SM-kisat ja tapaturma

Sellaista hässäkkää ollut tässä, etten ole vielä kerennyt kertomaan SM-kisoistamme.



SM-kisaviikonlopun perjantaina kävin kisaamassa avoimissa yhdet startit. Oli semmoinen kenraaliräpellyys. :D Olin sen verran väsynyt, että jätimme illan agistartin väliin, sillä Eldalla Lauantain joukkuerataantutustuminen oli jo aamulla klo.8.



Teimme Eldan kanssa joukkueradalla nolla. Ensimmäisten starttaajien jälkeen oltiin sijalla 6. Att:n joukkueessa toisena lähteväkin teki nolla ja oltiin kahden radan jälkeen mukana kilpailemassa ihan siitä kirkkaimmasta mitallista. :) Huikea fiilis. Joukkueemme kolmannelle starttaajalle harmillinen hyvin pieni virhe ja siitä kielto 5. Varma tulos ja sijoittumine oli tässä vaiheessa varmaa. Ankkurille tuli myös 5vp kepeiltä. Lopulta oltiin Maksien SM-joukkuekisassa sijalla 11. Lähellä oli mitallikin, mutta enpä ole ollut aiemmin joukkueessa jossa saadaan edes lopputulosta joukkueelle. :) Meillä oli vielä harvinainen maksijoukkue siitä, että ATT:n joukkueesta jäi ulos Bc:t. Joukkueemme koostui kelpiestä, kahdesta aussista ja Tietty minun vesikoirasta Eldasta. Alla maksien joukkuvideo:







Pihka lähti medijoukkueessa kolmantena. Siinä vaiheessa alla oli nolla ja hylly. Pihkan kanssa virhe kepeille sisäänmenossa ja sitten putki-puomierottelussa hylly. Omasta mielestäni medeillä oli vaikeampi rata kuin makseilla.



Sunnuntaina mentiin vesisateessa. Eldan kanssa karsintarata sujui todella hyvin ja aikakin oli kelpo. Harmillisesti vaan kolmanneksi vika este okseri tipahti. Harmi. nollia ei tullut paljoa ja fiinaliin pääsi muutama vitosellakin. Eldan kanssa ei ihan riittäänyt, tosin siinä vaiheessa toivoinkin, ettei riitä sillä minusta vitoset ei kuulu finaaliin muutenkaan. Parempi olisi, että finaaliin voi päästä vain nollalla.



Pihkan kanssa yksilökisa ei mennyt ihan nappiin. voi pientä kun se jotenkin keräsi painetta jo lämmittelyesteillä. Joukkueradallakin oli samaa jo havaittavissa, muttei niin häiritsevästi. Pihkan kanssa ongelmana on, että sillä vire on kasvanut niin voimakkaasti, ettei se itsekään pysty sitä käsittelemään. Se helposti rauhoittelee itseään haistelemalla. Lähdössä se kävi todella kiihkeänä, eikä olisi halunnut jäädä odottamaan ja kun palautin meni nenä maahan. Ei siis vaan kykene siinä vireessä tekemään. Kolmannelle esteelle päästyä vähän käskytin napakammin kun hyppy levis hieman, mutta juniori ei kestänyt ja sitten mentiin sylissä pois. Tämä vahvisti sen mitä olin jo miettinyt jokin aikaa, etten ilmoita Pihkaa karsintoihin. Se ei ole vielä valmis sellaisiin karkeloihin, joten jääköön kotiin vielä kasvamaan. Minultakin lähti kivi pois harteilta kun voin keskittyä yhteen koiraan, sillä Pihkan kanssa homma ei vielä toimi sillä tasolla, että niihin kannattaa mennä. Sillä on vuosia aikaa kun on niin nuori, niin meillä ei ole mikään kiire. Moni voi ajatella ja oudoksua valintaani kun tulokset on kasassa, mutta turha antaa koiralle sellaista painetta jota se ei vielä kestä. Se tarvitsee vielä paljon itsevarmuutta ja rutiinia kisaamiseen ja tekemiseen. Lisäksi sitä yhteistä säveltä pitää etsiä kun sitä ei ole tai on satunnaisesti. Pihka saa jäädä nyt agility tauolle. Katsotaan treenaamista heinäkuun puolessa välissä ja klisaamista sitten elo-syyskuussa taas. Aluksi olisi kiva mennä epiksiin simppeleille radoille.



Eldan kanssa valmistaudutaan skarsintoihin. Tai no valmistautumisesta en tiedä kun itselläni on niin hektinen meno. Tulin eilen vielä kipeäksi. Toivottavasti nyt saan paranneltua ja päästäisiin edes kerran treenaamaan ennen karsintoja. Koira on kunnossa, vaikkakin SM-kisojen jälkeisenä maanataina säikähdin todella. Siitä en ehdi nyt kirjoittamaan, mutta onni onnettomuudessa. Karsinnat oli jo vaakalaudalla, mutta onneksi meille on suotu monta suojelusenkeliä ja selvittiin säikähdyksellä. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit