Pihkan touhuja

Maanantaina käytiin ulkokentällä ottamassa pikku agitreenit Pihkan kanssa. Sisähalli on varattu tän viikon, joten tyydyttiin ulos treenaamaan pikku sateessa. Tehtiin pitkästä aikaa pientä rataa ja vähän muisteltiin ohjauksia. Pakkovalsseihin tuli hyvin ja niistot ok lelu kädessä. Saksalesta (jota ei oikein olla otettukkaan ) palkkailin heti esteelle tulosta ja rupesikin sitten kestämään aika kivasti liikettäni. Puolivalssinkin luki jopa aika kivasti, eikä rynnännyt sinne putkeen omin päin. Rimat oli 35 eli minien korkein. Mitään ongelmaa hyppäämisessä ei kyllä tunnu olevan ja Pihkan teknikkakin näyttää hyvältä ja se arvioi hypyt hyvin.

Vaikka sinäänsä pidetään siitä RC:stä taukoa tää viikko, niin olihan mun pakko testata niitä käännöksiä. Treenattiin siinä matalalla ulkopuomilla, niin että pituuden sivukepukka kontaktin päässä. Ne toimi hyvin jopa niin hyvin että otin jo koko puomia. Ja vaikka puomin edessä törötti putki niin lähti käännökseen hienosti. Tiedetään se kepukan häivyttäminenhän on se vaikein osuus , mutta tekniikka näytti hyvältä. Luulen että jotain itua käännös käskystäkin jäi mieleen.

 Tein semmosen päätöksen että en aio mitään oikea ja vasen käskyjä opettaa erikseen. Se on mulle loogisempaa ja uskon että Pihkallekkin helpompi oppia mun logiikalla. :D Jos koira joutuu kääntymään yli 90 astetta sille on oma käsky, kääntyi se sitten kumpaan suuntaan tahansa. (oikealle tai vasemmalle) Oletettavasti se kääntyy siihen suuntaan missä minä olen ja takaaleikkaus tilanteissa se käsky sen verran aikaisin että kuulee kummalla puolella olen. En vaan näe oikean ja vasemman erottamiselle niin suurta tarvetta, koska haluan että tärkein ohjenuora ohjaamisessa on kehon kieli, jolloin tuskin tulen niitä tarvitsemaan muuallakaan ohjatessani. itselleni loogiseksi käskysanaksi muodotui TakasTakas ja Pihka reagoi siihen hyvin. Se on tarpeeksi erilainen myös juoksu käskystä joka on Yli.

Keskiviikkona oli meidän Toko kurssin viimeinen kerta. Nyt ois palikat ja eväät opettaa Alo-luokan liikkeet loppuun. Paikallamakuu on hyvässä jamassa. Eilen treeneissä oli puolitoista minuuttia ja vaikka kaksi koiraa nousi jatkuvasti oikealla puolella ja häiriköi niin Pihka pysyi. Olisin pitänyt pihkan sen kaksi minuuttia, mutta ajattelin että haluan käydä palkkaamassa sen, koska se kesti super hienosti sille kovan häiriön. Nimittäin seuraava ryhmä rupes tulemaan paikalle rappusia pitkin samaan aikaan ja olin varma, että nyt Pihka rupee vetämään ilmotus haukkua. Se pysyi hiljaa ja paikalla. Jes!  Aikas ylpeä.

"Sosiaalisuus lääpintähetkikin" tehtiin ensimmäistä kertaa ilman välissä palkkausta ja pysyi paikalla hyvin. Jättäminen ja perusasentoontulo toimii ihan hyvin, mutta ei olla vielä täydellä matkalla tehty. Seuraaminen on ihan hyvässä mallissa kunhan muistan olla kävelemättä näillä mun koivillani liian nopeasti. :D Käännökset ja vauhdin muutoksetkin ihan ok mallilla, tosin ei olla tehty viimeaikoina juurikaan. Liikkeestä maahan kesken, mutta ihan hyvässä jamassa ei ihan valmis kuitenkaan. Liikkeestä seiso on vielä kovasti vaiheessa, mutta nyt sain hyvät konstit miten  ruvetaan sitä työstämään. No estehyppyä ei olla treenattu kuin se kerta vasta, joten vaiheessa myös.
 Pikkasen Pihkalla meinaa Tokossa olla sitä, että kun pitäisi vain olla ja odotella, meinaa se ruveta riekkumaan ja kyyläämään muita. Kokoajan pitäisi siis olla tekemäässä intopiukassa ja käskyn alla niin ei ongelmaa, mutta ne väliajat...

Voi hupsu Pihka ja sen tempaukset. Aina kun (varsinkin) Kristian tulee kotiin, niin Pihka nappaa jonkun kengän suuhunsa ja lähtee viipottamaan sen kanssa pitkin asuntoa into piukassa. Sen pitää aina saada joku suuhunsa kun tullaan kotiin. Myös paimennus elkeitä on havaittavissa  aina silloin kun lähdetään porukassa lenkille. Pihka käy kokoajan paimentamassa lähtöhetkellä Kristiania jos se tulee rappusissa perästä ja jos se menee edellä ei ole ongelmaa. Hupsu pentu on niin täpinöissään "perhelenkeistä" :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit