Ruippanan ja Apinan viimeaikaisia touhuja.

Ruppanan kanssa  meillä oli huisin hauskat keskiviikkotreenit Iidan johdolla. Kaiken maailman pieniä skapailuja, joissa palkintoina  oli suklaakonvehteja. Ensimmäisenä osiona oli nopeus. Kolme erilaista tehtävää ja jokaisella pisteellä kolme eri suorituskertaa, joista paras aika jäi voimaan. Meno oli kuin jossain pahasessa lastentarhassa. Kaikki koirat olivat samassa tilassa kokoajan, myös toisten suoritusten ajan, eikä niin että haetaan yksikerrallaan suorittamaan omaa vuoroaan. Koirat huusi täyttäkurkkua ja kävivät kuumina, jopa kiehuivat. Elda oli yksi pahimmasta päästä, kiihkeä ja hullu otus.

Ensimmäisenä oli puomin suoritus. Vedättää sai niin paljon kun lystäsi, toki virhettä ei saanut ottaa. Niin ja mikä yllätys sieltä paukahtikaan. Minun pienisuuri Ruippana meni ja teki koko treeniryhmämme nopeimman puomin. Ei ollut todellakaan mikään ennakkosuosikki ja ei varmaan kukaan ois uskonut, en minäkään. Se on se pitkän laukan salaisuus. Noin vuosi sitten tehtiin aluevalmennusryhmässä sama nopeuskellotus puomilla, eikä Elda ollut mitenkään häävi ja tiesin sillon että aikaa tullaan saamaan parannettua, koska se puomi ei ihan täysin valmis ollut. Aikaa en muista, mutta uskon että kymmenyksiä tippu rutkasti.

Toisena oli keppien suorittamisen nopeuden mittaus ja vedättää sai. Kepit on kyllä varmat ja hyvät, mutta tässä bc:t ja parson menivät edelle. Oon sen todellakin tiedostanut, että kepeillä myö jäädään juuri jonkin verran kärjelle, mutta en tiiä voiko niitä tosta enää kauheasti nopeammaksi Eldalla

Kolmantena oli putki hyppy "rata" . Kaarreputki, suoraputki, kaarreputki ja kolmen hypyn suora. Siinäkin jäätiin jonkin verran Bc:n ryökäleille, mutta olin kuitenkin suht tyytyväinen Eldaan. Meikäläinen juoksi loppusuoralla täysiä karkuun sen minkä kintuistani pääsin, eikä paljon kontaktia koiraan näkynyt eikä kuulunut. Silti ei esteen estettä alas, että hyvin ainakin kesti vedätystä. Nopeimmilla rimat lenteli. (Aika silti huomioitiin vaikka rima tipouikin) Oon ihmetellyt sitä, että myö pärjätään Eldan kanssa agiradoilla suhteessa paremmin kuin hyppäreillä. Puomi ja keinu taitavat olla suht nopeita. A:sta en osaa sanoa. Sitä ei ole koskaan kellotettu. Itsenäisessä puomissa ja vedätetyssä puomissa on toki vähän turhankin suuri ero vauhdissa.

Sitten oli taito osuus: kuinka kaukaa sai lähetettyä itsenäiseen puomiin, kepeille ja kolmen putken hässäkkään. Eldahan on teknisesti aika taitava. :) viime kesänä panostin nimenomaan yksittäisiin juttuihin kuten kontaktiesteiden itsenäiseensuorittamiseen, että nopeuteen, sekä kepeille lähettämistä ja sen itsenäistä suorittamista. Nyt näin omin silmin sen hedelmän. Koko syksynä en oo niitä treenaillut, mutta oli se Eldan tekeminen kaunista katsottavaa. Tykkäsin. :) Kova meteli hallissa antoi vielä lisähaastetta, koska koira ei kuullut kovin hyvin ohjeitani, mutta eipä tainnut häiritä, paitsi kontaktin vapautuksesta oli epäselvyyttä hieman kun koitin huutaa sieltä takaa vapautuskäskyä ja Elda tapittaa kiltisti puomin päässä. Kepeille ja puomille pystyin lähettämääm niin kaukaa kuin pystyi. Sitten tuli hallin seinä vastaan. Oisiko ollu joku 15m esteeltä. Heikoin meillä oli se putkikimara. Paikalta sesoessa Elda ei lähde yktä putkea pidemmälle. ( ensin käyrä putki, sitten suora ja sitten käyrä) ja jos jäyttäydyn suoranputken kohdalla, lukee Elda sen putkijarruksi, mikä sinäänsä on hyväkin. Ja kun liikun kokoajan. Ajaudun pakosti toisen putken päähän. Toisaalta mä tykkäsin siitä että sillä löytyy sentään kuuliaisuutta noiden putkienkin kanssa. :)

Kolmanneksi oli kikkailu osuus. Ei keretty kauheasti sitä ottamaan, kun aika rupesi käymään vähiin. Esimerkkinä tällaisista: meneekö koira kontaktin ja keppien loppuun, vaikka juoksisi edestä ja lähtisi juoksemaan koiraa vastaan, eli toiseen suuntaan. Tai seisoisi keppien/kontaktin loppuosuudella koiraa vasten ja lähettäisi koiran kepeille tai puomille. Ikinä ei oltu kokeiltu, mutta yllättävästi keski. Kepeillä Elda suoritti ne kyllä loppuun, mutta kännähti päässä ja lähti menemään kepit suoraan takaspäin. Pitää testailla noita jossain aiheessa, kun saadaan muutkin läksyt tehtyä. :D

Ohjaajille oli vielä oma skapoja nopeus testin muodossa, jossa juostiin, punnerrettiin ja kyykättiin. Kärrynpyöriäkin tuli tehtyä ja näiden myötä lisää suklaatakin ansaittua. :)

Pihkan kanssa käytiin tekemässä puomin pelkällä alastulo-osalla kontaktitreeniä. Puomi makasi maata vasten. Hyvin Apina osasi yhdistää jutun taas uudenlaiseen elementtiin. Mulla ois tarkotuksena ja tavoitteena/haaveena opettaa Apinalle sekä on-off- sekä juoksu kontaktit. Kuhan saan vaan tilattua se Trkmanin juoksukontakti dvd:n. Juoksukontaktit ois niin paljon koiraa säästävämmät varsinkin A:lla ja  nopeammat sekä itselle rytmityksen kannalta helpommat. Katotaan miten meidän käy. Voisikohan Elda oppia vielä semmoiset, niin houkuttelisi kokeilla. :D



Torstaina kävin Apinan kanssa halilla tekemässä ihka oikeat aksatreenit, ennen mun kouluttaja vuoroa. Alla videota, siitä mitä tehtiin. Toi kuvaaminen on vaan samanaikaisesti ihan ylivaikeaa mulle. Tehtiin myös pikkasen tokoilua... Eldaa en viitsinyt ottaa kun keskiviikontreenit oli melko rankat, plus että sain pestyä sen ja se sai jäädä kotiin rauhassa kuivattelemaan perjantain "nahkapäivää" varten.:) Ruipelo on siis tullut takaisin. <3

Apina ei näytä enää niin pieneltä kun Ruippana pääsi karvoistaan. Tänään sain todistaa Ruippanan ensimmäisiä hellyyden merkkejä Pihkalle. Tähän mennessä heidän suhde on ollut pelkästään riehumiseen pohjautuvaa. Ruippana meni ja nuoli ja putsasi Apinan silmiä. Voi<3 alkuviikosta sain todistaa sitä kun Elda leikki makuuasennossa Apinan kanssa. Ei nyt tietty selällään kelliny. Sehän olisi ollut ihan jo ennen kuulumatonta, mutta enpä ole aikaisemmin tavannut sitä muiden koirien kanssa noin leikkivän.



Ps. Eilen Apinalla tuli 12 viikkoa täyteen!  Aika hurahtaa ihan liian nopeesti. :/
.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit