Agirotu ja siitä tauolle

Sunnuntaina kävästiin agirodussa. Elda kisasi Voittoon Suvi Reinin kanssa nuorten avoimessa SM-kisassa. Vau! Suvi kävi kokeilemassa torstaina vähän menoa Eldan kanssa ja hyvinhän se  sujui. Nyt kisoissa Elda oli todella kilttiä kun samalla piti muutamaan kertaan kesken radan vilkasta minua, etten nyt jätä sitä sinne ja hylkää. :D Hyvin Suvi piti Eldan kontrollissa.


Joukkuekisassa kisasin molempien kanssa joukkueessa Hikipinkojat. Eldakin pääsi kisaamaan siis mediesteillä kun joukkuekisassa sai olla yksi viereisestä säkäluokasta. Eldan kanssa aloitettiin, toisena Taru ja Gimma, kolmasina Katriina ja Zorro ja ankkurina minä Pihkan kanssa. Yllättävän hyvin jaksoin vetää kahden kanssa. Siistiä oli. Eldan kansaa todella helppoa kun ei tarvinut miettiä maksiesteitä, mutta vauhdin hurmassa Elda teki ensimmäisen kontaktivirheen kisoissa A:lla. :O  Pihkan kanssa myös hyvää menoa. Yhdellä esteellä sillä kävi joku arviointivirhe hypyn etäisyydessä ja hyppäsi pahasti päin rimaa. Kinkkisessä hämyputki kohdassa sain sen kontrolliin puolivalssissa, mutta kun hellitin ja se sitten nappasi kuitenkin sen väärän putken :D Virheitä tuli jokaiselle jotain. Loppusijoituksissa taidettiin olla joku 12 tai jotain sinnepän. Alla vähän heikkolaatuinen video.


Nyt sitten tarkoitus pitää muutama viikko paussia agilitystä ja tehdä kaikkea muuta kivaa. Suunnitelmista: Haluisin päästä Pihkan kanssa tässä kesän aikana lampaille, mutta hankalaa varailla aikoja kun ne menevät niin pitkälle ja minä tiedän aina vain kolmen viikon päähän työvuoroni. Eldan kanssa taas olisi tarkoitus mennä luonnetestiin joko kesällä tai sitten syksyllä. Pihkalle olisi tarkoitus jaksaa kasvatella vähän näyttelyturkkia ja koittaa mennä muutamiin näyttelyihin loppusyksystä. Agilityä mennään kisaamaan elokuussa ja pidetään siis paussia tämä loppuheinäkuu.

Syksylle olen päättänyt hakea oman seuran järjestämään agilityvalmennuspakettiin joka olisi koko ensi vuodeksi. Nyt olisi tarjolla kaikenlaisia hienoa ja upeita valmennuskokonaisuuksia, mutta meikäläisen resurssit riittävän ehkä juuri juuri oman seuran tarjontaan, joka on selkeästi edullisempi kuin nuo muut. Eikä matkustuskuluja tulisi valmennuksen lisäksi. Katsotaan nyt ensin huolitaanko meidät ryhmään. Ensisijaisesti varmaan Pihkan kanssa ja Eldan ottaisin siihen varalle. Pihkan kanssa luulen, että hyöty olisi vielä isompi. Eldan kanssa meille riittää oman ryhmänkin treenit pelkästään, vaikka senkin kanssa olisi hyvä päästä tekemään isolla kentällä.

Ensikauden tavoitteena on saada molemmille arvokisatulokset kasaan. Olisi hienoa olla kummankin kanssa kisaamassa niin SM-kisoissa kuin MM-karsinnoissakin. 2016 karsinnat olisivat sopivasti täällä Turussakin. :( Katsotaan riittääkö rahkeet sen näkee sitten. Pihkalla on paljon opeteltavaa, mutta ei se mahdottomuus ole, sillä oli Eldakin jo ensimmäisissä SM-kisoissa vastaavan ikäisenä ja se aloitti koko lajin vanhempana ja kisaamisen vähän vanhempana kuin Pihka. Lisäksi tietty minä olin todella tumpelo ohjaaja vielä siinä vaiheessa. On se Pihka jo nyt satakertaa taitavampi kuin elda tuon ikäisenä. Pihkan kanssa lisähaastetta toki tuo noi juoksukontaktit ja niiden jatko-ohjaamiset. :)

 Jäätiin agirodusta vielä Lahteen äiskän luokse rentoutumaan. Ihana kesä ja onnelliset dogit.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit