Juoksut

Eldan hyppäri http://youtu.be/bvE7ixzbi38

Hiihtolomaa lähdettiin viettämääm Turkuun. Lauantaina kisattiin Eldan kanssa Att:lla kolme rataa. Ensimmäisellä radalla rimat tapissa ja muillakin radoilla osa rimoista. No mehän ollaan treenattu koko talvi 55 rimoilla, joten vähän hirvitti. Rata oli muutenkin ihan hyper vaikea ja ei sieltä tullutkaan kuin muutama nolla. Meille siis ekalta hylly, mutta hyvin Elda hyppäsi, rytmittäminen vaan vähän hukassa. Tokalta radalta keppivirhe jonka uusin vaikka kerkesi hypätä jo seuraavan riman.Siihen asti hyvää menoa. Olin niin tyytyväinen että ehdin vetämään pakkovalssin kepeille, mutta Elda ei oikein mennyt keppejä hyvässä rytmissä. Keppien päässä oli suoraan putken suu hämäämässä ja otinkin rutkasti sivuetäisyyttä, että tietää varmasti mihin suuntaan  mennään. No. Toka vikasta välistä tuli pois. :/ hyppäriltä saatiin nolla, vaikkakin okseri venyi hyvin pitkäksi. Jotain varsaloikkia mä siellä taas vääntelin... :D Viimeistä rataa ennen ihmettelin kun Elda nuuski ja nuuski maata ja lähti kyllä radalle, mutta ei haukkunut esimerkiksi hihnan poistamistilanteessa. Jäähyttelylenkillä huomasin Pihkan nuuskivan Eldan persusta kovasti ja kotona huomasin Eldaala oli alkanut juoksut. Nyt sitten taukoa kolme viikkoa muutoin paitsi Oreniuksella saadaan käydä treenaamassa pöksyt jalassa.

Pihkalle tuli taas hyvää sosialistamista ja taas näki paljon erilaisia koiria. Ei se noissa kisoissa pöhise hihnassa toisille koirille ja saatiinkin tosi hyviä ohituksia. Tavallisilla lenkillä pöhinä on herkässä, mutta vähentynyt kun vaan itse olen skarppina, niin saan Pihkan kontaktiin. Käytiin leikkimässä  hallin sisällä ja moikkaili iloisena ihmisiä. Vaikka lapset ovat hurjia Pihkan mielestä tuli siinäkin taas edistystä. Hallissa oli sisällä paljon lapsia ja silti Pikku Ymmi keskittyi Leikkimään, vaikka niitä lapsia pyörikin tuijottelemassa ympärillä.

Eilen mentiin Akatemialle. Päätin treenata Eldan ensin, niin on helpompi tehdä rataantutustuminen ja taas keskittyä Pikku Ymmiin kun Elda on jo treenattu. Nyt kesti kepeillä tosi hyvin etäisyyden ottoa. Mun poispäinkäännökset laitettiin pannaan kun viljelin niitä ihan liikaa turhissa paikoissa. :D Muuten meno tuntui hyvältä. En osaa vaan aina hahmottaa, missä kohdissa kannatta odottaa ja ottaa koira mukaan. Juha osaa kyllä hyvin katsoa ja neuvoa niissä. Vielä kun itsekkin oppisi hahmottamaan.

 Pihkan kanssa sujui hyvin ja teki innolla hommia. Tehtiin viittä ensimmäistä estettä, mutta paljon tuli uutta. Hyvin se kääntyy. Ongelmana on vaan se etten millään ehdi paikasta toiseen kun se tulee niin nopeasti noilla  matalilla rimoilla. Niin ja en osaa ottaa huomioon asioita miten voin avittaa tietyissä tilanteissa pentua. Mä vaan aattelen että kun teen tän Eldankin kanssa näin, niin Pihkankin kanssa. Lopetettiin hyvässä kohdassa, että pennulle jäi onnistuminen ja hyvä mieli treeneistä. Saatiin myös vinkkejä kotiharjotteluun siitä miten voi treenata sitä että koira ei varasta valmiille palkalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit