun Elda oli nuori en edes osannut hyppytekniikoihin kiinnittää huomiota, että onneksi se osasi luonnostaan hyvin hypätä ja koota itsensä. On Eldankin kanssa tehty erilaisia temppuja pienestä pitäen, mutta en ole erityisesti kiinnittänyt huomiota etu ja takaosan hahmottamiseen.

Puolentoista viikon päästä on tiedossa fyssäriä ja sitten rauhotutaan joulun viettoon ja taukoillaan agilitystä. :) Elda sai jo eilen etukäteisjoululahjana itselleen uuden takin. Sen vanha takki, joka oli sille selästä liian lyhyt meni Pihkalle. Tänään tuli takit todella tarpeeseen hirveen vesisateen johdosta ja takit pitivätkin hyvin koirat kuivina, vaikkeivat noi varsinaisesti sadetakkeja olekaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit