Pihkalle voitto ja toinen SertiA

Treenaamaan ei olla  juurikaan ehditty, vaikka treenattavien asioiden lista olisi aika pitkä.  :( Kisaamassa käytiin Lohjalla. Omat torstain ratatreenit ovat olleet peruttuina useampana viikkona peräkkäin. :( Tän vuoden puolella olisi tarkoitus mennä enää yksiin kisoihin ja pitää joulukuussa treeni ja kisataukoa. Ensivuoden treenikuviot mietinnässä. Olisi kiva päästä Pihkan kanssa treenaamaan isolle kentälle ja saada vähän ulkopuolisen silmiä katsomaan meidän touhua ja antamaan mulle vinkkejä.

Eldan kanssa fiilis jäi hieman matalaksi. Ensimmäisellä radalla se loikkasi oikein kunnolla A-esteeltä. :( Uusittiin A joka ei minusta ollut uusimisellakaan tarpeeksi hyvä. Eldan kanssa siis treeniohjelmassa A:n jatko-ohjauksia. Selkeästi se ei kestä liikaa vedätystä vielä A:lla. Homma toimii kun mennään suht yhtä matkaa. Kaksi muuta rataa oli hyviä. Toisella radalla Elda lukin yhden hypyn väärään suuntaan ja minä en sitten osannut paikata asiaa. Hyppäri sujui kuin tanssi ja aikakin oli kelvollinen, mutta yksi rima räpsähti.

On muuten ehkä helompaa kisata ensin Eldan ja sitten Pihkan kanssa kuin toisinpäin. Aika jännä, koska yleensä treenaan ensin Pihkan ja sitten Eldan varsinkin jos teen Pihkan kanssa kahdessa osassa. Pihkan kanssa ensimmäinen rata hyppäri oli meille aivan liian vaikea. En olisi osannut sitä Eldankaan kanssa. Eipä siltä radalta tullutkaan kuin yksi nolla. Toisella radalla tuli harmittava keppivirhe. Muuten rata oli hyvä ja puomin jatkonkin onnistuin glaaraamaan ja ohjeet tuli oikeaan aikaan. :) Viimeisellä radalla sitten onnisti. Täräytettiin Nolla joka riitti reiluun voittoon. Oli minulle henkisesti tärkeä onnistuminen. Päivä tuntui todella raskaalta ja keli oli surkea. Pihkalla pitkä päivä ei tuntunut missään. :)

 Lähdöt menee kyllä Pihkan kanssa harjoitteluun. Sillä tuo vire on noussut ihan pienessä hetkessä. Se käy todella kuumana lähdössä ja varsinkin kun näkee edellisen menevän. Pöksyissä vilisee muurahaisia. Pikkelssi haukkuu ja itkee vuorotellen, mutta edelleen kun se pääsee radalle se ei enää turhia ääntele. No oon ollut hieman tietoinen asiasta ja tietoinen siitä, etten oikeasti ole sitten pentuajan jälkeen oikeastaan vahvistanut paikalla oloa. On ollut ajankysymys milloin se varastaa ensimmäisen kerran kisoissa. No nyt se tapahtui. Tai se nousi seisomaan ja minä hämääntyneenä menin ja vapautin sen. On sillä sellasta pientä hytkymistä ollut havaittavissa jo aikaisemmin. Toisella ja kolmannellakin radalla se nousi heti seisomaan kun olin jättämässä sen paikoilleen, mutta palautin sen saman tien lähtöasentoon.

Puomin tiukkaa käännöstä käytiin viime viikolla Pihkan kanssa muistuttelemassa ja se selkeästi sitä aina silloin tällöin  tarvitsee. Alkuun tekniikka oli hukassa, mutta pullon laitolla käännöskulmaan hetkeksi muistui selkeästi homman nimi. Sitten pullo pois ja homma sujui. Loivia käännöksiä olen jonkin verran pohtinut. Pihkan  kanssa kun ei toimi käskynanto vasta kontaktin kohdalla, koska sille pitää ylipäätään tulla ohjeet esteille hyvissä ajoin tai se meni jo. Se ei tule siis suomalaisten tuomareiden hämyesteradoilla toimimaan koska Pihka ei reagoi äkkinäisesti käskyihin. Muutaman kerran testasin hommaa esteillä ja tuntui toimivan. Tarkoituksena siis antaa käännöskäsky kun Pihka on alastulolankun ylhäällä. Sillä fokus on jokatapauksessa edessä ja se hakee turhankin voimakkaasti etuesteille. Toisaalta taas se irtoaa niille super hyvin. Kun jatketaa eteenpäin käskynä on MENE MENE, niin kuin muutenkin radalla paitsi loppusuorilla käytän esteen käskyä, jolloin saa posottaa kaikki edessä olevat esteet. Kun taas on jyrkkä käännös käsky on vakio TAKAS TAKAS. Tämän käskytyksen aloitan jo puolessa välissä puomia, sillä Pihka joutuu hakemaan erilaista osumaa kuin suoraan menossa ja loivissä käännöksissä. Loivissa käännöksissä otin uuden käskyn käyttöön sillä Pihka ei kuuntele tarpeeksi omaa nimeään eikä  lähelletulokäskyä, joten päätin ottaa tähän uuden oman käskyn jotta saan käskylle paremman tehon ja käyttötarkoituksen. Käskyksi muodostui TÄTÄTÄTÄ. :D Mä luulen etten ehdi huudella kovin monimutkaisia käskyjä ja tämä vaikutti suulleni luontevalta. Toivottavasti ei sekoita Takaskäskyyn, mutta ensi jalostuksella ei niin tapahtunut. Painot kuitenkin käskyissä on A:ssa ja Ä:ssä. Mulla on ollut vähän hakemista noissa kriteereissä ja ylipäätään tutkimista siinä miten Pihka toimii.  Pihkalla on fokus todella voimakkaasti edessä ja en usko että se muuttuu kun muistaa treenata ohessa myös eteen lähetystä. Alkuun loivissa käännöksissä saatan vahvistaa pullolla sitä, ettei se rupea hörppimään välistä. Tiukoissa käännöksissäkään sen ongelma ei ole siinä, että se oikoisi vaan se, että hakee välillä etujalkojen sijaan takajalkoja joka on mahdoton tiukassa käännöksessä. Näitä pitäisi ehtiä nyt vaan treenailemaan ja vahvistamaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!