treenaamassa

Huh hellettä! Täällä on niin hienot lenkkireitit, että eihän tässä voi muuta kuin innostua itsekkin juoksemaan.  Ennen päivän SM-treenejä ATT:lla, kävin aamusta juoksentelemassa ja tutkailemassa uusia lenkkimaastoja ja löysimpä samalla ihan ihmisten uimarannankin. Porukkaa näytti olevat  paljon jo aamusta liikenteessä. Mä oon niin jo rakastunut tähän meidän uuteen asuinympäristöön.  <3 Melkein kuin maalla olisi, mutta ei kuitenkaan.
Toissapäivänä koirat saivat kesätukat. Tälläkertaa pentu ei ollut ihan niin paha vastus kuin viimeksi, mutta kyllä sen kanssa meni ainakin puolet kauemmin kuin Eldan kanssa. Pää oli taas paniikin paikka. Mutta eiköhän molemmat vaikuta ihan tyytyväisiltä kevyempään lookkiin. Kevythän  tuo pentu on rakenteeltaan kuin mikä, mutta kuitenkin tasapainoinen kroppa. Selkäpittuskin on mielestäni hyvä. Ei liian lyhyt eikä liian pitkäkään. Tasapainoinen ruipelo. Pääkin oli kaunistunut hieman sitten viime ajon jälkeen, eikä korvatkaan hörötä enää niin paljon .:D

Eilen vein koirat uimaan, kun Eldaa niin sinne tuntui polttelevan jo aamulenkillä.  Juoksuinen pentukin pääsi pitkässä jäljestyshihnan tapaisessa  uiskentelemaan. Se on niin hupsu, kun se uiskentelee ihan vaan sinne tänne omaksi iloksi ilman sen kummempia määränpäitä. Se ei siis tarvi keppiä siihen että menee uimaan, kun menee muutenkin. :D Nähtiin uintireissulla pari suloista perro poikaa, jotka olivat niin hurjan kiinnostuneista Pihkasta. ;) Toinenpa heistä oli Pihkan enomies ja toinen suloinen Fredde. Ai että mä tykkäsin Fredden rakenteesta. Hoikka ja kevyt rakenteinen, selkääkin löytyi ja kuitenkin lihaksikas ja sporttinen ja mitkä pakarat. ;D Pienet pojat näyttivät vähän isommilta kuin Pihka, mutta ei nyt hirveesti päästy juoksujen takia vertaamaan ja Pihka mielisteli maata pitkin ja pojat tietysti rehentelivät.


Tänään Helteisessä säässä ATT:n järjestämä koulutus SM-koirakoille. Kinkkinen rata ja rimat laitettiin Tappiin. Tehtiin pienissä pätkissä kolmessa erässä niin ohjaajan kuin koirankin uupumisen takia. Ihan kelpo menoa. Hyvin kesti A:lla sokkarin ja aluksi kesti kepeilläkin leijöröinnin ja ison sivuirtoamisen, mutta ekan kerran jälkeen ei enää kestänytkään. :/ Rimoja tuli siellä täällä ja kuulemma aina johtui siitä että kontakti katosi koiraan ja Eldalle tuli kiirus. Noilla korkeilla rimoilla ei anna kyllä yhtään anteeksi mun virheitä. Pitää nyt koittaa käydä vähän treenaamassa 65 rimoja, jotta tottuu, kun nyt huomasi että joutui  hakemaan niitä aika paljon. Tosin onhan ne nyt muutenkin ihan älyttömän kokoset Eldalle, 20cm korkeemmat kuin säkä. :O Mutta SM- kisojen alla niillä on vaan pakko treenata, kun siellä ne kuitenkin on tapissa. Sylkkäriäkin tuli tehtyä pitkästä aikaa ihan tuplanakin. Itse vaan oon sen kanssa epävarma, kun niin vähän käytetään. Hyvä mieli jäi treeneistä. Pientä semmosta huolimattomuutta meinas tulla varsinkin loppua kohti, kun molemmat uupui.

Pihkan kanssa käytiin juoksemassa hallisa ihan matalaa puomia, joka sujui hyvin heti alusta alkaen  ja sitten 60 cm korkeaa puomia. Hyvin juoksi ei varonut ja täydellisiäkin osumia tuli. Seuraavaksi pitää ottaa kamera että nään vielä suoritukset paremmin.  Sain samalla ohjeistuksen puomin käytöstä ja nyt voin käydä itsenäisesti sen kanssa treenailemassa hallilla ja sitten kehtaan jo kuvatakin. ;) Kesä menee varmaan aikalailla juoksukontaktien kanssa. Jossain vaiheessa ruvetaan ottaa hyppytekniikkaa ja keppejä, mutta pääpaino puomissa. Ohjaus tekniikkojen osaaminen Pihkalla on mielestäni ikäänsä nähden hyvällä mallilla, joten ei aijota hirveästi siihen keskittyä nyt kesällä. Irtoaminen on hyvää, että ennemminkin niitä haltuunottoja ois treenattava josjotain.Niin ja eipä pahemmin pöksytkään treenaamista häirinneet, vaikka olivat hallilla ensimmäistä kertaa kintuissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit