Ruipelo on taas vauhdissa.

Onko järkeä kilpailla ilma treenaamista.?No ei! Nyt tuli sekin todistettua ja nähtyä. Mutta mistä olisin voinut tietää että Eldan juoksut kestää 3,5 viikkoa. Olin varautunut että saadaan muutamat treenit edes alle. Ei ollut tänään Kotkassa meidän päivä. Nää oli meidän toiset kolmosten kisat ja tuliaisina matkaan tuli kolme HYLLYÄ. Kahdelta ensimmäiseltä radalta ekat rimat heti alas, ja melkein samointein  hyllyt perään oman hämmennyksen vuoksi. Niitä ratoja en edes tohdi näyttää. Niin kamalaa katsottavaa kuin  se radallakin tuntui. Mahtui sinne muutamia hienojakin onnistuksia, kuten pari tiukkaa siipeä nuolevaa käännöstä ja takaaleikkaus. Kontaktit toimivat myös. Viimenen rata oli jo ihan mukavaa menoa, mutta keppien jälkeen oli tarkotus tehdä persjättö ja ohjata putkeen. Jostain käsittämättömästä syystä jota en itsekkään tiedä jäin juoksemaan Eldan vieressä kepit, enkä irronnut eteen. Persjättö siis huisisti myöhässä ja Elda sujahti väärään päähän putkea. Tärkeintä oli kuitenkin ettei kolmannessakin startissa tippunut se kuuluisa ensimmäinen rima. Meillä on aika paljon tippunut noita ekoja rimoja kisoissa, mutta treeneissä ei. Jännitänköhän mä  siinä sit jotenkin ja paineistan Eldaa. Vaikeaa sanoa. Oon koittanu keskittyä siihenkin etten tee ylimääräsiä liikkeitä kropalla tai käsillä, mikä saattaisi saada rimat alas.

Olin vähän huolissaan myös siitä, kun Elda ei suostunut juomaan kisoissa. Yleensä on juonut, mutta sillon olikin kesä, eikä tollanen hyytävä syyssää. Enpä ollut ottanut nappuloitakaan mukaan yhtään, joten en voinut niitäkään hyödyntää juottamisessa. Kotona laitoin ruokaan sitten normaalia enemmän nestettä.

Mulla oli jotenkin vähän huono kisafiilis. Oli kylmä, jäsenet oli jumissa eilisestä Eldan parturointi sessiosta ja Krimmu valitti kokoajan millon mistäkin. Se ei lähde jatkossa mukaan kyllä kisoihin. Taitaa olla parempi kisata itsekseen. Meni muutamaan kertaan hermot, kun toinen kyselee moneen kertaan kisojen loppumisesta ym tyhmää Voi tuska...

Tässä viimeinen ratamme. Huomasin just tota katsellessa, että meille ois tullu puomin ylösmenolta vitonen. Pitääkin nyt ruveta tekemään "kapulatreeniä".

Eilen meillä oli paljon mielekkäämpi päivä. Elda sai erkkareista EH:n ja sain ajettua turkin veks. Jätin sille ainakin hetken ajaksi vauhtiviuhkan heilumaan selkää pitkin.

Näyttelyissä oli suorastaan mukavaa. Mut pongattiin johonkin Lahden seudun vesikoiraporukkaan. Niiltä tulee nyt jatkossa mullekkin sähköpostia niiden puuhasteluista. Kuulosti mukavalta touhulta. Pääsis kokeilemaan  ja tutustumaan monenlaisiin harrastuksia. kuulemma menevät porukalla jossainvaiheessa sinne Hyvinkään koirakylpyläänki. Oon miettinyt vieväni Eldaa sinne, mutta turhan kallista lystiä vuokrata koko allasta yksikseen käyttöön.



Se on kyllä myönnettävä, että voi sentään kuinka ruipelo Elda oli siellä muiden joukossa. Nyt kun ajelin vielä sen turkin. Pitää vähän syötättää sitä, kun näyttää niin kaposelta. Tosin ne muut olikin hervottomia tankkeja. On myönnettävä myös että nyt se näyttää aika rumaltakin, mutta jahkas taas silmä tottuu. Näyttelyt taitaa olla nyt meidän osalta tässä ja voidaan keskittyä muihin juttuihin. Tyytyväinen olin kuitenkin Eldan liikkumiseen ja seisomiseen. Kauheasti tuota harjoittelua ei ollut takana. Antoi kohtuudella tuomarinkin tutkia, mutta meinasi lähteä pakittamaan kun tuomari läpsytteli otsaa ja päälakea.

Tässä tuomarin kommentit vielä:

Very lightly built. Good nose and eye colour. Good coat texture. moves well, but close behind.

Tuomarina toimi Leigh Diana, Spain

Löysin tämmösen paimennusvideonki mun tietokoneen kätköistä. Elda siis videolla vajaa vuoden vanha. Elda varmasti tykkäisi kun pääsisi paimennus puuhiin, mutta mulle jäi hieman traumoja ensimmäisestä kokeilustamme. Elda ajoi yhden lampaan aitaa päin. En vaan osannu yhtään olla ohjaksissa, kun Eldan liikkeet oli niin nopeita, eikä se kunnioittanut sitä keppiäkään oikein. Tässä pientä tyylinäytettä Vähän paremmisssa ohjaksissa. Mun pitäis varmaan harjotella vähän hitaammin käyvällä koiralla ensiks.


Kommentit

  1. Ihana Elda ja vauhtiviuhka :D Harrastuskoira saakin olla hoikka! Ainakin miun mielestä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit