Siirry pääsisältöön

Keppitekniikkaa

Kuvattiin Eldan ja Pihkan keppitekniikkaa. Elda näyttää silmämääräisesti hieman nopeammalta, mutta hidastusten kellotuksen perusteella Pihka olisi ollut kymmenyksen nopeampi. Tästä kuvakulmasta tosin oli vaikea napata sitä lähtöaikaa ihan tarkasti. Otin siis ajan siitä kun kuono näkyi ensimmäisestä keppivälistä ja stoppasin kun lavat oli viimeisen kepin kohdalla. Elda tulee kepeille ehkä kovemmasta vauhdista. Pihka selkeästi joutuu vielä keskittymään, että hakee oikean välin. Eldalla ehkä etupäässä enemmän voimaa jolla se selkeästi runnoo eteenpäin. Pihka käyttää minusta paremmin koko kroppaa, eikä sillä takapää heitä niin voimakkaasti kuin Eldalla vaan pysyy tiiviimmin kasassa. En tiedä sitten johtuuko tuo ero selkäpituudesta vai siitä, että Eldalla heikompi takapää. Molemmat aloittaa tasatahti kepittämisellä, mutta vaihtaa keskiosassa kauhomiseen. Elda vaihtaa lopussa takaisin tasatahtiin, mutta jos nyt oikein hidastuksesta näen niin Pihka jatkaa loppuun asti. Vähän pimeä tuo kuva niin vaikea katsoa onko toinen jalka ilmassa vai maassa. Jännä on se, että huomasin että Eldalle tuli neljän vuotiaana kepeillä huima vauhdin lisäys. Tarkastellessani tajusin, että sehän on ruvennut toisinaan käyttämään kauhomista. Ennen sillä oli  hyvin pomppivateknikka, mutta kun se on ruvennut lisäämään kierroksia kepeillä ei kerkeä enää pomppimaan vaan välillä on kauhottava. Pihkastakin huomaa, että aika kun se menee vähän epävarmasti ja himmailee niin vaihtaa tasatahtipujotteluun. Olen huomannut kisoissa välillä, että sillä on vähän rytmiongelmia kepeillä, horjahtelua ja muuta. Onko niin, että se  ei itsekkään aina tiedä kumpaa tekniikkaa käyttäisi. Kepeille intoa ja tekniikkaa pitää siis vahvistaa. Muutama hyvä toisto treenien yhteydessä riittää hyvin. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…