Turku -> Oulu -> Ylläs

Onhan se aika hienoa, että mulla on näppäräkätinen iskä, joka on rakentanu itse mökin Ylläkselle. Meidän sakki siis pääsi täten viikoksi Ylläkselle hoitamaan kuntoa. :)

Viime viikolla ei päästy/ehditty treenaamaan. Epiksiin oli tarkoitus mennä, mutta koirat oli tiirikoineet ruokakaappiinsa ja vetäneet itsensä pallukoiksi, joten oli jätettävä harjotuskisat väliin.

Matkan varrella käytiin Oulussa kisaamassa. Pihka korkkasi kolmosissa ja Eldalle oli tarkotus metsästää sitä voittonollaa. Pihkan ensimmäisen radan (hyppäri) tuomaroi Markku Kaukinen. No hämy putkeenhan se hurahti. Pikkasen Pihkalla oli korvat alkuun kadoksissa vieraassa hallissa ja tuomariakin kerkes vilkuilla. Ihan hyvää pätkääkin siellä oli. Agiradat olivatkin ihan mahdottoman vaikeita, aivan liian teknisiä vielä Pihkalle, enkä muista milloin olisin ollut noin teknisillä radoilla viimeksi Eldankaan kanssa. Radat tuomaroi Timo Vertanen, jonka radoilla en aikaisemmin ole ollut. Kuulemma kutsutaan takaakierto-Timpaksi, eikä ihme, kun ekalla radalla olin laskevinani olleen 10 takaakiertoa. Tuloksia ei hänen radoilta tullut kuin muutama, joten ei oltu ainoita joista radat oli ihan ökyvaikeita. Puomit olivat myös todella vaikeita, koska puomia edeltävältä esteeltä ei päässyt yhtään irti ja jatko meni aikalailla "Herran haltuun" meiningillä. Ekan radan puomilla Pihka kompuroi ja meinas tipahtaa melkein alastulolta ja siitä ois sit pitäny pystyä ohjaamaan takaapäin välistävetoa. Huh! Toisen radan puomi onnistui myös jatkon kannalta ja osumakin oli täydellinen, vaikka olikin todella vaikea. En voinu kuin luottaa, että Pihka löytää oikean esteen oikealta puolelta kun tulin niin jäljessä. Pitää treenata tota takaa ohjaamista tilanteissa joissa en pysty ottamaan yhtään etumatkaa. Pihka meni itseasiassa ihan hyvin, mutta minulla ei ollut kauheasti mitään käsitystä mihin asti ehkä voisin keretä tai mitä tapahtuu. Pihkan suorassa linjassa olevat päällejuoksut toimi ihan hyvin, mutta heti jos estekulma oli vaikeampi saattoi lukita jo edessä olevan seuraavan esteen ja juosta ohi. Radat olivat täynnä vaikeassa kulmassa olevia saksalaisia kun ei ollut mitään jakoa ehtiä pakkovalsseihinkaan. Pihka ei myöskään osannut takaakiertopersjättöjä, vaan hyppäsi esteet väärinpäin. Eli saksalaiset, takaakiertopersjätöt ja vaikeiden kulmien päällejuoksut treenilistalle! Eldan kanssa ois ollu mielenkiintosta kokeilla Vertasen ratoja, sillä sillä on niin varmat saksalaiset ja päällejuoksut.

Maksien radat tuomaroi Markku Kaukinen. Radat olivat mielestäni aika kivoja. Haastettakin löytyi. Pihkan kanssa oisin kyllä menny mielummin hänen ratojaan. Hyppärillä harmittava keppivirhe Eldalta. Itsenäinen avokulma toiseen väliin, muuten sujuva rata. Selkeesti täytyy kerrata Eldan kanssa itsenäistä avokulma, sillä vähän samantyyppinen virhe kuin Tsaulla. :/Toiselta radalta nopein aika etenemä 4,91m/s, mutta todella harmillinen rimantiputus. Voin sanoa, että tuo harmitti ja paljon. Vauhti on nyt Eldan kanssa kohdillaan ja rytmirys toimii, mutta aina joku pikkuvirhe tuntuu rataan mahtuvan. Estekulmat radalla oli haastavia ja muutamassa kohdassa rimat kolisi, muttei tippuneet. Puomin kontakti tehtiin varmasti ja hyvä olikin. Vika rata oli myös hyvää menoa, mutta kosahti putki-puomi erotteluun. Ei yllättänyt ihan hirveästi. :D Elda sai kovasti ihailuaan vaudistaan, vaikka onkin pikkumaksi ja Pihkan puomia tietysti ihailtiin. :) videoita laittelen reissun jälkeen kun saan ladattua ne kameralta koneelle.

Kommentit

  1. Toivottavasti oli kiva reissu lapissa ja täällä Oulussa :) Toi kuva ei lataudu mulle...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!