Nakit oli liikaa

Eilen alkoi agilitykurssi Vantaalla Agility Akatemialla. Matkattiin sinne ahtaasti neljän koiran ja kolmen ohjaajan kera. Eksyttiin matkalla muutamaan kertaan, mutta löydettiin viimein perille, tosin 5 minuuttia myöhässä. :D No jospa seuraavalla kerralla osattaisiin paikalle ilman eksymisiä. Nämä olivat Pihkalle ensimmäiset koulutetut treenit ja vielä ensimmäistä kertaa vieraassa hallissa. Siihen nähden siis ihan hyvin, mutta ei tosin ollut samanlaisessa vireessä kuin kotihallilla, ja otti hiukan häiriötä muista koirista kentän laidalla. Alkuun mä tein jo semmosen mokan, että annon Jennille joka piteli Pihkaa lähdöissä nakkikipon, että saisi sen taas kiinni.  No nakit oli vähän turhankin iso houkutus. :/ Seuraavalla kerralla vain niitä perusraksuja pitelijälle kun kerta niin ahmatti herkkusuu on. Kaikenlaista uutta tuli. Tehtiin radan alun 9 estettä pätkissä. Viistohyppyä, pakkovalssia putkelle, puolivalssia, takaakiertoa ja hyppäsihän tuo pituudenkin. Olin aluksi että ei myö olla vielä semmoista menty. Juha vaan sanoi että anna mennä vaan ja heität palkan. No sit mentiin eikä Pihka oudoksunut pituutta yhtään. Niin miksi siitä pitäisi tehdäkkään mitään isoa numeroa, sehän oli vain este muiden joukossa. :D Pituudella oli siis kaksi palikkaa, eli vastasi mini koirien pituus estettä.

Eldan kanssa jäi oikein erityisen hyvä mieli treeneistä. Alkuun piti vähän hioa muutamia kohtia ja sain hyviä neuvoja haltuunottoihin ja rytmityksiin. Elda oli hyvässä vireessä ja kuuliainen. Välillä naputin vastaan, että ei se tottele näissä ja näissä ohjauksissa mutta tottelihan se. :D mikä parasta, nyt kun olen tehnyt niitä haltuunotto treenejä kädestä palkaten, niin eipä karkaillut putkeen ja ei tarvinnut vääntää puolivalsseja tai vastaavia väliin, vaan se tuli käskystä lähelle. :) Lopuksi tehtiin vielä nollarata, joka lämmitti mieltä mukavasti. Ollaan nimen omaan nyt kaivattu kunnon oppia ton Eldan kanssa ja tää sattui nyt niin hyvin Sm kisoja ajatellen.

Tänään kävin Pihkan kanssa ottamassa juoksareita lankuilla. Vauhti ja laukkapituus oli kasvanut viimekerrasta ja aluksi ei meinannut osua. Laitoinkin siten puomin lankkujen alkupäähän alle matalat puiset muurin päälliskalikat, niin johan rupesi osumaan ja toimimaan. Näin siis jatketaan ja seuraavaksi olisi tavoite kaventaa lankkua puomin levyiseksi.

Otettiin myös Pihkan kanssa metallinoutoa. Toinen kerta kun näki edes metallinoutikapulan ja nouti jo sitä innolla ja kantoi suussa. Ei tosin tuonut ihan loppuun asti käteen, mutta kuitenkin. Metallin suuhun laittaminen ei ainakaan tunnu olevan Pihkalle ongelma. :)

Mittasin Pihkan myös virallisella mitalla ja 41cm oli jo säkä. Ikää siis 5 päivää vajaa 6 kuukautta.
Kohta puolin kasvu voisi ruveta loppumaan.

Illalla mentiin vielä pentutokoon. Siellä pentunen sai kovasti kehuja, että niin nuori ja niin taitava. On se kyllä omastakin milestä treenimäärään verrattuna. Ehkä kun ollaan noita temppuja tehty, niin hoksaa myös noita toko juttuja nopeasti. Hirmu hyviä seuraamispätkiä, ohituksia ja paikallanoloa häiriössä. Pitää seuraavaksi treenata maassa paikallaan oloa. Alussa piti hieman räksytellä kun kaikki muutkin ympärillä teki niin, ja koiria oli kovasti. Sitten jakauduttiin pienempiin ryhmiin, niin hötkyily unohtui ja keskityttiin hyvin tekemiseen. Lopuksi pyysin ulkona että Pihka pääsisi haistelemaan kilttiä mustaa nöffiä, jolle Pihka hieman pöhisi. Se olikin aika hurja Pihkasta. Pitäisi saada enemmän kontaktia noihin isoihin mustiin ja bc:t ei kuulu tähän katekoriaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit