Pikkelssin tyyppien 1-vuotis treffit

Pidettiin 1.9 1-vuotistreffit paimennuksen merkeissä Lohjalla. Olimme paimentamassa Mudikasvattajan Kennel Takkutukan luona kaverin vinkistä.
Väinö niin rakastaa kasvista!

Itse olen ollut muutaman kerran omien kanssa paimentamassa eri paikoissa ja pointsit voin antaa tälle paikalle. Sanna ymmärsi hyvin kroppakoirien paimennustyyliä ja oli jopa ottanut selvää perrojen alkuperästä ja paimennuskäytöstä ja -tyylistä. Paimen paikat usein ovat Bc tai Kelpie paikkoja joiden paimennus tyyli on hyvin erilaista. Oli esim. puhetta siitä, että Vesikoirat toimivat hyvin kesyillä lampailla/vuohilla, mutta antavat helposti liikaa painetta villilampaille joiden paimennuksessa taas Bordercolliet on  huippuja.

Tulppa 

Nyt on pentueesta hyvä kartoitus paimennusvieteistä ja niitähän löytyi. Toisaalta olisi ollut erikoista jos Pihkan pennuista ei viettiä olisi löytynyt, sitähän on moni agilitykouluttajakin kuvannut paimenkoiraksi käyuttäytymisensä vuoksi. Pihkahan on paljon ilmentänyt paimenkäyttäytymistä joskin iän myötä ei enää niin huomattavissa. Kaikki innostuivat lampaista ja niistä näki kuinka ne syttyivät ja nauttivat tekemisestä. Paimennus tyyleissä oli jonkin verran eroja. Joku piti hyvin etäisyyttä jo automaattisesti kun taas joku tykkäsi olla vähän liiankin lähellä lampaita. Jollain riitti hyvin kevyet vihjeet eikä tarvinnut ohjauskeppiä ollenkaan  kun toiselle ohjauskepillä heiluttaminen ei hetkauttanut yhtään, vaikka perään laitto räminäpurkkia. Ja sitten oli loput siltä väliltä. :D. Osalla vauhti oli turhankin kova ja osa toimi rauhallisemmin jo heti alkuun. Hienoa oli nähdä se että vaikka vire olikin välillä korkea, niin kaikki pystyivät kovassakin vireessä luopumaan ja olivat todella kuulolla ohjaajalle. Kaikki kyllä tosi semmoisia mamman mussukoita jotka rakastaa tehdä hommia emäntiensä kanssa ja miellyttämisen halu on korkea. Ensimmäisellä kierroksella kouluttaja Sanna ohjasi ja sai seurata miten homma lähti rullamaan ja toisella kierroksella jokainen pääsi kokeilemaan paimenena/ohjaajana olemista.

Väinö


Dali
 Tulppa

 Miisan kanssa neuvotteluhetki :D


Väinö
Tulppa


 Loppulenkillä porukalla. Ihan ei saatu koko porukasta kuvaa, kun Tulppa oli jo ehtinyt lähteä, mutta muut poseerasivat hienosti emäntinee. Sujui paikallaolokin aika paljon iisimmin kuin puolivuotistreffeillä. :D


Osa on jo ehtinyt käymään virallisissaterveystutkimuksissa. Viimeiset käyvät vielä syksymmällä. Oikein hyvälle näyttää tähän mennessä luustot, joten voivat hyvillä mielin jatkaa harrastamista. Kilpparit ja osan silmät katsotaan sitten pari vuotiaana.
Pentue koiranetissä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka tiineenä!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!