Siirry pääsisältöön

Turku -> Oulu -> Ylläs

Onhan se aika hienoa, että mulla on näppäräkätinen iskä, joka on rakentanu itse mökin Ylläkselle. Meidän sakki siis pääsi täten viikoksi Ylläkselle hoitamaan kuntoa. :)

Viime viikolla ei päästy/ehditty treenaamaan. Epiksiin oli tarkoitus mennä, mutta koirat oli tiirikoineet ruokakaappiinsa ja vetäneet itsensä pallukoiksi, joten oli jätettävä harjotuskisat väliin.

Matkan varrella käytiin Oulussa kisaamassa. Pihka korkkasi kolmosissa ja Eldalle oli tarkotus metsästää sitä voittonollaa. Pihkan ensimmäisen radan (hyppäri) tuomaroi Markku Kaukinen. No hämy putkeenhan se hurahti. Pikkasen Pihkalla oli korvat alkuun kadoksissa vieraassa hallissa ja tuomariakin kerkes vilkuilla. Ihan hyvää pätkääkin siellä oli. Agiradat olivatkin ihan mahdottoman vaikeita, aivan liian teknisiä vielä Pihkalle, enkä muista milloin olisin ollut noin teknisillä radoilla viimeksi Eldankaan kanssa. Radat tuomaroi Timo Vertanen, jonka radoilla en aikaisemmin ole ollut. Kuulemma kutsutaan takaakierto-Timpaksi, eikä ihme, kun ekalla radalla olin laskevinani olleen 10 takaakiertoa. Tuloksia ei hänen radoilta tullut kuin muutama, joten ei oltu ainoita joista radat oli ihan ökyvaikeita. Puomit olivat myös todella vaikeita, koska puomia edeltävältä esteeltä ei päässyt yhtään irti ja jatko meni aikalailla "Herran haltuun" meiningillä. Ekan radan puomilla Pihka kompuroi ja meinas tipahtaa melkein alastulolta ja siitä ois sit pitäny pystyä ohjaamaan takaapäin välistävetoa. Huh! Toisen radan puomi onnistui myös jatkon kannalta ja osumakin oli täydellinen, vaikka olikin todella vaikea. En voinu kuin luottaa, että Pihka löytää oikean esteen oikealta puolelta kun tulin niin jäljessä. Pitää treenata tota takaa ohjaamista tilanteissa joissa en pysty ottamaan yhtään etumatkaa. Pihka meni itseasiassa ihan hyvin, mutta minulla ei ollut kauheasti mitään käsitystä mihin asti ehkä voisin keretä tai mitä tapahtuu. Pihkan suorassa linjassa olevat päällejuoksut toimi ihan hyvin, mutta heti jos estekulma oli vaikeampi saattoi lukita jo edessä olevan seuraavan esteen ja juosta ohi. Radat olivat täynnä vaikeassa kulmassa olevia saksalaisia kun ei ollut mitään jakoa ehtiä pakkovalsseihinkaan. Pihka ei myöskään osannut takaakiertopersjättöjä, vaan hyppäsi esteet väärinpäin. Eli saksalaiset, takaakiertopersjätöt ja vaikeiden kulmien päällejuoksut treenilistalle! Eldan kanssa ois ollu mielenkiintosta kokeilla Vertasen ratoja, sillä sillä on niin varmat saksalaiset ja päällejuoksut.

Maksien radat tuomaroi Markku Kaukinen. Radat olivat mielestäni aika kivoja. Haastettakin löytyi. Pihkan kanssa oisin kyllä menny mielummin hänen ratojaan. Hyppärillä harmittava keppivirhe Eldalta. Itsenäinen avokulma toiseen väliin, muuten sujuva rata. Selkeesti täytyy kerrata Eldan kanssa itsenäistä avokulma, sillä vähän samantyyppinen virhe kuin Tsaulla. :/Toiselta radalta nopein aika etenemä 4,91m/s, mutta todella harmillinen rimantiputus. Voin sanoa, että tuo harmitti ja paljon. Vauhti on nyt Eldan kanssa kohdillaan ja rytmirys toimii, mutta aina joku pikkuvirhe tuntuu rataan mahtuvan. Estekulmat radalla oli haastavia ja muutamassa kohdassa rimat kolisi, muttei tippuneet. Puomin kontakti tehtiin varmasti ja hyvä olikin. Vika rata oli myös hyvää menoa, mutta kosahti putki-puomi erotteluun. Ei yllättänyt ihan hirveästi. :D Elda sai kovasti ihailuaan vaudistaan, vaikka onkin pikkumaksi ja Pihkan puomia tietysti ihailtiin. :) videoita laittelen reissun jälkeen kun saan ladattua ne kameralta koneelle.

Kommentit

  1. Toivottavasti oli kiva reissu lapissa ja täällä Oulussa :) Toi kuva ei lataudu mulle...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…