Umpikuja, paluu takaisin lähtöruutuun




 Elda aamu-unisena lemppari paikallaan


Eilen oli melkein treeneissä tippalinssissä Eldan kanssa, ei onnistunut, ei sitten yhtään. Keskiviikkona Iida piti meille semmoiset treenit, missä se meidän todellinen akilleenkantapää löytyi. Onhan se kummitellut, mutta en ole vain osannut tarttua ongelmaan. Ongelmamme on siis liikkeessä haltuunottaminen. En saa Eldaa millään, en sitten millään haltuun liikkeessä. jos pitää pystyä ohittamaan  putki tai este, niin ellen väännä sinne erinäisiä erikoisia ohjausliikkeitä skippaamalla esteen, se ei onnistu. Läheskään aina ei ehdi tekemään "skippausohjauksia" , eikä niissä välttämättä ole aina järkeä.Vääränpään putkeen vienneissä ja hämyesteillä, joissa ei väliin kykene vääntämään sokkaria tai valsseja vaan olis niinkun kuljetettava ohi. Ei paljon elda korviaan lotkauttanut, joka kerta se oli siellä putkessa ja hämyesteellä, vaikka joku seisoi putken suulla, niin sinne se luikahti.

tänään treeneissä otin ihan muutamalla esteellä ja hämyputkella treeniä. Yhden esteen suoritus ja palkkaus kädestä. Eipä meinannut millään onnistua, Melkein aina Elda suoritti ylimääräisen esteen jonka jälkeen se vasta tuli lelulle ja odotti selkesti että tiputtaisin tai heittäisin lelun.  Jotenkin sain sen tulemaan lelulle vielä jos seisoin paikallani palkkaamassa, sekin hirmuisen kaarratuksen kautta. Heti jos otin edes kävelyvauhdilla liikettä, en saanut sitä tulemaan käteen lelulle, enkä namille. Huoh! Itseppä en ole kauheasti sille vahvistanut kädestäpalkkaamista, kun olen keskittynyt siihen irtoamiseen. Tässä on nyt tulos.
Lopussa rupesin saamaan sen kädessä olevaan leluun kiinni, kun muutin suuntaa yhdeksänkymmentä astetta hämyesteestä, joka ei ollut edes mitenkään lähellä.  Mun täytyy nyt palata sen kanssa ihan perusteisiin ja alottaa kädestäpalkkaus vahvistamalla sen  käskyä ensin ilman mitään muita häiriöitä tai houkuttimia. Ihan tässä mieleeni tulee, että kuinkakohan monta hyllyä Eldan kanssa on tullut juuri tästä nimenomaisesta ongelmasta. :/ Hyvähän se on että on estehakuinen, mutta se että niitä valitsee mielivaltaisesti, ei ole kovin kivaa. :(

Toisena asiana kokeilin eteen lähetystä niin että kahden esteen välillä niiden sivulla oli kierreputki. olisi siis pitänyt jatkaa eteenpäin pelkät hypyt, eikä singota sivulle putkee. Ajattelin että kokeillaan ensin ihan, että mitä tapahtuu kun lähetän sen esteen takaa ja sanon eteen käskyn. No putkeenhan se singahti. valmiilla palkalla sitten suoritti esteet oikein.

 Hassu Pihkura

Pihkan kanssa treenailtiin lähinnä häkkiin menemistä ja  vähän kierreumpiputkea. Sille oli jo pelkästään siinä hyvää harjoitusta että totutteli metelissä työskentelyyn. Nimittäin Homeetan puolella oli mätsärit. Porukkaa oli liikenteessä paljon ja sitä myötä ääntäkin. Aluksi pikkaisen Pihkura pöhisi oudoille äänille, mutta tottui nopeasti. Hieman sillä on semmosta pörinään taipuvaisuutta. :/ Eilen iltakävelyllä tien toisella puolella meni kaksi malikkaa, joille Pihkan piti vähän pöhistä ja siitäkös nekin innostuivat kun pikkurakki uhittelee tien toisellapuolella. Elda nyt tavalliseen tapaan oli hiljaa joskin hieman innostunut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit