epistelemässä :)

Tänään olin kahden vaiheilla mennäkkö Pihkan kanssa hallille treenaamaan vai Saloon epistelemään. Aamulla tuli radat näkyviin ja näyttivät sen verta kivoilta, että päätettiin lähtee epistelemään. Päätin, osallistua myös avoimelle agiradalle, kun ei ollut mitenkään paha rata. Kummallakaan radalla ei ollut puomia ja yksi syy miksi päätin lähteä oli juuri se, että puomia ei ollut, koska halli ei ole mikään iso, niin en ole kovin innistunut juoksupuomin suorittamisesta siellä.

Eka möllien rata, josta alkuun vetästiin hylly kun tökkäsin liika voimakkaasti kutoselle ja lähdin tekemään valssia kasille kiersi Pihka seiska esteen Bc-tyylisesti. ;) Jatkettiin matkaa siitä sulavasti eikä jääty korjailemaan. Toisella yrittämällä korjattiin tilanne ja ohjasin kohdan vähän erilailla. Tässä tuli just se esiin, että törkkäsin Pihkaa yhtä vahvasti kun Eldaa törkkään ja Pihkahan irtoo.Sille  ois riittäny paljon kevyempi lähetys. A:n kontekteille osui hienosti molemmilla kerroilla ja sai tuomarilta kehuja kontakteista. Minä en niiden katsomiseen kiinnitäänyt edes huomiota kun luotto A:lla on aika kova Pihkaan. Kisoissa paremmalla radalla sijoittui ja tokalla  nollaradalla mentiin reiluun voittoon. :)
Avoimelle agiradalle ilmottin meidät vain yhden kerran. Alun keinu oli hidas kun mikä. Käskytin aika voimakkaasti, ettei Pihka erehdy luulemaan sitä puomiksi. No normaalia voimakkaampi käskytys sai Pihkan vähän varovaiseksi ja se ei myöskään heti tajunnut että vapautinkin sen niin nopeasti. Nopeat vapautukset keinulla treeniin, jotta saadaan toimimaan myös kisoissa haluamalla tavalla. Ja minä voisin luottaa siihen koiraan, koska se kyllä osaa ihan normi käskyillä. :D Kepit meni tosi mageesti. Ollaan treenattu kolme kertaa suorilla kepeillä joista yhden kerran ratatreeninä, että ei voi valittaa Pihkan itsenäisestä suoriutumisesta niillä. Tekniikkakin näytti ihan hyvälle, mitä siinä ohjatessa kerkesin katsoa. A:n osumat oli hienot tuomarin mukaan. Itse en ehtinyt katsoa kuin takastulon, joka oli täydellinen. 9. -10. esteillä käännös vähän levis, ehkä hiukka myöhänen merkkaus ja vielä löysä sellainen. Rata siis yhdellä yrityksellä nollana ja sijoituttiin kakkosiksi. Harmilliset neljä kymmenystä kärkeen, joka meni kyllä helposti siinä keinulla. Toisaalta myös voittaja oli ymmärtääkseni kisaava koira, joten ei paha suoritus ensimmäiseltä episksen avoimen radalta yhtään. :) Tyytyväinen olen pikku rääpäleeseeni.
Kisapaikalla Pihkalle tuli melkonen mörkö vastaan. Niin naurettavaa kuin se onkin hän pörisi ja pelkäsi lelukoiraa. :D Se oli semmonen ehkä säkä 36-37 kokoinen pehmokoira, jolla lapset leikkivät koiranäyttelyitä, taluttelivat ja riepottelivat sitä hihnassa ja sekös Pihkaa kummastutti. Pyysin lapsilta voisiko Pihka tulla katsomaan lelukoiraa, kun se ei nyt tiedä mikä mörkö se oikein. Ei kuules meinannu millään tulla vaikka otin "koiran" syliin ja silittelin sitä, niin Silakka vaan pöris kauempana. Sitten annoin ensin nuuskia niitä pieniä lelukoiria, jotka eivät olleet yhtään outoja. No käänsin tämän mörkö "koiran" naaman toiseen suuntaan ja pyysin Pihkaa tulemaan nuuskimaan sen persusta. No sitten hän uskalsi ja taisi olla vähän nolonakin tilanteesta. :D Aina ei ymmärrä mitä pienen päässä liikkuu, mutta taisi olla hyvin outo härpäke Pihkasta. Ainakin se selvisi, ettei se minuun ihan satasella luota, vaikka "koira" oli minun sylissä ei meinannut uskaltaa tulla ennen kuin käänsin "koiran" pään toiseen suuntaan. Eli Pikkelssin ja minun suhteessa vielä parannettavaa, että uskaltaa luottaa meikäläisen arviointi kykyyn. Eldan kanssa tämä puoli pelaa moitteetta. Meikäläinen tsekkaa ja Elda luottaa arviointi kykyyni, vaikka onkin varautuneempi kuin Pihka. Eldankin kanssa tämä on kehkeytynyt ajan myötä ja toki tietyt tilanteet antavat mahdollisuuden parantaa luottamussuhdetta.

Elda taas oli turistina messissä mukana ja otin sen lopuksi mukaan hallille. No Elda taas keksi, että yksi mies näytti selkeästi Kristianilta samanlaisessa sinisessä takissa. No Elda päätti pistää hirveän uikutuskonsertin tälle vale Kristianille ja ihmiset vähän oudoksuivat sen touhuja. No kyllä Elda oli ihmeissään kun mies asteli hänen sijaan Bortsujensa luo. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit