Siirry pääsisältöön

Touhottajat :D

Kaikenlaista ollaan ehditty tässä touhuilemaan. Elda kävi viime viikonloppuna nappaamassa tuplanolla Tsaukkilan kisoissa. Nyt kontaktit oli nätit. Oltiin edellisenä päivänä Marko Mäkelän agilitykoulutuksessa josta saatiikin tosi hyviä juttuja Eldan kanssa. Tykkäsin koulutuksesta tosi paljon ja haastetta riitti meille. Saatiin vihdoin toimimaan inhokkiohjaukseni Viskileikkaus. Ehkä myös joku ymmärrys sen ohjaamisesta syttyi ja ehkä Eldallakin estehakuisuus ja itsenäisyys on kasvaneet. Voidaan siis käyttää jos tarve vaatii, muttei kuulu meidän perussettiimme. Tein ensimmäistä kertaa myös uuden ohjauksen jossa yhdityi takaaleikkaus ja jaakotus. Toimi siihen kohtaan todella hyvin Eldalle kun pelkällä takaaleikkauksella Elda ei saa käännettyä kovinkaan tiukkaan varsinkin jos hämy este lähellä. Harvemmin varmasti tarvitsee käyttää, mutta tunnistan kohdan jos tällaiselle tarvetta on. Japsia myös treenattiin. se toimii Eldalle kyllä hyvin kunhan osaan ajoittaa sen oikein. :) Elda veti treenit todella hyvällä meiningillä. Hieman ehkä se näkyikin sunnuntain kisoissa varsinkin jo kolmannella radalla. Ihan ei kulkenut satalasissa, mutta toisaalta ekalla radalla sillä oli juuri sopiva vire eikä mennyt yli. Eldalle pisteet myös hienoista kontakteista ja vaikeiden keppikulmien hakemisesta.

Pihkalla oli tiistaina viimeinen kerta Nose work1-kurssia. Koirat etsivät viimeisellä kerralla huoneesta jo kolme hajupiiloa, niin että me ohjaajat emme tietäneet missä ne sijaitsivat. Hienosti Pihka löysi kaikki paikat. Siitä huomaa hyvin kun se nappaa hajusta kiinni ja että nyt "piilo" on lähellä. Sen verta innostuttiin molemmat hommasta, että ilmoitin meidät tammikuulle jo Nose work 2-kurssille. Yhden kerran treenilin jo kotonakin hajun piilottamista ja tosi hyvin Pihka malttaa nuuhkia ja nuuhkia pitkiäkin aikoja. Elda sen sijaan, noh se vähän tipahti treenivauhdista. Sille pitää tehdä helppoja piiloja kun jos se ei löydä heti maltti menee ja nenä sen myötä tukkoon.

Pihkan kanssa olen treenaillut kerta viikkoon agilityä. Lähinnä pieniä pätkiä vireen nostatusta/hetsausta ja sitä että tönötän paikallani. Hyviä treenejä alla. Jatketaan saman tyyppisillä treeneillä muiden juttujen ohessa.

Tänään käytiin Pihkan kanssa ensimmäistä kertaa Rallytokon möllikisoissa. Oltiin tietysti ALO-luokassa. Pihka voitti luokkansa pisteillä 96/100. Koirakoita oli aloluokassa 8kpl. Yksittäisiä pisteitä lähti sieltä täältä kuten siitä että tarjosi kurretusta eteen istumisen yhteydessä. :D Yleisesti meno oli hyvää ja sai maininnan olleensa tuomarin suosikki. Minua jännitti kyllä ihan hirveästi. Muistinkohan hengittää siellä radalla edes.:D Ei noin paljon agikisoissakaan jännitä. Ihan Pihkan seuraaminen ei ollut niin hyvää kuin yleensä, mutta hyvää ottaen huomioon että olimme täysin vieraassa paikassa ja ohjaajakin oli vähän sellainen paniikki tönkkö. Oli todella hyvä käydä mölleilemässä, niin näkisi kokeiden kulun, rataantutustumiset ja uutena minulle oli että rata on nähtävillä enne tutustumista.


Ei paljon naurata :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Puolivuotistreffit koirakylpylässä

Vuosi on vaihtunut ja kiirettä pitänyt niin etten ole malttanut koneella kovin istua.

Aloitetaan nyt vaikka omista koirista. Pihkalla alkoi juoksut Tapaninpäivänä, joten häneltä jäi pentutreffit väliin. Oikeastaanjuoksut olivat aikalailla ohi, mutten viitsinyt viedä sitä häiritsemään nuoria poikiaan tuoksuillaan. Pihka oli kyllä kovin harmissaan kun kotiin tultuamme haistoi pennun tuoksut. toisella kertaa sitten äippäkoirakin pääsee mukaan. Pihka on agilityssä ollut aivan intopiukassa pentujen jälkeen. Selkeesti ei ole ollut myöskään niin herkkis ottamaan nokkiinsa huonosta ohjaamisesta. Nyt kuitenkin juoksujen jälkeen minusta ei tee töitä ihan samalla asenteella kuin ennen juoksuja ainakaan minulle. :D Vähän semmoinen keskisormi pystyssä meininki ollut kun tälläkertaa  kukaan sulho ei käynytkään kylässä. :D

Elda korkkasi pikkumaksit heti hyppärivoitolla ja sai sen myötä viimeisen hyppysertinsä ja täten on nyt myös hyppyvalio. :) Huikean siistiä on ollut mennä sen kanssa nyt pikkumaks…