Uusi blogi, uudet kuulumiset


Oli pakko tehdä muutto vuodatuksesta.  Homma rupesi siellä tökkimään jo häiritsevästi. Tylsää vaihtaa paikkaa kun kaikki meidän vanhat toilailut jäi sinne. :( Jospa nyt oppisin tätä käyttämään ja homma toimisi bloggerissa paremmin. Kesään mahtuu paljon. Päivitykset vähissä ihan edellisen osoitteen ongelmista johtuen.


Ollaan noustu aksassa kakkosiin ja käyty jo testaamassakin kakkosten ratoja vitosilla ja hyllyillä. Hirmu positiivinen mieli kisoista kuitenkin jäi. Pieniä huolimattomia lipsahduksia, mutta opettavaisia. Kakkosissa radat ovat itseasiassa tosi kivoja. Sopivan haastavia meille. Ohjaus valinnat korostuvat mielestäni enemmän kuin ykkösissä, ja tullut jo esiin kohtia, mitä ei olla  vielä harjoiteltu. Esim "pakotettu" ( siis ei voinut tehdä muuta) takaa leikkaus keinulle, joka onnistui vaikka koskaan ei oltu sitä tehtykkään. :)

Kovasti on tullut varmuutta meidän yhteistyöhön. Eldan estehakuisuus ja irtoamiset ovat kehittyneet aimo harppauksilla kokoajan eteenpäin. Kontaktit ollaan saatu tosi hyvälle mallille. Kiitos kasviksen neuvojen.:) Itse olen mielestäni kehittynyt kovasti radan lukemisessa. Tuli oikein hyvä mieli, kun olin osannut toissapäiväisessä aluevalmennuksessa oivaltanut rataan tutustumisessa nopeimpia ja sujuvimpia ohjausvalintoja eri tilanteisiin. Oon mä tainnu jotain täällä Turussa oppia sentään. ;) Oikeesti tää kesä on ollut meille  Eldan kanssa  niin opettavainen. Oon oppinut hurjan paljon täällä aksasta. Kouvolassa samassa ajassa ei ois käteen jäänyt puoliakaan tästä tiedon ja oppimisen määrästä. Asiat jaksetaan vääntää rautalangasta ja jopa minullekkin rupeaa asiat menemään pikkuhiljaa kaaliin.  Oppimista ja opeteltavaa riittää, mutta treenimotivaatio on huipussa.  Antaa tulla vaan niitä kotiläksyjä. :D

Yksissä Tuulian treeneissä kellotettiin yhtä ratapätkää ja katsottiin mikä ohjausvalinnoista toimi meillä nopeiten. Vaikka se koski vain tiettyä pätkää niin siitä näki paljon asioita. Esimerkiksi, millä ohjauksella Elda kääntyy parhaiten ja nopeiten ym. Nyt aluevalmennuksessa kellotettiin kepit, puomi ja kolmen esteen suora. Hassua oli ehkä se että jokaisessa viiden kerran sarjassaeli viimeinen suoritus oli nopein. Pari ensimmäitä kertaa meni toki kokeillessa miten saan koirasta eniten irti ja miten hetsaan sitä. Luulisi kuitenkin että koira lataisi kaikki voimansa niihin muutamaan ensimmäiseen kertaan. Toisaalta taas lopussa koiralla oli täysin selvää jo mitä siltä vaadittiin. Näistä ajoista katsottiin kskiarvo, jota en vielä tiedä. Vaikka ajat olivat itsä varten, niin pakkohan se oli verrata saman kokoiseen bortsuun. Olen suorastaan tyytyväinen. Puomi oli yllättävänkin nopea, tosin puomiin oonkin nyt lähiaikoina koittanut  panostaa, koska se on ollut kovin hidas. En ois uskonut että se pärjää noin hyvin.  Mulla taitaa olla  näpeissä aika nopea vesikoira. Hassuinta oli se että kepit joita oon pitänyt Eldan vahvuutena oli suhteutettuna tähän verrattavaan huonoin. Tosin luulin että Elda tulee kepit nopeiten kun juoksen sitä edellä, mutta nopeiten se tulikin kun kiritin sitä vierellä. Harmi kun se ei vielä kestä lelulla hetsaamista keppien vierellä. Hurjan tyytväinen olen Munkeron työskentelyyn.


Mulla ois niin paljon myös kaikkea sontaa kerrottavana ton piskin viimeaikaisista toilailuista, mutta en taida aloittaa mollaamaan koiraani.  (Ainakaan paljoa.)  Joka toinen päivä olen niin onnessani siitä ja joka toinen päivä voisin melkein luopua siitä. ;) Sen verran voin avata muutamaa asiaa että Frisbee harrastus on tältä nyt kesältä loppu. Sen verta pahasti meillä meni sukset ristiin siinä. 


vesieläin yrittää "auttaa" = hukuttaa

Tuli myös todettua ettei Eldasta ole kalastajan apuriksi, ainakaan ongella. Karkotti miun kaikki kalat vouhkaamalla ja kyttäämällä kohoa. Sen ainokaisen kalan minkä sain, ei se ymmärtänyt tai välittänyt siitä yhtään. Sitten kun hetkeksi silmä levähti sen vahtimiselta, loikkasi se kanootistamme veteen lumpeita repimään. Siellä se polski onnesta sekaisin. Onneksi sillä oli pelastusliivit ja sain nostettua sen kahvasta  melko vaivatta takaisin kanoottiin. Mahtoi meistä lähteä järvellä melkoinen metakka...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit