Jorinaa

Treenaamaan ei olla oikein ehditty, mutta käytiin eilen epistelemässä molempien kanssa Att:llä. Pihka sutkautti nollan voitokkaasti. Se ei lähtenyt kertaakaan lapasesta. :) Tosin radalla ei pahemmin ollut hämyesteitä, mutta muutama sellainen kohta jossa Pihka saattaisi silti livahtaa omille reiteille. :D  Mä luulen, että me kumpikin rakastetaan Pihkan kanssa puomiloppusuoria. :) Mä saan ihailla kun koira pistelee menemään ja tiedän tasan tarkkaan, että se juoksee itsenäisesti loppuun asti olin sitten kuika paljon tahansa perässä. Eri asia onkin sitten kun hämyloppusuoralla pitääkin ohittaa se etueste. Sitten voi ollakin vähän vaikeuksia. Nautin kuitenkin kun Pihka irtoaa, vaikka usein irtoaa myös niille väärille esteille. :) Sen kanssa on opeteltavaa vielä käskytyksen ajoittamisessa. Sille kun ohjeet pitäisi tulla todella paljon aikaisemmin kuin Eldalle koska se on niin paljon estehakuisempi. Eldalle taas ei saa antaa liian aikaisin käskyjä, sillä se rupeaa liiaksi ennakoimaan ja tiputtaa vauhtia.

Eldan kanssa käytiin epiksissä testaamassa juoksuA:ta ja kunnon pyssäriä puomilla. Ne toimi oikein hyvin. Ollaan nyt kivasti saatu kisatilanteissa treenata sitä A:ta, eikä onneksi vielä ole tullut niitä vaikeita kääntymiskulmia A-esteellä. Niitä kun ei olla vielä ehditty treeneissä kokeilemaan. Epiksissä  Elda kuitenkin rikkoi renkaan. (siis kyseessä osumisesta rikkoutuva rengas) En tiedä mitä siinä kävi, sillä en muista edes milloin Elda olisi tehnyt virheen renkaalla. Se kun tuntuu olevan molemmille koirille aika varma este. Renkaalle mentiin valssista ja ehkä peitin liian pitkään rengasta ja Eldalle näki esteen liian myöhään. Muuta en keksi. Mielestäni hyppykään ei levinnyt joten en usko, että olisi tullut huonossa kulmassa renkaalle. Muuten meno Eldan kanssa oli varmaa.

Päätin Pihkan ottaessani, että teen siitä irtoavan ja estehakuisen. Lisäksi päätin, että teen puomista vahvemman esteen kuin putkesta. Niissä olen kyllä onnistunut kertakaikkisesti ja olen tyytyväinen, joskin niitä haltuun ottoja olisi tämän pennun kanssa saanut korostaa enemmän. Eldan kanssa on joutunut tekemään paljon töitä estehakuisuuden ja irtoamisen suhteen. Ne ovat kyllä parantuneet vuosi vuodelta ja tuntuu, että Pihkan saavuttua ja sitä kouluttaessa myös Eldan estehakuisuus ja irtoavuus ovat parantuneet siinä sivussa. Eldan kanssa on ollut jopa ongelmaksi asti putket. Niihin se kyllä irtoaa ja se pongailee niitä millon mistäkin. Kontaktiesteen ja putken erottelu on ollut haastavaa, sillä Elda tarjoaa hyvin mielellään putkea. En siis edelleenkään saa lähteä yhtään edeltä juoksemaan, sillä silloin tasan tarkkaan vauhti vie putkelle. Elda siis vaatii totaalisesti mun rytmityksen vauhdilla, jotta se hakee kontaktiesteelle jos silloinkaan. :D Pihkan kanssa nautin siitä, että voin vain huutaa YLI ja lähteä juoksemaan täysiä ja luotan siihen, että erityisesti puomi vetää sitä todella paljon puoleensa. Silloin kun pitää mennä putkeen on minun muistettava, että todellakin ohjaan sen Pihkan sinne putkeen kun taas Eldan kanssa putkea ei tarvitse juurikaan varmistelle kun se siellä on joka tapauksessa. Minusta kuitenkin on helpompaa kun kontaktieste on vetävämpi este-erotteluissa, sillä kuitenkin käskytyksen lisäksi ohjauserona on se, että putkeen viedään/ohjataan ja puomille ei.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka tiineenä!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!