Siirry pääsisältöön

Pihkan käskyerotteluja puomillaOllaan treenattu viime aikoina Pihkan kanssa uutta käskyä agilityssä. Nimittäin esteen takaakietokäskyä. Olin alkujaan ajatellut etten tule sitä opettamaan koska en ole kokenut sitä tarpeelliseksi Eldan kanssa. Voi kuinka väärässä olinkaan. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä, joten päätin opettaa takaakietokäskyn. Syynä tähän se, että mulla ei ole mitään jakoa ehtiä puomin jatkoohjaamisissa kunnolla ohjaamaan takaakietoja. Lisäksi Pihka lukitsee esteen jo puomin päällä, joten tieto seuraavasta esteestäkin pitää tulla silloin. Itseasiaas Elinan treeneissä tämä minulle aukeni. Olen nimittäin antanut osan käskyistä puomin tasaisella ja osan vasta alastulolla. No eihän se Pihka ole tullut niihin myöhässä tulleisiin käskyihin kun se meni jo. Nyt on tarkoituksena, että kaikki käskyt tulevat puomin tasaisella osuudella jolloin koirakin pystyy paremmin ajoittamaan hakemista oikeille esteillä oikeilla käskyillä.

Takaakiertoa lähdin ensin opettamaan ihan naksuttimen kanssa yhdellä esteellä. Siten otin yhden esteen kautta lähetyksiä. Tämän jälkeen paikaltalähtöinä puominpäältä ja nyt sitten otimme jo osaksi puomin treeniä. Pitäisi päästä ottamaan myös osana ratatreeniä, sillä tarkoitus on käyttää käskyä myös radalla, sillä vähän samaa ongelmaa ollut ihan perusesteillä. Takaakierron ohjaus tulee vähän viiveellä ja Pihkalle toimisi paremmin jos tieto tulisi jo aikaisemmin ja vahvistaisin toki käskyä ohjauksella. Seuraavaksi on tarkoitus vahvistaa estekäskyjä puomilla. Eli että voi huuta putkea tai vaikkapa keppejä samallatavalla jo puomin päällä ja pihka osaa hakeutua käskyn mukaiselle esteellew. Tästä on hyötyä hämyesteiden kanssa.


Alla vielä muutama kuva Lapin lomalta. Nyt ollaan taas palattu arkeen. Pihkan juoksuja siis odotellessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…