Touhottajat :D

Kaikenlaista ollaan ehditty tässä touhuilemaan. Elda kävi viime viikonloppuna nappaamassa tuplanolla Tsaukkilan kisoissa. Nyt kontaktit oli nätit. Oltiin edellisenä päivänä Marko Mäkelän agilitykoulutuksessa josta saatiikin tosi hyviä juttuja Eldan kanssa. Tykkäsin koulutuksesta tosi paljon ja haastetta riitti meille. Saatiin vihdoin toimimaan inhokkiohjaukseni Viskileikkaus. Ehkä myös joku ymmärrys sen ohjaamisesta syttyi ja ehkä Eldallakin estehakuisuus ja itsenäisyys on kasvaneet. Voidaan siis käyttää jos tarve vaatii, muttei kuulu meidän perussettiimme. Tein ensimmäistä kertaa myös uuden ohjauksen jossa yhdityi takaaleikkaus ja jaakotus. Toimi siihen kohtaan todella hyvin Eldalle kun pelkällä takaaleikkauksella Elda ei saa käännettyä kovinkaan tiukkaan varsinkin jos hämy este lähellä. Harvemmin varmasti tarvitsee käyttää, mutta tunnistan kohdan jos tällaiselle tarvetta on. Japsia myös treenattiin. se toimii Eldalle kyllä hyvin kunhan osaan ajoittaa sen oikein. :) Elda veti treenit todella hyvällä meiningillä. Hieman ehkä se näkyikin sunnuntain kisoissa varsinkin jo kolmannella radalla. Ihan ei kulkenut satalasissa, mutta toisaalta ekalla radalla sillä oli juuri sopiva vire eikä mennyt yli. Eldalle pisteet myös hienoista kontakteista ja vaikeiden keppikulmien hakemisesta.

Pihkalla oli tiistaina viimeinen kerta Nose work1-kurssia. Koirat etsivät viimeisellä kerralla huoneesta jo kolme hajupiiloa, niin että me ohjaajat emme tietäneet missä ne sijaitsivat. Hienosti Pihka löysi kaikki paikat. Siitä huomaa hyvin kun se nappaa hajusta kiinni ja että nyt "piilo" on lähellä. Sen verta innostuttiin molemmat hommasta, että ilmoitin meidät tammikuulle jo Nose work 2-kurssille. Yhden kerran treenilin jo kotonakin hajun piilottamista ja tosi hyvin Pihka malttaa nuuhkia ja nuuhkia pitkiäkin aikoja. Elda sen sijaan, noh se vähän tipahti treenivauhdista. Sille pitää tehdä helppoja piiloja kun jos se ei löydä heti maltti menee ja nenä sen myötä tukkoon.

Pihkan kanssa olen treenaillut kerta viikkoon agilityä. Lähinnä pieniä pätkiä vireen nostatusta/hetsausta ja sitä että tönötän paikallani. Hyviä treenejä alla. Jatketaan saman tyyppisillä treeneillä muiden juttujen ohessa.

Tänään käytiin Pihkan kanssa ensimmäistä kertaa Rallytokon möllikisoissa. Oltiin tietysti ALO-luokassa. Pihka voitti luokkansa pisteillä 96/100. Koirakoita oli aloluokassa 8kpl. Yksittäisiä pisteitä lähti sieltä täältä kuten siitä että tarjosi kurretusta eteen istumisen yhteydessä. :D Yleisesti meno oli hyvää ja sai maininnan olleensa tuomarin suosikki. Minua jännitti kyllä ihan hirveästi. Muistinkohan hengittää siellä radalla edes.:D Ei noin paljon agikisoissakaan jännitä. Ihan Pihkan seuraaminen ei ollut niin hyvää kuin yleensä, mutta hyvää ottaen huomioon että olimme täysin vieraassa paikassa ja ohjaajakin oli vähän sellainen paniikki tönkkö. Oli todella hyvä käydä mölleilemässä, niin näkisi kokeiden kulun, rataantutustumiset ja uutena minulle oli että rata on nähtävillä enne tutustumista.


Ei paljon naurata :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!