Oltiin finaalissa!

En ole vielä ehtinyt palata Maajoukkuekarsintatunnelmiin kun tohinaa ollut muutoin. Reissu oli huippu ja me oltiin finaalissa. :) Monta asiaa jäi hampaankoloonkin, mutta kaiken kaikkiaan tehtiin mun ja Eldan parasta agilityä, vaikka niitä pikku virheitä mahtuikin matkaan. Neljä hyvää rataa ja yksi floppi. Mikään rata ei ollut ylitsepääsemätön ja tekeminen Eldan kanssa tuntui kerrassaan todella hyvältä. Paljon opittiin ja nyt ollaan yhtä kokemusta rikkaampia. Hienoa kun saatiin käydä koko rumpa läpi, niin näki alusta loppuun karsintasysteemin. Oli kyllä vielä siistimmät kuin SM-kisat ja voin sanoa että kyllä jännitti varsinkin ensimmäisenä päivänä.

Ensimmäinen ratamme oli ihan huippu hyvän tuntusta menoa, mutta harmillisesti Elda tiputti loppusuoralla okserin takajaloillaan. Harmitti kyllä todella paljon, mutta ylipäätään okserit näyttelivät aika isoa roolia makseissa karsintaradoilla. Toisella radalla joka oli yömyöhään vetästiin Nollaja lunastettiin jatkopaikka finaaleissa. Sinäänsä tehtiin nolla oikeastaan väärällä radalla koska oltaisiin ensimmäisellä radalla saatu noin 35 pistettä ja tällä jälkimmäisellä saatiin hieman alle 13 pistettä. Hyppärillä aika kärkeen oli siis pienempi. Yleensä hyppärit  ovat meille takkusempia kuin agiradat, mutta nyt tuntui, että homma meni toisinpäin. Agirata oli ihan ok ja oli suuri työvoitto, että saatiin onnistumaan putkipuomierottelu, mutta ihan sama kipinä kuin hyppyradalla meistä ei ollut kummallakaan.

Finaaliin lähdettiin siis sijalta 40. Kolmas rata oli todella hyvää menoa kunnes puomilla plokkasin hämymuurin ja jotenkin otin turhaan ohjauksen vastakädelle ja pysähdyin ja koitin lähettää Eldaa kepeille, joka ei ollut vielä noteerannut keppejä ja kummastui pysähdyksestäni ja veti muutaman kerran itsensäympäri ja kepeille virhe. Päätettiin lähteä siitä suoraan maaliin kun nollilla oli tässä vaiheessa enää merkitystä. Jäi vähän kaivelemaan kun loppu olisi ollut helppo pätkä. Typerä virhe.

Seuraava rata menikin täysin mun huonon keskittymisen piikkiin. Edellinen rata harmitti edelleen ja jotenkin jäädyin ihan perustilanteessa enkä ohjannut niinkuin olin suunnitellut. Itsellä ehkä painoi se, että edellisellä radalla olisi pitänyt tehdä se nolla mikäli mielisi kympin joukkoon. Sen ainakin opin noista kisoista, että pitää pystyä nollaamaan edelliset suoritukset ja aloittaa jokainen rata puhtaalta pöydältä. Jotenkin itselle oli se uuttaa, että koko viiden radan homma oli osa kokonaisuutta, mutta silti pitää pystyä keskittymään aina juuri yhteen rataan kerralla.

Viimeinen rata oli myös todella hyvä. Mentiin aika riskillä ja puomilta alastulolta 5 vp. Satiin siis yksi nolla, kaksi vitosta ja kaksi hyllyä. Kolmella hyvällä nollalla olisi ollut mahdollisuudet päästä PM-kisoihin eli kympin sakkiin. Ei siis mikään mahdottomuus Eldan kanssa. Tämän hetken nollaprosentti taso ihan yleisestikään ei riitä, mutta hyvää tavoiteltavaa tuleviin vuosiin. Elda oli iha huippu kisakavesi. <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!