Siirry pääsisältöön

koirat vaihtoon

Päätettiin tänään tehdä vähän erilaiset treenit. Teimme Emman kanssa helpohkon radan ja ohjasimme omien koirien sijaan toistemme koirat. Kumpikaan meistä ei liiemmin ole ohjannut muiden koiria. Emma pääsi samassa testaamaan myös miltä tuntuu ohjata maksia. Elda on mennyt muutaman vieraan ohjauksessa, joten en epäillyt etteikö se lähtisi Emman matkaan. Pihka taas ei ole muiden kuin minun ja kerran Kristianin ohjauksessa mennyt. Siitä ei siis ollut selkoa. Emmankaan koirilla ei ollut juurikaan kokemusta vieraista ohjaajista.

 Elda posotteli perusraivolla Emman kanssa. Minulla oli hieman ongelmaa Åsan ohjaamisessa kun omat koirani ovat irtoavampia ja estehakuisempia. En ole tottunut saattamaan koiraa niin pitkälle. Åsan kanssa piti lähdössä olla aika täpäkkänä, ettei varasta.

Alkuun Pihka oli hyvin hämillään tilanteesta, että ketä tässä pitää oikein katsoa, mutta kun tajusi, että palloja saa vain Emmalta, niin kyllähän se sitten Emman ohjaukseen lähti. Minä kun maltoin vielä pitää siellä radan reunalla turpani kiinni ja olla kehumatta, niin Pihkan ei tarvinnut vilkuilla minuun ja tulla tarjoamaan palloa minulle. Alkuun Pihka lähti varoen Emman kanssa tekemään, mutta vauhtia tuli enemmän jokaisella toistolla. Enemmän se haki ainakin kontaktia Emmaan kuin minuun. Se ei siis toiminut niin itsenäisesti kuin minun kanssa :D

Meikäläisellä ja Iippasella toimi homma heti alkuunsa. Löydettiin heti yhteinen rytmi. Vaikka lähti tuokin ensimmäisellä toistolla kesken radan hakemaan Emmaa, mutta ei ihmekkään kun tällaisen kireän akan kanssa joutuu menemään. :D Kyllä se Iippakin tajusi, että kai tuon kanssa voi agilityä tehdä kun kauheesti kehuu ja leikkii mun kanssa.

Kivaa oli! Vastaavia pitäisi ottaa useamminkin. Agilityn pitää olla hauskaa. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…