Onnistuneita treenejä molempien kanssa

Itsenäisyyspäivänä käytiin Heinolassa sukuloimassa. Koirat jätettiin hetkeksi hoitoon Kristianin isän ja veljen hoivaan. Elda oli kuulemma ollut tosikko mököttäjää ja loi meidänkin tullessamme meihin paheksuvia katseita hylkäämisen johdosta. Pihka siellä kierteli sylistä syliin ja kerjäsi "kokin vieressä. Eipä ollut hätä päivää, ois jäänyt varmaan sinne mielummin kuin meille. :D

Sisäsiisteys on mennyt aimo harppauksilla eteenpäin. Jotenkin tuntuu siltä että lumen tulo on helpottanut tarpeiden tekoa ulos, kun kokoajan ei ole nenän edessä niitä hauskoja risuja ja keppejä. Useita päiviä jo mennyt niin ettei yhtään ole tullut sisään ja sitten välillä sattuu jokin liri lipsahtamaan. Toivoa siis on. :) Tosin tulisihan niitä jos joutuisin olemaan piteämpiä aikoja poissa, mutta onneksi töissä ja koulussa ei tarvitse velloa mitään kahdeksaa tuntia.

Nyt ei olla puntariin päästy, mutta omaan silmään kasvu on jo selkeästi hidastunut, lihasta on ruvennut kehkeytymään. Mielestäni Pihka on jäntevämpi kuin Elda samassa iässä. Eldalla oli vain silava runko ja yli iso nahkakerros. :D

Pientä mörköikää on selvästi havaittavissa. Outoja ääniä pitää pöhistä ja kauempana meneviä kulkijoita tai koiria, varsinkin pimeällä. Tuo pöhisee nimenomaan häntäpystyssä terhakkaana, näkymättä pelon merkkejä, vaikka kyllähän Pihka selkeästi hieman epävarma on. Lumikolat ja pulkat on pitäny aluksi pöhistä, mutta sitten mennään nuuhkimaan. Muuten kyllä ihmisille ja koirille menee heti moikkaamaan ja alkaa vemputtamaan persustaan, heti kun pääsee lähietäisyydelle.

Tiistaina oltiin alkeistokossa. Siellä perus ohituksia ja Pihka keskittyy tosi hyvin itse tekemiseen.Sivullemenoasentokin korjaantui ihan sillä, että mun oma käsi oli hieman liian edessä. Nyt kun palautin se kiinni reiteen, niin Pihkankin asento korjaantui heti. Hirveen hienosti se tarjoaa kokoajan sivullemenoa, vaikka olisikin tauko juuri menossa ja ohjaaja selittelisi asioitaan. Pihka se napittaa siinä sivulla niin nätisti, että enhän mä voi kuin palkata sitä. Jotenkin pitäisi saada lepo ja työ vielä eroteltua, mutta hyvähän että Pihka tarjoaa asioita ja nauttii työnteosta. :) Treenien pääaiheena oli maahan meno. Muuten sujuu aika kivasti sivultakin käsin, mutta liikkeestä tarjoaa maahanmenoa istumisen kautta, joten täytyy vielä vahvistaa maahanmenoa muutoin aika paljon.

Eilen mulla oli vapaapäivä, joten menin päivällä Pihkan kanssa treenaamaan kahden. Aluksi leikittiin tennispallon noutoa ja sen vaihtoa vetoleluun. Sitten vähän pallon noutoa putkenläpi ja taas lelun vaihtoa. Välissä otettiin häkkiin menoa ja siitä palkkaamista ja samalla pidettiin pikku taukonen. Sitten naksuttelin tolpan kiertämisestä ja sen ympäripyörimisestä. Hoksasi tosi nopeasti taas mitä hain takaa.

Eldan kanssa mentiin illalla kahdestaan treeneihin. Hän taisi olla aika innoissaa yhteisestä ajastamme ilman penneliä. Uusi lelu oli ihan super kiva ja treenit myös sujuivat, mitä nyt muutama muistuttelu A.lta, tosin en paljoa säästellyt vedättelyssä. Huomasin että mulla tuli Eldankin kanssa superkehumiset mukaan kun pennun kanssa on tottunut siihen. No Eldahan oli niin innoissaan ja tosiaan pitää muistaa kehua samaan tapaan myös tota vanhempaakin koiraa kuin pentua jos se kertaa tekee niin hienosti. Eldasta nimittäin näki kuinka se oli onnessaan. Niin ja palkkasin Eldan  nyt jokakerta kädestä jotta sitä saatais nyt vahvistettuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit