Tauko ohi ja hommiin!

Nyt on agilitylomat lusittu ja ollaan takaisin sorvin ääressä. :) Muutamat omatoimitreenit ollaan käyty vetäsemässä ja eilen alkoikin viikkokoulutusryhmä pyörimään. Minäkin aloitin kouluttamaan omaa ryhmää tiistaisin tai puoliksi toisen kouluttajan kanssa. Mielenkiintoista. Mukava ja innokas ryhmä tuntuisi olevan.

Pihkan kanssa ollaan tehty nyt tauon jälkeen pääasiassa keinua. Ja sehän alkaa toimimaan jo kivasti. Ongelma on ollut pallopalkan saaminen mukaan keinulle, sillä Pihka on yhdistänyt pallon niin voimakkaasti juoksukontakteihin, etten ole voinut käyttää sitä keinun palkkauksessa. Pallot on kuitenkin Pihkalle se huippupalkka ja tarkoitus, että voin käyttää sitä joka esteellä ja siten myös saan vahvistettua keinun arvoa. Palloa ei voinut pitää edes kädessä niin, että olisi ollut namipalkka erikseen keinulla. En siis paljoakaan ole pystynyt tekemään ratatreeniä jossa keinu on mukana. Alkuun toki ajattelinkin, että on ihan ok. jos se ymmärtää, että kun keinu laskeutuu, niin saa lähteä, mutta hyvin nopeasti tuli huomattua, että Pihka rupeaa liikaa ennakoimaan. Joten oli pakko tehdä selkeä pysäytyskontakti keinulle vapautuskäskyineen. Aloitettiin ennen taukoa keinun pilkkominen osiin ja kontaktin vahvistaminen häiriöiden kera. Päästiin ennen taukoa siihen pisteeseen, että homma toimi jo aika kivasti vetolelulla, jota pystyin heittelemään eteen ja ottamaan mukaan myös oman liikehäiriön. Nyt tauon jälkeen otin pallon mukaan ja kas kummaa homma toimi. :) Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että pystyn heittämään pallon ja silti Pihka odottaa vapautuskäskyä. Jes! Vapautuksen jälkeen voin nyt sitten heittää huippusuorituksista sen tuplapallon ja siten vahvistaa keinua entisestään :) Huikea edistys kun alkutilanne oli se etten pystynyt pitämään palloa kädessä tai edes taskussa kun treenasimme keinua. Nyt tiistaina tehtiin jo rataa jossa puomi ja keinu olivat samassa. Hyvin toimi. Nyt vaan kisoissa koitan olla tarkka ja tehdä selkeät pysäytykset keinuilla, jottei homma rupea heti kusemaan.

Tauon jälkeen kokeiltiin Pikkelssin kanssa myös päällejuoksuja. Ne ovat olleet hieman vaikeat kun Pihka lukitsee niitä esteitä niin aikaisin ja ei oikein ole meinannut lukitsemisen jälkeen seurata minua. Nyt kuitenkin homma luisti tosi kivasti ja sain rytmistä kiinni. Tauko siis tehnyt hyvää.

Torstain viikkotreeneissä Eldan kanssa meno tuntui niin hyvältä ja helpolta. Eldan kanssa saatiin läksyksi vahvistaa sitä, ettei Elda tulisi ihan niin siivekkeiden myötäisesti, sillä ei niinkään osu rimaan, mutta siiveekkeeseen meinaa osua ja hyppylinja menee turhankin vaikeaksi, varsinkin kun on maksi kyseessä. Pihkan kanssa pieniä rytmitysongelmia ja linjojen hakua, mutta paljon hyviäkin pätkiä. Pihka teki jokaisella kerralla todella hienot yli 90asteen käännökset A-esteellä, vaikkei pahemmin olla niitä treenattukkaan, sillä ovat sujuneet niin kivasti. :)

Koirat olivat viime viikolla myös huollossa. Pihka oli ihan fyssärillä ja Elda hierojalla kun en saanut molemmille aikoja fyssärille. Eldalla oli hieman takareisissä jumia, niin kuin viimeksikin, mutta muuten oikein hyvässä kunnossa. Pihka oli lavoista jumissa ja saikin läksyksi jumppaa etuosalle, sillä sinne tarvittaisiin lihasta enemmän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit