Siirry pääsisältöön

Eldalle hyppyserti ja Pihka suoritti hienosti Nose work2. lopputestin

Eldan kanssa kisattiin Tsaulla kaksi rataa. Hyppärillä hieno onnistunut nolla, jolla oltiin kovassa seurassa hienosti kolmansia ja saatiin vihdoin meidän toinen hyppysertimme. Nuo Hyppysertit kun ovat selvästi vältelleet meitä vai ollut vaan kerta kaikkiaan todella huonoa tuuria niiden kanssa. agirata oli myös todella hyvä ja sujuva. Meikäkäinen tunasi hienon radan viimeisellä esteellä ja koira juoksi ohi maalin. En muista milloin olisi käynyt näin. Oltiin vielä juteltu kyseisestä kohdasta radan reunalla, että siinä pitää muuten muistaa ottaa koira vielöä haltuun. Enpä sitten ottanut. Vaikka nollaputki katkesikin niin huikeat fiilikset tämän päivän radoista kaikkinensa. Tuntui todella sujuvalta. Itseasiassa hyppäri tuntui meille haasteelliselta putkiansoinensa, mutta selvittiin vaikeista kohdista ja vielä sujuvasti. :)

Pihkan kanssa oli vuorostaan illalla Nosework kakkosen loppukoe, jossa kävimme läpi ulkoetsinnän, ajoneuvoetsinnän, sisätilaetsinnän ja laatikkoetsinnän. Sisätiloissa meillä oli ensimmäistä kertaa n.2 tuntia vanhentuneet hajut ja ulkona tuoreet. Ulkona tapahtuneet etsinnät Pihka löysi todella nopeasti, vaikkei niitä olla kurssilla tapahtuneiden treenien ohessa yhtään treenata. Pihka oli kaikkein nopein kurssilaisista ulkoetsinnöissä sekä laatikkoetsinnässä.

Pihka löysi laatikkoetsinnän piilonkin kaikkein nopeiten, mutta itse huomasin eron ulkoetsintöihin jossa haju oli tuore, sillä ne kävi kuin vettä vaan. Laatikkoetsinnässä hajun paikannus selkeästi kesti hieman pidempään. Merkkausta ei olla varsinaisesti vielä treenattu, mutta sitä olisi tarkoitus ruveta seuraavaksi vahvistamaan. Tarkoituksena olisi saadalle Pihkalle merkkaukseksi kuonon pito.


Sisätilaetsinnän piilo oli jostain syystä kaikille  todella vaikea ja meilläkin meni yliajalle. Itseasiassa meillä kavi siinä vähän hassusti. Pihka merkkasi selkeästi (varsinaista merkkiä ei vielä ole rakennettu, mutta näin siitä) yhden repun  työntämällä pään sen sisään. Se palasi sille repulle useasti ja minäkin ehdotin "tuomarille, että onko haju siinä. Kuulemma ei ollut. No jatkoimme ja jatkoimme etsimistä. Pihka on kyllä aivan tajuttoman sitkeä etsimään. Reilu kolme minuuttia meni kun olimme oikeassa paikassa. Jostan syystä haju oli kaikille koirille vaikea. Ehkä ensimmäistä kertaa vanhentunut haju oli vaikea paikantaa tai paikka missä haju oli, sillä haju ei varsinaisesti noussut ylöspäin kun oli klipsin sisässä. Treenien lopuksi sitten päätimme tarkistaa repun jonka Pihka niin voimakkaasti merkkasi ja myös toinen meidän peräämme tullut koira merkkasi saman repun. Kas kummaa repun sisältä löytyikin metallipurkki jossa on joskus ollut haju. Vaikka haju olikin vanha oli se luultavasti päässyt säilymään koska oli repun sisällä. Eli tavallaan koira merkkasi oikein, vaikkei Nose workissa merkatakaan yli 4h vanhempia hajuja. Kyseisestä osiosta tuli koirille siis vahingossa vähän turhan vaikea, sillä etsittäväkään haju ei ollut tuore, alla tämä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…