Siirry pääsisältöön

Eldan Luonnetesti

YHTEISPISTEET 108p - -  

26.7.2015 Kaarina
Tuomareina toimivat Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä.
Tuomariharjoittelijana on Tuija Kardin.
TOIMINTAKYKY -1 Pieni

TERÄVYYS +1b Koira joka ei osoita lainkaan tervyyttä

PUOLUSTUSHALU -1 Haluton

TAISTELUHALU +2b Kohtuullisen pieni

HERMORAKENNE +1b Hermostunein pyrkimyksin

TEMPERAMENTTI +2b Kohtuullisen vilkas

KOVUUS +1b Hieman pehmeä

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +2b Luoksepäästävä hieman pidättyväinen

LAUKAUSPELOTTOMUUS  - - Laukausaltis

Videon alun höpinät voi vaikka skipata kun ei niistä kauheasti saa selvää. Emäntä oli kyllä positiivisesti yllättynyt, että Elda keräsi näinkin paljon pisteitä. Ajattelin, että olisi jäänyt alle 100 pisteen ja sosiaalisuus olisi mennyt miinuksen puolelle, mutta nyt kun ajattelen niin kyllähän se luokse päästää, mutta mielellään pitää hajuraon lääppiviin ihmisiin.

Yllätyin ehkä siitä, että Elda ei osoittaut minkäänlaista puolustushalua minua kohtaan. Meillä on kyllä sopimus siitä, että meikäläinen hoitaa nää tälläset jutut, mutta ajattelin, että sieltä olisi tullut edes muutama valittu sana, mutta Elda päätyikin ingnooraamaan tilantee ja vilkuili apuja Kristianilta katsomosta. :D Nyt kun tarkemmin ajattelee niin sehän käyttää useinkin tuota välinpitämättömyyttään hyödyksi selviytyäkseen epämiellyttävistä tai pelottavista tilanteista. Ja ku se ei ole millään tavalla terävä on Elda äärettömän helppo arjessa kun jokaiseen rapsahdukseen ei eagoida, vaikka pidättyväisyyttä löytyykin. Terävyytensä puolesta ei ole perinteinen rotunsa edustaja. Elda ei esimerkiksi ole ikinä joutunut koiratappeluun, vaikka tilanteita on ollut tarjolla kun vihaisia koiria on juossut meidän luokse vapaana. Elda kun ei provosoidu muista, eikä lähde millään tavalla mukaan ärsykkeisiin kun sitä terävyyttä ei ole. Se ei alistu, mutta hoitaa tilanteet viileästi välinpitämättömyydellään, eikä anna toiselle mitään syytä hyökätä. <3

Eniten itseäni kiinnosti se miten Elda toimii tilanteessa jossa se jätetään yksin ja  sitä uhataan. Olisi pitänyt tajuta kun se ei terävä ole niin ei, mutta ai ettei ollenkaan. Ajattelin että muutama pörähdys olisi tullut, mutta ei mitään. Sen verran tietysti oltiin tuossa kohtaa jo paineistettu,että mielenkiintoista olisi tietää olisiko tilanne sama jos tuo testin kohta olisi ollut ensimmäisenä. Kaikista hienoinsta on tietää, ettei sillä jää kaivelemaan pahan tekijät. Puolustus tilanteessa meni itse nuuskimaan hyökkääjää ja seinässäkin antoi silittää, vaikka hieman ahdisti.

Kivasti Elda tuli tutkimaan kaikki möröt ja sitä ei liioin ne jääneet kaivelemaan. Hyvä Elda!

Se täytyy sanoa, että kyllä Luonnetestistä saa enemmän irti kuin MH-luonnekuvauksesta. No nyt on molemmista kokemusta. Mielestäni luonnetesti on myös parempi varsinkin tuon luonnollisemman leikin ja sosiaalisen osuuden pohjalta. MH suosii pehmeitä ja sosiaalisia koiria paremmin kuin Luonnetesti jossa palautukset ovat pienet ja annetaan mahdollisuus näyttää taistelu halua muilla keinoin kuin pelkästään testaajan kanssa leikkien.  MH:ssa luoksepäästävyys tehtiin näyttelymäisesti hiplaamalla ja hihnasta väkisin painostamalla, joten siksi niissä tuli erilaiset tulokset Eldalle. Näin arkielämän sosiaalisuutta ajatellen Luonnetestin sosiaalinenosuus on minusta lähempänä totuutta. Näyttelyhiplaamista kun voi varautuneemmankin koiran kanssa treenaamalla saada paremmaksi toki perinteistä niin sosiaaisuuttakin. Onhan sekin Eldalla mennyt vuosien aikana parempaan ja parempaan, eikä voi sanoa etteikö Pihka olisi tuonut lisää plussaa Eldankin sosiaalisuuteen. Tietysti se myös huokaisee helpotuksesta kun sen ei tarvitse olla keskipiste vaan Pihka ottaa mielellään se hoitaakseen. :) Toisaalta taas Elda antaa hyvää esimerkkiä, ettei kaikkeen tarvitse reagoida ja pörähdellä Pihkalla kun tuota tarkkaavaisuuttaa taas löytyy ja uskoisin että terävvyyttäkin jos Eldaan vertaa. :D 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…